Nieuw veld voor sc Heerenveen; PSV achterna

De directie van sc Heerenveen heeft besloten dat het Abe Lenstra-stadion definitief een nieuwe grasmat krijgt. Hier was al eens sprake van, maar het wordt nu echt concreet. Op 19 mei gaat de schop er in en komt er een nieuw veld. Het is van een andere soort c.q. techniek dan in het huidige geval en Heerenveen gaat hiermee PSV achterna. Voor de volledige tekst en uitleg, onderstaande het bericht van Heerenveen zelf.Het Abe Lenstra Stadion krijgt een nieuwe grasmat. Ingenieursbureau Oranjewoud en de firma Achterberg beginnen maandag 19 mei met de renovatie van het veld van het stadion van sc Heerenveen. De werkzaamheden duren tot halverwege juli. Eind augustus kan er weer gevoetbald worden in het Abe Lenstra Stadion.

Al sinds de ingebruikname van het Abe Lenstra Stadion, in 1994, zijn er problemen met de waterafvoer. Verschillende ingrepen hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd en dat is voor de clubleiding aanleiding om ‘rigoureuze maatregelen’te nemen, aldus directeur Henk Hoekstra.

De huidige toplaag wordt tot 80 centimeter diep uitgegraven. De bestaande drainage, verwarming en beregeningsinstallaties worden weggehaald en vervangen. Er wordt een compleet nieuwe zandlaag aangebracht en het veld wordt voorzien van een nieuwe toplaag van het zogenaamde fibra-turf. ,,Door de speciale vezelstructuur krijg je een betere en stabielere grasmat. PSV heeft hier goede ervaringen mee,’’ aldus Henk Hoekstra.

De komende periode wordt ook benut om de fundering aan te leggen voor de LED-reclame die met ingang van het nieuwe voetbalseizoen in gebruik wordt genomen.

bron: sc-heerenveen.nl

Lees ook:Kuiper definitief ‘opvolger’ Formsma
Lees ook:Heerenveen neemt maatregelen tegen slecht veld
Lees ook:Kaartverkoop Jong Heerenveen – PSV
Lees ook:Nieuwe club van trainer Gertjan Verbeek heet…
Lees ook:sc Heerenveen ‘waarschuwt’ Ajax in zaak-Sulejmani

2 reacties op “Nieuw veld voor sc Heerenveen; PSV achterna

 1. scH

  Nu nog sportief PSV achterna

    /   Beantwoorden  / 
 2. A Reitsma

  Ah mooi led-reclame,dalende en steigende vliegtuigen langs de lijn en racende fiat’s etc.
  Heeft u de Italiaanse volleybalwedstrijden wel eens gezien op TV?,je wordt er gek van!
  Er is een tijd geweest dat Heerenveen niet op tv kwam omdat er drie-dubbele rijen reclame om het veld stond.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.