De Haan bevestigt: Roorda in basiself Jong Oranje

Hoe lang is het geleden dat een Friese profvoetballer in Jong Oranje speelde? Een mooie huiskamervraag, inderdaad. Vanavond is het in elk geval zover. Want bondscoach Foppe de Haan heeft bekendgemaakt dat Geert-Arend Roorda vanavond in de basis staat bij Jong Oranje voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland. ,,Ik vind dat hij het goed doet, hij is fysiek sterk en heeft een bepaalde drive."

Roorda speelt rechts op het middenveld van een elftal met nog drie Heerenveen-spelers. Er waren overigens meer opvallende basisplaatsen bij Jong Oranje.

Net als Roorda kreeg ook Lorenzo Davids (NEC) bijvoorbeeld een plaats op het middenveld. Evander Sno (Celtic) is gelegenheidsspits en Kees Luijckx vormt samen met PSV'er Dirk Marcellis de achterhoede. De Haan zei verder dat Gianni Zuiverloon, Jeroen Drost en Roy Beerens ook in de basis staan.

Roorda's doorbraak kent geen einde. De middenvelder, opgegroeid in het kleine plaatsje Noardburgum in de Friese Wouden, speelt al vanaf de D-pupilllen bij SC Heerenveen en doorliep zodoende de hele opleiding.

Met zijn basisdebuut eerder dit seizoen trad hij in de voetsporen van andere Friezen als Ronnie Pander en Max Houttuin, tegenwoordig spelend bij respectievelijk hoofdklasser ACV en eersteklasser Blauw Wit'34.

De Haan ziet net als trainer Gertjan Verbeek toekomst in Roorda. ,,Ik denk ook dat dit debuut goed voor hem is, bovendien geeft hij het team een lift", sprak de bondscoach. De wedstrijd begint overigens om 19.30 uur en is live op televisie bij RTL 7.

Opstelling van Jong Oranje: Vermeer; Zuiverloon, Luijckx, Marcellis en Jeroen Drost; Roorda, Bruins en Davids; Beerens, Sno en Drenthe.

Lees ook:Beerens scoort bij Jong Oranje, keuzes De Haan pakken goed uit
Lees ook:Jong Oranje: Beerens en Zuiverloon in basis, debuut De Jong (Ajax)
Lees ook:Foppe laat Aissati weer links liggen, rentree Jong-A-Pin Jong Oranje
Lees ook:Zege Olympisch elftal; KNVB en SC Heerenveen spreken elkaar tegen
Lees ook:FILMPJE: Samenvatting Jong Oranje – Jong Macedonië

Eén reactie op “De Haan bevestigt: Roorda in basiself Jong Oranje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.