‘De EK-beslommeringen van…’ deel 4

Hoe zou Danijel Pranjic nu op zijn vakantie-adres terugdenken aan dit EK? Ondanks de treurige afloop voor zijn Kroatië, zal de poulewedstrijd tegen Duitsland hem een glimlach op het gezicht bezorgen. Want Pranjic en co deden wat door hen als zeer belangrijk werd bestempeld: de Duitsers verslaan. Daar waren ze op gebrand en dat bleek. Het lukte, mede met dank aan de invloed van onze Heerenveense Kroaat. Deel 4 van de 'EK-beslommeringen van…', oftewel de tweede groepswedstrijd van de Kroaat.

Coach Slaven Bilic riep het van tevoren te pas en te onpas, tegen iedereen die het maar wilde horen. Zijn jonge, veelbelovende Kroatische team had een reële kans op het winnen van de Europese kampioenschappen voetbal in Oostenrijk en Zwitserland deze zomer. En om die woorden extra kracht bij te zetten, wilde Bilic net als zijn elftal maar wat graag een favoriet als Duitsland verslaan. En dat lukte wonderwel.

Iedereen zal het hebben gezien. We hoeven niet de hele wedstrijd na te lopen, maar het werd een uiterst verdiende 2-1 overwinning voor Pranjic en zijn maatjes. Die waren beter, feller, getergder en simpelweg overtuigender in de wil om te winnen. Bovendien zou de winnaar van groep B vermoedelijk Portugal kunnen ontlopen in de kwartfinale.

Pranjic' basisplaats als linksachter was vooraf volgens een enkeling in het geding. De Heerenvener had het in de openingswedstrijd lastig tegen Oostenrijk, vooral door de gewenning aan zijn 'nieuwe' plaats. Maar tegen de Duitsers stond Pranjic wederom aan de aftrap. En dit keer ging het stukken beter, vooral doordat hij zich ook aanvallend kon laten gelden. Namelijk dat doen waar hij goed in is: opkomen, voorzetten afleveren. En Pranjic zorgde op die manier voor assist en daarmee voor een belangrijk aandeel in de verdiende zege op Duitsland.

Lees ook:‘De EK-beslommeringen van…’ deel 2
Lees ook:Eindelijk goed nieuws voor Thomas Prager
Lees ook:‘De EK-beslommeringen van…’ deel 5
Lees ook:‘De EK-beslommeringen van…’ deel 6
Lees ook:Ook het Nederlands elftal krijgt te maken met Danijel Pranjic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.