Eerste overwinning voor Jong Heerenveen in 2008

Jong SC Heerenveen kende wat teleurstellende weken, onder meer twee bekernederlagen. Maandag was er weer eens winst: tegen Jong Sparta werd het op eigen veld 2-0, de eerste zege in 2008. Paulo Henrique en Roy Beerens scoorden. Brian Vandenbussche, net hersteld van een schouderblessure, stond het hele duel onder de lat. Ook Radek Matusiak deed het hele duel mee.

Van een leijen dakje ging het volgens de aanwezigen allemaal niet voor Jong Heerenveen. De ploeg kwam al vrij snel in de wedstrijd op voorsprong door Henrique, die een fraai passje van Beerens al even fraai afrondde: met een stiffie. Heerenveen slaagde er daarna niet in om op die voorsprong voort te borduren en moest blij zijn dat het de rust haalde met een 1-0 tussenstand.

Het treffen was meer hard dan goed te noemen, maar omdat Sparta de gelijkmaker niet voor rust wist te scoren, kwam Heerenveen er mee weg dat het niet bijster fantastisch speelde. Na de pauze had de ploeg van trainer Henk Herder het beter voor elkaar: de Rotterdammers waren een stuk minder dan in de eerste helft.

Zelf kreeg Heerenveen de nodige kansen om de wedstrijd al snel in het slot te gooien, maar het ontbeerde de ploeg aan geluk. Zo trof middenvelder Niek Loohuis het houtwerk na een mooie omhaal. In de slotfase bezorgde Beerens dankzij een doeltreffend afstandschot de Friese beloftes definitief de zege.

Jong SC Heerenveen – Jong Sparta 2-0 (1-0). 5. Henrique 1-0, 85. Beerens 2-0. Scheidsrechter: Ketting.

Jong SC Heerenveen: Brian Vandenussche; Tom Siwe, Pim Balkestein, Calvin Jong-A-Pin en Timmi Johansen; Roy Beerens, Niek Loohuis, Thomas Prager en Cecilio Lopes (59. Bloemendaal); Radek Matusiak en Paulo Henrique (79. Armenteros).
Jong Sparta:
Kerklaan; Jaliens, Adeleye, Toet en Schenk; Falkenburg, Rijsdijk (60. Merk) en Jardim; Roberts (60. Van den Berg), Emnes en Duplan (58. Zaalman).

Klik hier voor de stand en uitslagen van de eredivisie voor beloften!

Lees ook:Doelpunten- en kaartenfestijn in duel beloftes NAC en Heerenveen
Lees ook:Doelpuntenfestijn bij Jong Ajax – Jong Heerenveen
Lees ook:Poulsen en Loohuis in basis bij Heerenveen – Feyenoord
Lees ook:Jong SC Heerenveen tiende na eerste nederlaag
Lees ook:Beerens scoort bij Jong Oranje, keuzes De Haan pakken goed uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.