‘De EK-beslommeringen van…’ deel 2

Juist, laten we beginnen met de heer Pranjic. Danijel van voren. Nummertje 22 in de selectie van de helaas te vroeg en op dramatische en vooral onterechte wijze uitgeschakelde Kroaten. In totaal mocht de jonge ploeg van Pranjic en co maar vier potjes spelen, net als Oranje en Portugal bijvoorbeeld. Pranjic begon in de eerste wedstrijd tegen Oostenrijk in de basisformatie van bondscoach Slaven Bilic. Heel spectaculair was het niet. En gemakkelijk ook niet, bekende Pranjic na afloop.

Bilic had de speler van Heerenveen tijdens de eerste groepswedstrijd van de Kroaten een plaats als linksback toebedeeld. Eentje waarbij Pranjic de vrijheid had om mee op te komen, maar toch. Hij had in eerste instantie een verdedigende taak en dat is hij bij zijn club niet gewend.

De Telegraaf tekende na de met 0-1 gewonnen wedstrijd (penalty van Modric, toegekend door scheidsrechter Pieter Vink, die de Fries Adriaan Inia als één van zijn assistenten bij zich had) enkele woorden op uit de mond van de middenvelder van Heerenveen:

,,Het is duidelijk dat ik me op het middenveld beter voel", bekende hij na afloop. Tegenstander Oostenrijk bezorgde vooral in de tweede helft veel verdedigend werk voor de kleine Kroaat, die juist de opdracht had gekregen veelvuldig de aanval te zoeken. "Het is duidelijk dat ik me op het middenveld beter voel", bekende hij na afloop.

In de loop van de tweede helft kwam Pranjic na wat omzettingen op het middenveld te spelen. "Josip Simunic nam mijn positie in. Ik ben blij dat het gat toen gedicht was. We kregen het nog lastig, maar gelukkig hebben we de overwinning over de streep getrokken".

Lees ook:‘De EK-beslommeringen van…’ deel 4
Lees ook:‘De EK-beslommeringen van…’ deel 5
Lees ook:‘De EK-beslommeringen van…’ deel 6
Lees ook:Ook het Nederlands elftal krijgt te maken met Danijel Pranjic
Lees ook:‘Juventus wil Pranjic als nieuwe linksback’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.