Round-up: De media over Vitesse – SC Heerenveen

Voor de media was er zondag bij Vitesse – SC Heerenveen genoeg om over te schrijven en over na te praten met de zege van Heerenveen en de rode kaart van Afonso Alves. Daarom onze wekelijkse round-up. Lees wat de media schreven, luister naar wat ze te zeggen hadden of kijk naar wat ze lieten zien. Daar gaan we: een greep uit de producties van de media!

Veel media dachten eerst te weten dat Afonso Alves tegen Vitesse twee keer raak sloeg met een elleboog. Veel foute waarnemingen dus. Maar niets was minder waar, zoals we op beelden hebben kunnen zien. Elf voetbal heeft het bijvoorbeeld over twee ellebogen. Dat gold ook Sportweek, dat zichzelf later herstelde en vervolgens ook nog Alves liet zeggen dat hij de gehele eerste helft naar eigen zeggen geschopt werd.

Voetbal International noemt Heerenveen de verdiende winnaar in het duel tegen Vitesse, omdat de ploeg vooral voor rust de betere was en ook de meeste aanvallende intenties had. De Telegraaf vindt dat Alves zijn ploeg dupeert, nu hij de komende weken door een schorsing afwezig zal zijn. De krant herinnert ons er aan dat zonder Alves begin dit seizoen maar vijf punten in zes duels werden behaald. AD Sportwereld heeft ook een interessante insteek: de spelers van Heerenveen die niet boos zijn op teamgenoot Alves.

Dan het Friesch Dagblad, dat gebruikt ferme taal: de verslaggever in Arnhem typeert Vitesse-slachtoffer Remco van der Schaaf als de grootste matennaaier van de eredivisie. De Leeuwarder Courant weet op internet te melden dat Heerenveen maar moet hopen op de trefzekerheid van Gerald Sibon de komende weken. Omrop Fryslan biedt reacties op de radio en een eigen reportage op tv.

Lees ook:Round-up: De media over AZ – SC Heerenveen
Lees ook:Round-up: De media over SC Heerenveen – FC Groningen
Lees ook:SC Heerenveen bewijst dat NAC veel te hoog staat
Lees ook:FILPMJE: de klap van Alves tegen Vitesse
Lees ook:Round-up: De media over SC Heerenveen – De Graafschap

7 reacties op “Round-up: De media over Vitesse – SC Heerenveen

 1. VITESSE4LIFE

  Wtf dit verhaaltje zal wel door een Heerenveen-supporter geschreven zijn. De overwinning was niet verdiend! De overwinning kwam niet door het goede voetbal van Heerenveen maar door de zwakte van Vitesse. Aanvallende intenties voor Heerenveen (??) 2 schoten op doel in de hele wedstrijd! Bovendien moeten jullie niet zo zeike over die elleboogstoot! Je zag het aan de beweging en vd Schaaf is geen pieperd… VOlgende keer bril op doen en je hersens gebruiken als je een verslag zal schrijven!!

    /   Beantwoorden  / 
 2. roelfjuhh

  nou,
  heerenveen heeft 4 schoten op doel en vitesse 5.
  heerenveen heeft 2e helft het goed dichtgehouden, en is gewoon beter dan vitesse

    /   Beantwoorden  / 
 3. Boske (SC Heerenveen Blog)

  @Vitesse4life… Wij gaan er gemakshalve vanuit dat jouw kritiek gericht is op VI. Die schrijven dat namelijk. Wij meldden slechts wat de media bericht heeft over dit duel.

  En wat die ‘elleboog’ betreft: die was er niet. Ja, met rechts en die was mis. Slaande beweging met links, waarbij het hoofd niet werd geraakt maar iets anders, dat is wat er gebeurde. Een schorsing is wel terecht hoor, daar niet van.

    /   Beantwoorden  / 
 4. VITESSE4LIFE

  Jaja wat Boske (SC Heerenveen Blog) zegt heb ze gelikj in de schorsing is terecht… Maar hij was niet raak (??) Dus je mag wel zoon beweging maken maarja als je hem niet raakt mag het?? Bovendien was Vitesse superzwak,, en Heerenveen was ook zwak. Alleen dan zie je de aanvalskwaliteit van Heerenveen wel, 1 kans 1 goal (een prachtige trouwens)… Bovendien heeft Vitesse geen enkele slimme goeie spits… Kijk naar Lorca die dolt je en dan kan hij geen voorzet geven…
  Laat de Heerenveenscout a.u.b. eens wat tips aan de vitessescout geven,, zodat we EINDELIJK goeie spitsen krijgen… En owja of het op de VI is gericht ofniet,, degene die het heeft geschreven probeert Vitesse af te kraken en Heerenveen de hemel in te prijzen,, maarja laterrzz

    /   Beantwoorden  / 
 5. voetbalgenieter

  Wat misschien een beetje meespeelde, is dat Alves al eerder in de wedstrijd een slaande beweging naar achteren maakte (ik denk weer naar Schaaf, maar weet dat niet zeker). Deze kwam dan absoluut niet in de buurt van de Vitesse speler, maar de beweging was er wel. En raak of niet, zoiets hoort niet thuis op het veld (of daarbuiten).

  Daarnaast, Heerenveen idd verdiend gewonnen, gezien de totale onmacht bij Vitesse.

    /   Beantwoorden  / 
 6. VITESSE4LIFE

  Onmacht? Vitesse had meer in te brengen dan Heerenveen. Eerlijke uitslag was 0-0 geweest… Maja dat is nogmaals de aanvalskwaliteit van Heerenveen. VITESSE MOET EEN ECHTE SPTIS HALEN!

    /   Beantwoorden  / 
 7. voetbalgenieter

  Ik noem het inderdaad onmacht, omdat ze geen enkele fatsoenlijke aanval hebben weten op te zetten, ondanks het optische overwicht dat ze hadden.

  Ik ben het met je eens: een echte spits is hoog noodzakelijk, willen ze de sterke verdediging kunnen benutten. Dan valt er weer wat te genieten op de tribune.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.