Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 6, juni!

De SC Heerenveen Blog presenteert:
 HET GROTE SC HEERENVEEN JAAROVERZICHT 2007

Eén jaar, 12 maanden. Tussen 20 en 31 december behandelen we elke dag één maand uit het afgelopen jaar, met daarin een greep uit het nieuws dat in de bewuste maand speelde rond SC Heerenveen. Twaalf maanden, twaalf dagen; dat betekent één groot jaaroverzicht. Vandaag, 25 december… deel 6: JUNI!

________________ 

1: Afonso Alves maakt meteen bij zijn eerste oproep voor de selectie zijn debuut namens de Braziliaanse nationale ploeg. De spits valt in de slotfase in tegen Engeland, is tweemaal dicht bij een goal maar scoort niet. De oefeninterland eindigt in 1-1.

4: De club maakt bekend dat de selectie voor het vrouwenteam compleet is. Heerenveen is samen met AZ, Willem II, FC Twente, ADO Den Haag en FC Utrecht vertegenwoordigd in de eerste eredivisie voor dames die na de zomer van start gaat.

5: Afonso Alves staat in zijn tweede interland voor Brazilië in de basis. De Heerenvener komt tegen Turkije echter net als tegen de Engelsen niet tot scoren. Het duel eindigt in een gelijkspel: 0-0.

19: Terwijl Heerenveen het decor is van het EK onder 21, presenteert de club een nieuwe speler: Kristian Bak Nielsen. De dan 24-jarige Deen tekent voor vier jaar en komt over van FC Midtjylland. Volgens de Leeuwarder Courant heeft Heerenveen echter geblunderd door een miljoen meer te betalen dan in het contract van de speler stond.

22: Leeuwarder Courant-journalist Johann Mast presenteert in Heerenveen zijn mooie biografie over Heerenveen-icoon Abe Lenstra.

23: Jong Oranje verovert in Groningen de titel op het EK onder 21. Het is de tweede opeenvolgende eindzege voor voormalig Heerenveen-coach Foppe de Haan, die ook Gianni Zuiverloon en Calvin Jong-A-Pin in zijn selectie had tijdens het EK.

27: Afonso Alves behoort tot de Braziliaanse selectie voor de Copa America, maar verliest met zijn landgenoten de eerste wedstrijd met 0-2 van Mexico. De aanvaller speelt in de tweede helft mee, maar kan een nederlaag niet voorkomen.

Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 5, mei!
Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 1, januari!
Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaaroverzicht 2007, deel 10: oktober!
Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaaroverzicht, deel 9: september!
Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 4, april!

Eén reactie op “Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 6, juni!

  1. Ronald

    mja dan hier de goals van de wedstrijd heerenveen – vitesse 1988

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.