Gonzalo (Heracles) boos op Verbeek: ‘Er zijn rare spelletjes gespeeld’

Gonzalo García-García speelt sinds januari niet meer bij SC Heerenveen maar bij Heracles. Hij doet het daar goed en kijkt in het Algemeen Dagblad terug op zijn tijd bij Heerenveen. De Uruguyaan is boos en haalt uit naar trainer Gertjan Verbeek. ,,Er zijn rare spelletjes gespeeld", meent hij onder meer. De coach van SC Heerenveen legt in een reactie de schuld bij Gonzalo zelf. Choose your fighter, please.

Grieven, zo kunnen de woorden van de aanvaller het best omschreven worden. Hij was niet happy bij Heerenveen, of beter gezegd: onder het bewind van Verbeek. Dat blijkt wel uit enkele citaten uit het artikel. Hier enkele passages:

,,Bij Heerenveen heb ik anderhalf jaar van mijn voetballeven weggegooid," stelt Garcia-Garcia. ,,Ik was gehaald door Riemer van der Velde, maar trainer Gertjan Verbeek zag het nooit in me zitten. Hoewel ik fit was, kwam ik niet verder dan de tribune of de bank. Er zijn rare spelletjes gespeeld. Erg frustrerend."

Verbeek krijgt in het AD een weerwoord en daarin draait hij net als zijn voormalige pupil niet om de hete brij heen:

,,Gonzalo kan prachtig voetballen, maar schiet in mentale en fysieke zin tekort. Hij moet leren afzien, meer in zichzelf investeren.’’ Garcia-Garcia, op zijn beurt: ,,Ik heb geen moeite met kritiek, maar ik kreeg gewoon niet de kans om mezelf bij Heerenveen te bewijzen."

Tja, noem het wrevel, noem het moddergooien. Hebben wij een sympathie voor iemand in deze kwestie??

Lees ook:‘Triple G’ verlaat sc Heerenveen alsnog
Lees ook:Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek voert lijstje aan
Lees ook:Jong Heerenveen wint wél in competitie (werd tijd ook…!)
Lees ook:Henrique debuteert bij SC Heerenveen
Lees ook:Fans geloven in goedheid Verbeek en worden niet teleurgesteld

11 reacties op “Gonzalo (Heracles) boos op Verbeek: ‘Er zijn rare spelletjes gespeeld’

 1. Riemer

  Gonzalo moet niet zeuren, dankzij GJV mag hij nu bij Heracles laten zien wat hij kan. Dat zuidamerikaanse gejammer dat hoeft niet meer. Bovendien, hij kreeg kansen genoeg, maar liet t (nog)niet zien bij Heerenveen.

  Garcia Garcia, let your feet do the talking!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Vincent

  Gonzalo word bij ons op handen gedragen,
  Denk zelfs te goed voor heerenveen, mits ze zijn zwakke punten accepteren zoals wij in almelo doen.

  Geef hem de vrije rol, en zet er 1/2 controleurs achter en je weet niet wat je meemaakt. Echt een geweldenaar.

  Mocht hij niet terug willen/mogen.
  Dan nemen we hem heel graag van jullie over.

  Gonzalo nu al de held van Almelo

    /   Beantwoorden  / 
 3. Rutger

  Gertjanverbeek is een goeie trainer, maar net zo als hij zegt dat Garcia te kort komt, komt hij ook te kort met zijn mentaliteit naar de spelers toe. GJVB heeft te veel oogkleppen op. Hij doet het erg goed bij heerenveen en vind het egt dom dat ze hem bij heerenveen laten gaan. Tog is niet iedereen volmaakt. Wat GJVB zegt over Garcia, zie ik in almelo egt niet hoor. Hij werkt kai hard, en is zeer belangrijk voor ut team. Als ik eerlijkmoet zijn hoord deze jongen bij een PSV of AJAX. GJVB zou het gwoon is moeten proberen bij Heerenveen, want dat heeft hij nooit gedaan.

  Garcia, ik hoop dat je volgend jaar of nog in almelo speelt, wat is tog niet dom zou vinden omdat heracles ook plannen hoger op hebben. Zo niet, ga dan niet terug naar heerenveen!!!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Mart

  Die Gonzales moet niet zeuren. Bij Heerenveen heeft hij af-en-toe wat leuks laten zien maar je moet niet overdrijven.
  Hij speelde niet zo goed dat je hem een vrije rol moet geven en dat speelconcept aangepast moet worden aan hem. Veel te wisselvallig en met daaraan gekoppeld te weinig rendement:hakje, tikkie terug, achter-het-standbeen, poortje doen ….

  Kortom, leuke speler maar moet nog veel leren!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Mrjones71

  Garcia moet weten dat wanneer je de kans krijgt je jezelf ook moet bewijzen, vooral in een team waar zeer veel concurrentie is. De keren dat hij op het veld stond was hij niet echt overdonderend bezig. Misschien komt hij los,als ze hem meer kans zouden geven, maar er staan betere spelers op zijn positie. Tja Garcia het zijn geen rare spelletjes maar dat noemen we hier gewoon concurrentie… dat hoort er nu eenmaal bij. Daarnaast denk ik dat men met Garcia verdedigend veel meer risico loopt dan bijv met een Bradley. Het tik en kunstjes gehalte is bij Garcia iets te hoog.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Mirjam K

  Het is jammer dat Garcia dit doet, en dat getuigd wel van zijn mentaliteit. Ik heb Garcia verschillende malen zien spelen bij Heerenveen. Wat hij bij de beloftes wel kon laten zien, kwam er in het eerste gewoon niet uit. Fysiek schoot hij tekort, terwijl hij een fantastische technische speler is. Maar er komt meer bij kijken dan alleen een goede techniek, en net dat laatste beetje miste hij.

  Misschien is dat nu anders, misschien is hij nu sterker, laat hij zich minder snel van de bal zetten dan bij Heerenveen, wie zal het zeggen. En met de moordende concurrentie bij Heerenveen – ieder week weer – moet je van een erg goed niveau zijn om het in het eerste te maken, iets wat niet voor veel weggelegd is. Sulejmani kon het wel, Garcia niet.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Willem325

  De opmerking van Garcia dat er spelletjes worden gespeeld vind ik een rare opmerking. Dat zeg je niet zomaar en het klinkt alsof er een boodschap onder ligt. Laat de mesnen die begrijpen wat hij bedoeld, en dat kunnen de supporters niet zijn want die komen niet in de kleedkamer dus moeten dat medespelers en technische staf zijn, maar eens nadenken hoe het zit.

  Kern van de zaak: Alleen degene die direct betrokken is bij Garcia weet wat hij bedoeld. Ik vind het daarom ook raar dat iedereen er weer een mening over heeft.

  Overigens doet hij het bij ons in Almelo erg goed. Sterk aan de bal, creatief en scorend vermogen. Ook een beetje een flierefluiter maar dat mogen dit soort spelers hier gelukkig nog. Genieten van die man, elk weekend weer.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Drika746

  Er wordt elke week een spelletje gespeeld, en meestal doet Garcia daar niet aan mee omdat hij een slechte mentaliteit heeft!

    /   Beantwoorden  / 
 9. Sjaak Trekhaak

  Carcia moet niet zeuren, maar voetballen.
  Alves heeft ook een kans gekregen en benut:-)
  Wie weet mag ie spelen onder de nieuwe trainer. Wel goede voetballer

    /   Beantwoorden  / 
 10. Rob V1

  Zag m spelen tegen utreg, hij was goed. Terughalen naar Heerenveen dus. En dan niet meer mekkeren GG maar voetballen!

    /   Beantwoorden  / 
 11. onecellorganism

  Leuk, die reactie´s van al die Almeloërs. Natuurlijk doet deze jongen het daar goed. Maar dat is dan ook niet echt moeilijk in vergelijking met Heerenveen natuurlijk. Bij een matige kleine club presteerd een dergelijk speler vanzelfsprekend beter. Hij kon het niveau van Heerenveen niet aan en viel telkenmale door de mand. In Almelo denken ze al dat hij bij PSV thuis hoort….lachen dat clubchauvenisme!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.