Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 5, mei!

De SC Heerenveen Blog presenteert:
 HET GROTE SC HEERENVEEN JAAROVERZICHT 2007

Eén jaar, 12 maanden. Tussen 20 en 31 december behandelen we elke dag één maand uit het afgelopen jaar, met daarin een greep uit het nieuws dat in de bewuste maand speelde rond SC Heerenveen. Twaalf maanden, twaalf dagen; dat betekent één groot jaaroverzicht. Vandaag, 24 december… deel 5: MEI!

 _____________

1: Afonso Alves wordt na een succesvol seizoen winnaar van het klassement Speler van het Jaar in de eredivisie. De Braziliaan mag later in het jaar bij het Voetbalgala zijn prijs, de Gouden Schoen, in ontvangst komen nemen.

2: Oranje Nassau uit Groningen wordt de satellietclub als het gaat om vrouwenvoetbal. Heerenveen wilde eigenlijk samenwerken met Be Quick'28, maar daar steekt FC Twente tegen de zin van de club en de KNVB een stokje voor door vele speelsters over te nemen van de Zwollenaren.

2: Jong SC Heerenveen stelt de dubbel veilig. De beloftes winnen eerst de titel in de eredivisie en verslaan vervolgens Jong Stormvogels Telstar in de finale van beloftenbeker. De beloning: een plaats in het hoofdtoernooi van de KNVB Beker.

3: Verdediger Petter Hansson maakt bekend dat hij vetrekt naar Stade Rennes. De Zweed tekent voor drie seizoen bij de Franse eredivisionist.

8: Ronaldinho laat zich op tv lovend uit over Afonso Alves en voorspelt zijn Braziliaanse landgenoot een mooie toekomst als spits in het topvoetbal.

9: Het eerste playoff-duel tegen Ajax wordt in het eigen Abe Lenstra-stadion gewonnen met 1-0. Lasse Nilsson scoort de winnende goal, maar Heerenveen is niet helemaal tevreden omdat de score nog veel hoger had kunnen (en moeten) uitvallen.

13: In Amsterdam eindigt de return in de playoffs in een 4-0 overwinning voor Ajax. Daarmee is Heerenveen uitgespeeld, maar de UEFA Cup-plaats was al veilig gesteld door als vijfde te eindigen in de competitie.

17: Voor het eerst in zijn loopbaan maakt Afonso Alves deel uit van de nationale selectie van Brazilië. Bondscoach Dunga selecteert hem voor interlands tegen Engeland en Turkije in juni.

28: Gianni Zuiverloon en Calvin Jong-A-Pin maken namens Heerenveen deel uit van de definitieve selectie van bondscoach Foppe de Haan voor Jong Oranje voor het EK onder 21.

30: Voorzitter Koos Formsma draagt het Abe Lenstra-stadion symbolisch over aan de UEFA. Foppe de Haan en zijn Jong Oranje zullen minimaal twee wedstrijden spelen in Heerenveen én eventueel een halve finale van het EK onder 21.

Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 6, juni!
Lees ook:Foppe laat Aissati weer links liggen, rentree Jong-A-Pin Jong Oranje
Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 1, januari!
Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 4, april!
Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 2, februari!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.