Foppe de Haan: Makaay, Sibon en… Wielaert dan maar?

Jep, het is definitief. Heerenveen-spits Gerald Sibon mag naar de Spelen in Peking. Foppe de Haan heeft tegenover Sportweek gezegd dat de aanvaller mee mag. Feyenoord-spits Roy Makaay was al eerder zeker van een startbewijs als één van de drie dispensatiespelers. Robbie Wielaert (FC Twente) zal vermoedelijk de voorkeur krijgen boven ploeggenoot Edson Braafheid. Maar… Als FC Twente de voorronde van de Champions League weet te behalen verandert de zaak. In hoeverre is overigens nog onduidelijk. Zeker is ook dat als Hedwiges Maduro bij het 'grote Oranje' afvalt voor het EK, ook hij mee mag naar de Spelen. Dankzij zijn leeftijd is hij géén dispensatiespeler. En reken maar dat Maduro afvalt voor het EK…

Lees ook:De pechvogels van sc Heerenveen: Henrico Drost en André Hanssen
Lees ook:Het regent transfernieuws in Heerenveen
Lees ook:Elm: beter laat dan niet
Lees ook:De zaak-Alves: round-up (2) Nieuwe stand van zaken
Lees ook:Over een Noor die bij Heerenveen uit de winterslaap werd gehaald

4 reacties op “Foppe de Haan: Makaay, Sibon en… Wielaert dan maar?

 1. a

  kan beter afwachten wie afvalt van het grote NL elftal . misschien kuyt bij olymische spelen goeie werker

    /   Beantwoorden  / 
 2. Redactie SC Heerenveen Blog

  Goed punt, A! Maar: dat gaat helaas niet lukken. Want ook al valt Kuyt af bij het grote Oranje, dan nog gaat hij niet naar de Spelen. Zijn club Liverpool heeft namelijk al aangegeven haar spelers daarvoor niet af te zullen staan. En dat is ook niet verplicht. Zelfs bijvoorbeeld Heerenveen zou Sibon in principe kunnen beletten om naar Peking te gaan.

    /   Beantwoorden  / 
 3. scH

  Als Twente voorronde CL haalt, neem dan maar andere spelers mee want Twente kan deze spelers goed gebruiken.

    /   Beantwoorden  / 
 4. beters

  het gaat er niet alleen om hoe goed iemand is…. het gaat er ook om hoe ze in team verband werken… en sibon is een echte teamspeler, werkt veel met jonge voetballers in dat opzicht is hij gewoon ideaal voor het olympisch elftal, daarnaast heeft hij eerder met foppe samengewerkt….. dus hebben ze niet veel tijd nodig om aan elkaar te wennen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.