Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 3, maart!

De SC Heerenveen Blog presenteert:
 HET GROTE SC HEERENVEEN JAAROVERZICHT 2007

Eén jaar, 12 maanden. Tussen 20 en 31 december behandelen we elke dag één maand uit het afgelopen jaar, met daarin een greep uit het nieuws dat in de bewuste maand speelde rond SC Heerenveen. Twaalf maanden, twaalf dagen; dat betekent één groot jaaroverzicht. Vandaag, 22 december… deel 3: MAART!

________________

3: Heerenveen gaat goed van start deze maand: er wordt weer eens gewonnen en niet van de eerste de beste ploeg. In de Amsterdam ArenA wordt Ajax met 0-1 geklopt. Lasse Nilsson wordt matchwinner als hij een passje van Gonzalo García-García tot enige goal van de wedstrijd promoveert.

6: Afonso Alves maakt zijn rentree op het trainingsveld. De Braziliaan hersteld sneller dan gehoopt van zijn knieblessure die hij in de februari opliep tegen Vitesse. Op dat moment is nog niet duidelijk hoe snel hij kan spelen.

10: Het antwoord op de vraag of Alves mee kan doen tegen RKC Waalwijk is positief. Met de Braziliaan in de basis wordt thuis met 1-0 gewonnen. Het gaat met horten en storten, maar de zege wordt over de streep getrokken. Goalie Erwin Lemmens laat een schot van Petter Hansson door de benen gaan en dankzij die fout wint Heerenveen.

13: Cambuur voelt zich bedonderd door de KNVB, die liever het ook aangemelde Heerenveen in de dames-eredivisie wil zien. Voorzitter Koos Formsma stelt open te staan voor ideën rond samenwerking op dit vlak met de Leeuwarders. Die zien daar juist vanaf, waardoor Heerenveen definitief vrijbrief heeft.

16: Wie nog twijfelt aan de fitheid van Alves, wordt terechtgewezen door de spits. Hij scoort drie keer namens Heerenveen tegen NAC Breda. De club wint met 4-2. Het andere Friese doelpunt wordt gescoord door Lasse Nilsson.

17: Deel 23 van de soap rond Miralem Suljemani. Nadat de FIFA eerder in de week de kant van Heerenveen kiest in het conflict met Partizan Belgrado, sputtert nu de Servische bond tegen. Er lijken vreemde zaakjes aan de gang, verschillende belangen binnen club en bond kruisen elkaar. Heerenveen en Sulejmani zijn de dupe; nóg steeds niet speelgerechtigd.

19: Het is zover. De zes clubs die deelnemen aan de vrouwen-eredivisie tekenen een convenant. Naast Heerenveen zijn dat AZ, FC Utrecht, Willem II, FC Twente en ADO Den Haag. Cambuur, TOP Oss en Roda JC zijn afgevallen.

21: Eindelijk het einde van het getouwtrek rond Miralem Sulejmani. De FIFA bepaalt dat de opgelegde schorsing door de Servische bond onrechtmatig is. De aanvaller is vrij om te gaan spelen voor Heerenveen.

22: Prachtig, die eeuwige rivaliteit met Cambuur. De fans van de Leeuwarder eerstedivisionist zijn boos. In het Abe Lenstra-stadion hebben ondernemers uit de Friese hoofdstad een skybox gehuurd: Skybox 058 geheten. En dat kan natuurlijk niet. De meeste Heerenveen-fans halen de schouders op over dit Calimero-gedrag.

24: Danijel Pranjic zegt dat Olympiakos Piraeus hem wil hebben. ,,Er is contact geweest", aldus de Kroaat in de Leeuwarder Courant. De Grieken zeggen dat Heerenveen een prijs van 6 miljoen euro heeft gevraagd.

Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 2, februari!
Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 1, januari!
Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 5, mei!
Lees ook:Franse clubs willen Lasse Nilsson, AZ nu ook
Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaaroverzicht 2007, deel 10: oktober!

10 reacties op “Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 3, maart!

 1. Dirk

  Ja inderdaad! Erg leuk! Ga zo door.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Tukker

  Wordt er ook een deel 12 (december) uitgebracht? Ik verheug me er nu al op.

    /   Beantwoorden  / 
 3. SCH

  Die successupporters uit Enschede hebben wel een grote bek in 1 keer nu Rutten ze op zijn PSV’s laat spelen.. Jaja, jullie zijn PSV 2 en iedereen haat jullie

  Turk.. Tukkers

    /   Beantwoorden  / 
 4. Bjorn

  sch ik moet wel om jou lachen, je bent wel heel erg gefrustreerd dat we gisteren hebben gewonnen he?

    /   Beantwoorden  / 
 5. Tukker

  En wat een agressie van die brave Friezen.
  Dat past toch niet bij jullie. Foeii. 10 keer opdrukken. En daarna je mond spoelen met zeep.
  Enne over supporters gesproken: ik heb gisteren maar 1 groep horen zingen en die kwamen volgens mij niet uit Friesland.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Bjorn

  volgens mij komt die aggressie ook maar van 1 iemand, de rest van de Friezen waren zeer vriendelijke mensen, ook na de wedstrijd

    /   Beantwoorden  / 
 7. SCH

  Is gek dat je dan op TV alleen Nieuw Noord hoort zingen he..
  Is bekend in het Abe Lenstra Stadion dat supportersgroepen elkaa moeilijk verstaan. In Nieuw Noord waren de uitsupporters namelijk weer niet bepaald verstaanbaar.

  Agressie is het verkeerde woord, ik voel me wederom genaaid door Blom. Waar jullie niet weten dat Blom altijd tegenons fluit.. Jullie hebben gister gewoon constant geluk gehad, niks meer niks minder.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Tukker

  Laten we duidelijk zijn: Heerenveen had een penalty moeten krijgen vlak voor rust. Daar tegenover staat dat NKufo onterecht voor buitenspel wordt teruggefloten terwijl hij een vrije doortocht had. Verder niets onregelmatigs kunnen ontdekken aan Blom.
  Enne, nog even een toevoeging: ik heb het duel live via Tele2 gevolgd en daar was duidelijk te horen dat Twente qua publieke steun weer een thuiswedstrijd speelde.

    /   Beantwoorden  / 
 9. feanfanhannes

  ja en die pena van jullie was ook onterecht VDB raakte hem niet hij sprng 2 meter over de keeper heen.
  dus was het 2-1 voor ons geweest;)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.