Jong Heerenveen klopt ADO, spelers eerste elftal niet beschikbaar

     1-3   (JONG)      

Geen SC Heerenveen meer, geen SC Cambuur-Leeuwarden meer. Nee, Jong Heerenveen is de Friese troef in de KNVB Beker. Om onduidelijkheid uit de weg te ruimen, benadrukken ook wij het nog maar eens: de spelers van het eerste zijn níet speelgerechtigd voor de beloftes. De zege op ADO Den Haag was overigens terecht, simpel zat. De eerstedivisionist bakte er weinig van, de jonge Friezen juist des te meer. En nu? Nu lonkt een plaats in de kwartfinale.

Naderhand werd namelijk geloot voor de achtste finales. In deze fase, de strijd tussen de laatste zestien ploegen, moet Jong SC Heerenveen het opnemen tegen Quick Boys. En daarom is het niet onlogisch om te veronderstellen dat de Friese beloften de kwartfinale kunnen bereiken. De wedstrijd in Katwijk wordt gespeeld op 15, 16 of 17 januari 2008. 

 

Nog even ter lering ende vermaeck: op televisie werd gisteren nog maar eens gememoreerd aan het feit dat spelers van het eerste elftal niet mogen meespelen met de beloftes, nu die wel doorgaan in de beker en het eerste niet. Oftewel: iedere Heerenveen-speler die tegen Argon en/of Ajax bij het eerste heeft gezeten, mag niet voor de beloftes uitkomen in het restant van dit bekertoernooi.

De overwinning van donderdagavond nog even uitgelicht? De hele wedstrijd lang was Jong Heerenveen de ploeg met de beste kansen. Vooral Paulo Henrique kreeg er vele. Hij miste ze allemaal. Thuisclub ADO kwam op voorsprong door een goal van local hero Lex Immers. Maar vijf minuten later, zo op het halfuur, was het alweer gelijk toen Gonzalo García-García zijn klasse toonde: 1-1.

Christoph Mattes, de jonge Oostenrijker die door Heerenveen bij Admira Wacker werd weggeplukt, scoorde vanaf de strafschopstip beheerst de 1-2. Hij stuurde doelman Stefan Postma (die van de in de pers breed uitgemeten bed-avondturen, ja…) naar de verkeerde hoek.

Nadat Immers rood kreeg en de Hagenaren met een man minder verder moesten én er een opstootje opstond, maakte Jong SC Heerenveen het karwei koelbloedig af door Arnor Smárason: 1-3. Reacties kun je hier zien. Voor slechts 2600-nog wat toeschouwers en dus een treurige ambiance gingen de beloftes een ronde verder.

ADO Den Haag – Jong SC Heerenveen 1-3 (1-2). 25. Immers 1-0, 30. García-García 1-1, 43. Mattes 1-2 (pen.), 76. Smárason 1-3.

Opstelling Jong SC Heerenveen: Van Dijk; Siwe, Balkestein, H. Drost, J. Drost; Loohuis, Smárason, Mattes; Roozendaal, Henrique, García-García.

Lees ook:Beloftes zorgen ervoor dat SC Heerenveen – Vitesse een staartje krijgt
Lees ook:SC Heerenveen-beloften winnen van aartsrivaal FC Groningen
Lees ook:Doelpuntenfestijn bij Jong Ajax – Jong Heerenveen
Lees ook:FILMPJE: (Bijna) stunt van doelman Jong SC Heerenveen tegen AZ
Lees ook:Jong Heerenveen verslaat het ADO Den Haag van Richard Knopper

3 reacties op “Jong Heerenveen klopt ADO, spelers eerste elftal niet beschikbaar

 1. Ar(n)i

  Geweldig zeg. (maar als ik het goed begrijp mag het andersom wel? spelers die eerst in de belofte gespeeld hebben mogen wel met het eerste meedoen (Alves). en hoe zit het met dispensatiespelers, Rob van Dijk e.a.)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Boske (SC Heerenveen Blog)

  Hey Ar(n)i,

  Beloftes mochten wel meedoen met het eerste ja. Dus Alves mocht meedoen tegen Ajax, net als ieder ander van het belofteteam. Ook als Jong Heerenveen was uitgeschakeld en het eerste door was gegaan, hadden alle beloftes voor het eerste mogen spelen.

  In dit geval echter niet, omdat anders competitievervalsing dreigt door het complete eerste bij wijze van spreken vanaf nu in te zetten als belofteteam.

  Rob van Dijk mag wel gewoon spelen, omdat hij in de beker niet bij het eerste heeft gezeten. Net zoals bijvoorbeeld Jeroen Drost en Henrico Drost. Die laatste zou zelfs woensdag tegen Ajax op de bank zetten, maar juist om deze reden heeft ie in plaats daarvan meegedaan met Jong Heerenveen (aldus Verbeek onlangs op Omrop Fryslan).

  Zo, hopelijk word je hier wat wijzer van :)

    /   Beantwoorden  / 
 3. roelfjuhh

  en als we nou eem onrealistisch doen jong heerenveen haalt finale, dan zitten ze toch in uefa cup.
  Maar dan zal het eerste wel gewoon spelen

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.