Wie heeft gelijk? Foppe vs. Yme in kwestie-Verbeek: het antwoord!

Ja vrinden, het lijkt wel Mortal Kombat. Maar dan zonder Mortal. Want het is een spelletje van 'choose your fighter!'. Foppe de Haan versus Yme Kuiper. Oké, ietwat gechargeerd wellicht. Maar toch: de twee zijn het niet helemaal eens, zo kunnen we opmaken uit de woorden over Gertjan Verbeek en het besluit diens contract niet te verlengen. Toch heeft één van de twee gelijk, zo weten wij. Wie? 3, 2, 1…Fight!

We hebben het her en der allemaal kunnen lezen: hoe Foppe de Haan op FC Het Gesprek sprak over het dominante karakter van trainer Gertjan Verbeek en dat er in december al zaken waren besloten rond wel of niet verlengen van Verbeeks contract. Yme Kuiper, directeur van Heerenveen, haastte zich vervolgens te zeggen dat het niet verlengen van het contract daar niet op was gebaseerd, maar louter op het willen hebben van een frisse wind.

Nobel, dat is wat Kuiper doet. Hij is een aardige man, binnen en buiten sc Heerenveen gerespecteerd en door velen al bij het afscheid van Riemer van der Velde gezien als diens natuurlijke opvolger. Mettertijd kwam dat alsnog uit. Kuiper is niet iemand die houdt van beschadigen, of van de hielenlikkerij waar het betaalde voetbal soms zo van doorspekt is.

Foppe daarentegen ook niet. Die zegt waar het op staat. En hoe nobel het ook is van Kuiper om het imago van Heerenveen als nette club te behouden, Foppe heeft in dit geval gelijk. En Kuiper ook, maar dan met een nettere omschrijving van wat er eigenlijk gebeurd is.

Want geloof de sc Heerenveen Blog maar, het is binnen de club een feit dat Verbeeks vakmanschap niet ter discussie staat. Maar zijn soms koppige, nukkige gedrag is dat evenmin. Verbeek is iemand die zijn eigen weg gaat soms, die weet wat hij wil en die volhardend kan zijn. Mensen zowel buiten als binnen de stadionmuren van het Abe Lenstra-stadion bevestigen dat.

Ergo: Foppe heeft wel degelijk gelijk, Kuiper gedeeltelijk (met frisse wind). Want was Verbeek minder dominant geweest, dan was zijn contract wellicht wél verlengd. Of was die mogelijkheid op zijn minst groter geweest. Het was volgens betrouwbare bronnen een combinatie van factoren, het niet verlengen van het contract. Foppe heeft daarbij een factor genoemd die Heerenveen liever intern had willen houden.

Zo, nu dit ook in het juiste perspectief is geplaatst, rest de vraag: liever Mortal Kombat of toch Streetfighter II? Doe mij die laatste maar, uiteindelijk.

Lees ook:‘In de winter gesprekken tussen SC Heerenveen en Verbeek’
Lees ook:Foppe de Haan en Henk Kesler op ramkoers
Lees ook:De oorlog: AZ vs Heerenveen, overzicht van argumenten mét uitleg!
Lees ook:Tevredenheid over UEFA Cup-loting
Lees ook:SC Heerenveen verlengt contract met talent Geert-Arend Roorda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.