Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 4, april!

De SC Heerenveen Blog presenteert:

 HET GROTE SC HEERENVEEN JAAROVERZICHT 2007

Eén jaar, 12 maanden. Tussen 20 en 31 december behandelen we elke dag één maand uit het afgelopen jaar, met daarin een greep uit het nieuws dat in de bewuste maand speelde rond SC Heerenveen. Twaalf maanden, twaalf dagen; dat betekent één groot jaaroverzicht. Vandaag, 23 december… deel 4: APRIL!

_______________ 

1: Het is geen flauwe grap, maar echt waar: Heerenveen baalt als een stekker nadat in Rotterdam duur puntverlies is geleden tegen Sparta. Heerenveen stond met 0-2 voor, maar speelt alsnog gelijk: 2-2.

4: De website van de club eindigt als tiende in een uitverkiezing van meest populaire websites onder Friese internetters. Waldnet scoort het hoogst, gevolgd door Omrop Fryslan en de Leeuwarder Courant.

5: Het gratis dagblad De Pers begint een enquete met de vraag of er een rookverbod moet komen in de voetbalstadions. Dit naar aanleiding van een ontboezeming van Petter Hansson. De Heerenveen-verdediger zegt in VI dat hij in het Gelredome veel last heeft van sigarettenrook.

6: In een interview met AD Sportwereld komt Afonso Alves uitgebreid aan het woord. Hij laat onder meer weten dertig keer te willen scoren voor het eind van het seizoen en dat hij niet van plan is om zijn hele leven lang in Heerenveen te blijven spelen.

7: Weer kan Heerenveen niet winnen van een mindere tegenstander. ADO Den Haag houdt de ploeg op 1-1. Alves maakt de 1-0, maar ex-Heerenvener Santi Kolk maakt gelijk. Het vertrouwen in het bereiken van de vijfde plaats is niet groot meer, blijkt na afloop.

10: De 32-jarige Simone Hof wordt manager vrouwenvoetbal bij SC Heerenveen. Hof komt uit Peize en is oud-international. Zij moet zorgen dat de nieuwe vrouwenvoetbaltak binnen de club in goede banen wordt geleid. 

10: Jong SC Heerenveen bereikt de bekerfinale voor belofteteams. FC Utrecht wordt met maar liefst 7-0 verslagen, onder meer dankzij een ontketende Will Johnson. Tegenstander in de finale is Jong Stormvogels Telstar.

14: Dankzij een hattrick van Afonso Alves verslaat SC Heerenveen in Tilburg het thuisspelende Willem II met 1-3. Feyenoord verliest en dus heeft Heerenveen de kansen op plaats vijf weer in eigen hand.

18: Heerenveen krijgt nieuwe dug-outs in het Abe Lenstra-stadion. Het zijn dezelfde als die bij PSV, Heracles, AZ, FC Twente en NAC. Met stoelverwarming en al. Geen kouwe kont meer dus voor spelers, trainers en begeleiders.

20: De uitslag van de enquete van De Pers is bekend: een meerderheid van de clubs in de eredivisie blijkt voor een rookverbod in de stadions. Bij twaalf van de achttien ploegen lijkt het de spelers wel wat, zo'n rookverbod. De KNVB kan die regels echter niet opleggen.

22: De wedstrijd tegen AZ gaat met 3-1 verloren. Na een 2-0 achterstand zorgt Alves voor de aansluitingstreffer, maar Simon Cziommer maakt er 3-1 van. Het laatste competitieweekeinde gaat de beslissing brengen in de strijd om plaats vijf. Feyenoord en Heerenveen nemen het tegen elkaar op, maar ook een ploeg als Roda JC heeft nog een kleine kans.

26: De in de winterstop van FC Dordrecht overgekomen Cecilio Lopes scheurt een achillespees af. De aanvaller, op huurbasis actief bij Sparta, wacht een maandenlange revalidatie. De verwachting is dat hij op zijn vroegst eind 2007 zijn rentree kan maken.

29: De vijfde plaats wordt veilig gesteld dankzij een spectaculaire 5-1 overwinning op Feyenoord. De Rotterdammers worden aan flarden geschoten door Alves, die maar liefst vier treffers voor zijn rekening neemt. Heerenveen is verzekerd van UEFA Cup voetbal.

Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaaroverzicht 2007: deel 12, december!
Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 6, juni!
Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 5, mei!
Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaaroverzicht, deel 9: september!
Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 2, februari!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.