Riemer van der Velde was bron VI voor bericht vertrek Verbeek

Een nieuwe wending in de kwestie Gertjan Verbeek en SC Heerenveen. Want ja, blijft hij wel of niet, zo schreven wij dit weekeinde al. Voetbal International berichtte vrijdag voor het eerst over de kwestie, op basis van 'bronnen dichtbij de club'. De bron blijkt Riemer van der Velde, aldus het Friesch Dagblad. Verbeek is nu in de contra-attack en zegt dat hij best nog een jaar (of zelfs twee) trainer wil blijven in Friesland. Maar wil de club dat wel?

Verbeek zei al voor de wedstrijd in de media dat de berichten niet van hem kwamen en dat kan dus maar één ding betekenen: ,,Het zou best kunnen dat de directie al met de raad van commissarissen heeft gesproken".

Oftewel: de beslissing is al genomen dat de club niet verder wil, maar aan mij is dat nog niet verteld. Riemer van der Velde is één van de commissarissen en VI baseerde het bericht over het einde van de relatie Verbeek – Heerenveen op uitspraken van de oud-voorzitter op een forumavond.

In dat licht bekeken geeft Verbeek nu in alle openheid toe dat hij juist wél wil blijven. Het spel is op de wagen: immers, pas vanaf deze week zal er gesproken worden onderling, zo liet de directie al weten.

Maar is Verbeek dan niet boos op Riemer?, vraagt de krant zich af. Verbeek: ,,Ik ken Riemer al zo lang, ik heb niet de indruk dat ik hem nog kan veranderen. Maar nogmaals, het is zijn verantwoordelijkheid, niet de mijne. Ik kan er niets mee”, zo lezen we als antwoord in het FD.

Het mag echter een publiek geheim heten dat Verbeek niet blij is met de berichtgeving in de media de afgelopen dagen. Ook is het binnen de muren van Heerenveen een welbekend feit dat Verbeek en Van der Velde lang zo goed niet door een deur kunnen als Foppe de Haan en Van der Velde. De vraag is hoe de gesprekken tussen coach en club gaan verlopen de komende tijd. Het antwoord lijkt echter al bekend.

Lees ook:Kuiper definitief ‘opvolger’ Formsma
Lees ook:Verbeek weg bij Heerenveen, ja of nee? Een resumé
Lees ook:Riemer en de 14,5 miljoen
Lees ook:‘Co Adriaanse moet Verbeek opvolgen bij Heerenveen’
Lees ook:Gonzalo (Heracles) boos op Verbeek: ‘Er zijn rare spelletjes gespeeld’

2 reacties op “Riemer van der Velde was bron VI voor bericht vertrek Verbeek

 1. Theoz

  Ik zou het jammer vinden als hij weg ging, wie weet wie er dan komt, en wat hij gaat brengen,
  laat hun aub voor stabiliteit zorgen, als verbeek weg gaat moeten we weer helemaal opnieuw

    /   Beantwoorden  / 
 2. ivo

  Wat vd Velde ook doet, het is goed.

  automatisme in deze dagen.. ;)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.