Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 8, augustus!

De SC Heerenveen Blog presenteert:
 HET GROTE SC HEERENVEEN JAAROVERZICHT 2007

Eén jaar, 12 maanden. Tussen 20 en 31 december behandelen we elke dag één maand uit het afgelopen jaar, met daarin een greep uit het nieuws dat in de bewuste maand speelde rond SC Heerenveen. Twaalf maanden, twaalf dagen; dat betekent één groot jaaroverzicht. Vandaag, 27 december… deel 8: AUGUSTUS!

______________ 

1: Go Ahead Eagles wordt flink aangepakt in een oefenwedstrijd: Heerenveen wint met maar liefst 2-7. De eerstedivisionist uit Deventer heeft nog mazzel dat de formatie van trainer Gertjan Verbeek de dubbele cijfers niet haalt.

2: Afonso Alves zou op 30 juli terugkeren, maar de club blijkt Alves respijt te hebben gegeven om de naweeen van een auto-ongeval te regelen. Hij zou vandaag alsnog terugkeren. Die afspraak schendt de aanvaller.

3: Alves is telefonisch onbereikbaar voor iedereen bij Heerenveen. Een voormalig medewerker van zaakwaarnemer Roberto Tiburcio zegt dat kamp-Alves probeert de vraagprijs (20 miljoen euro) omlaag te krijgen door deze spelletjes.

3: Een tripje naar Birmingham loopt op een deceptie uit. West Brom Albion is een zwak spelend Heerenveen te sterk af: het wordt 3-1 voor de Engelse ploeg.

6: Tjerk Bogstra, oud-coach van het Davis Cup Team, komt niet als personal coach naar Heerenveen. Na het aftreden van Formsma, de bedenker van het plan, is de basis voor samenwerking te smal zo concluderen club en voormalig tennistrainer Bogstra.

7: Terwijl de media volop specularen over een transfer van Alves, hoort directeur Yme Kuiper van zaakwaarnemer Roberto Tiburcio dat de Braziliaan morgen, woensdag 8 augustus, terugkeert in Nederland.

7: Lasse Nilsson is rond met Saint-Etienne. De Zweed start de voorbereiding nog wel in Friesland, maar wil weg. Lang lijkt het Real Betis te worden, maar de Fransen zijn slagvaardiger.

7: Hoofdklasser ONS Sneek wordt zonder Alves en Nilsson met 6-0 verslagen in een oefenwedstrijd.

8: Weer geen Alves. Overigens is inmiddels duidelijk dat de zaakwaarnemers van de spits met elkaar in de clinch liggen, een strijd die nog een tijdje voort zal duren. Alves begint een rechtszaak tegen een Braziliaan die volgens hem valselijk beweert zijn zaakwaarnemer te zijn. Alleen Roberto Tiburcio is zijn zaakwaarnemer, meldt de Braziliaan op zijn website.

9: Alves meldt zich dan toch. De directie heeft dan eindelijk een gesprek met Alves en zijn zaakwaarnemer. Media en buitenwacht menen dat Alves een transfer wil forceren, kamp-Alves bestrijdt dat en zegt dat er familiaire zaken speelden. De club geeft hem een boete die naar een goed doel gaat.

10: In een leeg stadion werkt Alves een eerste training af in zijn eentje. Hij doet dat met coach Gertjan Verbeek. Die heeft de afgelopen dagen al veelvuldig commentaar moeten geven op de beslommeringen rond Alves, een kwestie die de media in zijn greep houdt.

10: In het eigen Abe Lenstra-stadion gaat de ploeg met 3-1 ten onder in een oefenduel met verliezend UEFA Cup-finalist Espanyol uit Barcelona.

17: Het ontbreken van de aanvallers Alves en Nilsson wordt pijnlijk duidelijk in het eerste competitieduel. In eigen stadion opent Heerenveen het seizoen met een 0-0 gelijkspel tegen Willem II.

20: Alves laat in de Telegraaf weten dat Middlesbrough 19 miljoen euro voor hem over heeft. Hij zegt open te staan voor een overgang naar ,,zo'n grote club."

22: Heerenveen presenteert Paulo Henrique, die een dag eerder al medisch gekeurd is. De 18-jarige Braziliaan wordt gehaald met het oog op de toekomst en komt over van Atlético Mineiro. Hij tekent een contract voor drie jaar.

24: Bondscoach Dunga Alves weer op voor een duel tegen Mexico in de Verenigde Staten op 12 september. Trainer Gertjan Verbeek meldt dat Alves tot de selectie behoort voor het duel van twee dagen later tegen Ajax.

24: De club laat weten dat de Poolse international Radoslaw Matusiak is overgenomen van het Italiaanse Palermo. De Pool is een spits en zijn komst voedt de geruchten dat Heerenveen Alves nog voor 31 augustus gaat verkopen. 

25: Alves verschijnt niet op de laatste training voor het duel tegen Ajax. Verbeek probeert hem de hele dag telefonisch te bereiken, maar de spits neemt zijn telefoon niet op.

26: Zonder Alves verliest Heerenveen in de Amsterdam ArenA met 4-1 van Ajax. Miralem Sulejmani zet de ploeg nog wel op voorsprong, maar daar blijft het bij. Verbeek krijgt rood van arbiter Dick Jol na een confrontatie met vierde official Bas Nijhuis.

27: Assistent-trainer Hans Visser laat in de media optekenen dat Alves een speelbal is van zijn zaakwaarnemers. Volgens kamp-Alves speelt Heerenveen het transferspel hard door meerdere goede aanbiedingen in de transferperiode te hebben afgewezen en doet Alves nu hetzelfde door niet op de training te verschijnen.

29: Matusiak traint voor het eerst mee en raakt geblesseerd. Hij kan daardoor zijn debuut niet maken in de eerstvolgende wedstrijd, waarin Sparta de opponent is.

30: De vrouwen winnen het eerste eredivisie-duel ooit. In Enschede wordt FC Twente met 2-3 verslagen in de slotfase.

31: Het is D-day voor Alves en Heerenveen. Duidelijk wordt dat AZ de voornaamste kandidaat is om de spits over te nemen. De afgelopen week hebben achter de schermen al gesprekken tussen de clubs plaatsgevonden over een transfer. Vandaag wordt bij de UEFA Cup-loting verder onderhandeld.

31: Heerenveen loot Helsingborgs IF uiit Zweden als tegenstander in de UEFA Cup. Ondertussen gaan de onderhandelingen met AZ vrolijk verder.

31: Terwijl de avond al bijna invalt, maakt Heerenveen bekend dat Alves blijft. De club komt er met AZ niet uit. Ondertussen is Alves in de ochtenduren op het stadion geweest. Niet om te trainen, maar om zijn spullen op te halen. Heerenveen meldt echter dat de clubs het niet eens worden over de transfersom. Later blijkt dat AZ niet verder wilde gaan dan hooguit 16 miljoen en nota bene in termijnen wilde betalen.

Lees ook:Wéér nieuwe ontwikkeling in kwestie-Alves (met radio-interview)
Lees ook:Alves blijft in Brazilië om transfer te regelen
Lees ook:Voor het eerst ooit: een besloten training
Lees ook:SC Heerenveen geeft vanmiddag persconferentie
Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaaroverzicht, deel 9: september!

Eén reactie op “Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 8, augustus!

  1. LUIJE BENTURE

    Afonso Alves no est plus Heerenveen, Afonso Alves is soccer player,y MSI, bay in BORO par comprade 18 mijones, plus 15% proche vente,Pini Zahavi, Kia Jorabichian,Roberto Tiburcio et Ziller negociam avec.Yme de Heerenveen. Tu la fermée

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.