Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 7, juli!

De SC Heerenveen Blog presenteert:

 HET GROTE SC HEERENVEEN JAAROVERZICHT 2007

Eén jaar, 12 maanden. Tussen 20 en 31 december behandelen we elke dag één maand uit het afgelopen jaar, met daarin een greep uit het nieuws dat in de bewuste maand speelde rond SC Heerenveen. Twaalf maanden, twaalf dagen; dat betekent één groot jaaroverzicht. Vandaag, 26 december… deel 7: JULI!

1: Afonso Alves zit op de bank bij Brazilië in het Copa America-duel met Chili en komt daar negentig minuten lang niet vanaf. De ploeg wint wel: 3-0.

2: Zonder Alves, maar ook zonder de EK onder 21-gangers begint Heerenveen aan de eerste training voor het nieuwe seizoen. Mooi weer is het niet in Langezwaag; het regent.

2: Rob Friend wordt verkocht aan Borussia Mönchengladbach. De Canadese spits, de tweede seizoenshelft verhuurd aan Heracles Almelo, was nooit lange tijd een echte basisspeler.

3: Het definitieve speelschema voor de eredivisie is bekend: Heerenveen start met een thuiswedstrijd tegen Willem II, op vrijdag 17 augustus 2007.

4: Alves komt weer niet in actie voor zijn land, maar bereikt wel de kwartfinale van de Copa America door een 1-0 zege op Ecuador.

5: Roy Beerens tekent een contract voor drie jaar bij Heerenveen. De aanvaller heeft een goed EK onder 21 achter de rug en stond ook in de belangstelling van NEC (aan wie hij verhuurd was door PSV) en PSV en Ajax.

7: De eerste oefenwedstrijden zijn achter de rug. De ploeg wint met 3-0 in Lelystad en een regioteam van Gaasterlan/Sleat wordt met 10-1 opgerold.

7: Door een 6-1 overwinning gaat Alves met Brazilie naar de halve finale van de Copa America. De spits valt in de slotfase in voor Robinho.

10: De Belgische aanvaller François Sterchele komt niet maar Gerald Sibon wel. De club wilde hem graag hebben, maar de liefde bleek niet zo wederzijds als gedacht. Sterchele kiest uiteindelijk voor Standard Luik. In zijn plaats wordt Sibon ingelijfd. Die trainde al mee om de conditie op peil te houden en keert nu als contractspeler terug bij de club waar hij al eerder speelde.

11: Door te winnen na strafschoppen tegen Uruguay mogen Alves en zijn landgenoten zich opmaken voor de finale van de Copa America. Alves komt in de 81ste minuut in het veld en neemt ook een penalty; hij mist echter.

11: Weer dubbele cijfers in een oefenduel: in Tuitjenhorn wordt Hollandia T met 10-0 verslagen. Trainer Gertjan Verbeek toont zich positief over de ontwikkeling van de jonge spelers.

12: Gerald Sibon luistert zijn rentree op met drie goals in de oefenwedstrijd tegen AVV in Hoorn op Terschelling. Heerenveen wint met 12-0. Roy Beerens debuteert in het Friese shirt.

15: Alves mag de winst van de Copa America vieren nadat Brazilië met 3-0 wint van Argentinië in de eindstrijd. Dat is een verrassende uitslag, omdat de Goddelijke Kanaries zonder veel sterren spelen en de Argentijnen juist wel op hun sterkst zijn. De spits zit tijdens de finale wederom op de bank. De vreugde is er niet minder om.

17: In Leek wordt gelijkgespeeld tegen Sheffield Wednesday, uit de Engelse Championship, de één na hoogste divisie. Het wordt 2-2 in de eerste serieuze oefenpot.

23: Ook tegen Sivasspor wordt gelijkgespeeld. Het duel met de Turken eindigt in Appelscha in 3-3.

24: Koos Formsma is niet langer voorzitter van de club. De man die op 1 oktober 2006 de hamer overnam van Riemer van der Velde stapt op. Volgens een verklaring, waarop hij verder niet wil in gaan, vroeg het voorzitterschap meer van hem dan hij had verwacht en was het niet te combineren met andere bezigheden in zijn leven. Veel mensen leggen echter een link met een ruzie met c.q. kritiek van Van der Velde in de weken hiervoor. Heerenveen beraadt zich na het opstappen van Formsma over een nieuwe bestuursstructuur.

24: De vrouwenploeg van Heerenveen start onder leiding van trainer Harry Sinkgraven met de voorbereiding op het eerste seizoen in de eredivisie. Het Friese toptalent en international Sherida Spitse is de meest in het oog springende naam binnen de selectie.

25: Ugur Yildirim verruilt de club voor Gaziantepspor in Turkije. De aanvaller was geen vaste waarde meer en haalde nooit meer het niveau van zijn debuutseizoen. Yildirim vertrekt op eigen verzoek, de club werkt mee.

26: Een oefenduel in Langezwaag tegen eerstedivisionist BV Veendam – inmiddels de club van Age Hains Boersma – eindigt in een fraaie 4-1 overwinning. Het is de eerste zege in een 'serieuze' oefenwedstrijd.

30: Terwijl trainer Gertjan Verbeek rustig er op los puzzelt om de ideale formatie te vinden, pakt Heerenveen weer een overwinning in een vriendschappelijk duel. Het Griekse Xanthi wordt in Beetsterzwaag met een 3-2 nederlaag heengezonden.

 

 

 

Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 6, juni!
Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 5, mei!
Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 1, januari!
Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaaroverzicht, deel 9: september!
Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 4, april!

6 reacties op “Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 7, juli!

 1. Smurfer

  Hey Afonso, relax :D Vandaag komt er vast een augustus-overzicht, zal wel op 1 staan dan

    /   Beantwoorden  / 
 2. Boske (SC Heerenveen Blog)

  Heren, heren. Rustig aan :) Het einde van de transferperiode was op 31 augustus, niet op 31 juli. En idd, vandaag komt ook het overzicht van augustus.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Ronald

  Watb is dit nu eind december komt er een verslag van de maand juli bij de supporters club zijn site staan.
  Lopen die neit wat achter.
  Het geeft niet want dan kunnen de boys van friesland vast effe wennen aan achter staan.
  Zondag komen wij de boel recht zetten.
  succes tegen de voetballes van zondag.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Supersub

  @ Ronald.. Moeilijk he, lezen!? Er staat met koeieletters boven het bericht dat het om een deel van een JAAROVERZICHT gaat… Dan mag je wel een Feyenoorder zijn met een hoop bla-bla maar lezen kun je blijkbaar niet (en schrijven ook niet zo te zien…pff)

  Terug in je bedje, vriend.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.