Jongelingen van Heerenveen geven goede voorbeeld

Ah! De jongelingen geven het goede voorbeeld bij Heerenveen: hoe te winnen van PSV! Het belofteteam versloeg de Eindhovenaren gisteravond met 1-0. Arnor Smarason scoorde de enige en winnende treffer. Een tijdje terug ging Jong Heerenveen in Eindhoven nog vorstelijk op z'n plaat in de eerste ontmoeting tussen de twee teams. Door de zege zijn de beloftes weer derde in de stand, door FC Groningen te passeren. En da's altijd leuk. Zelfs in de beloftecompetitie!

Kort maar krachtig, deze keer: de zege van Heerenveen was verdiend te noemen. Verdiend met een hoofdletter V. Op papier mag het dan weliswaar een krappe overwinning zijn, in de praktijk mocht PSV de Brabantse handjes dichtknijpen met de eindstand. Want de thuisploeg, onder leiding van trainer Henk Herder, had zowel het betere spel als de betere kansen.

Na een dik uur spelen rondde Smarason een voorzet van invaller Donovan Deekman koelbloedig af, maar bij die treffer had het niet hoeven blijven voor de Friezen. Zo zag Thomas Prager een bal van de doellijn gehaald worden en was Smarason middels een hard ingeschoten vrije trap dichtbij een tweede goal. Grootste schuldige was Paulo Henrique, die diverse mogelijkheden vakkundig om zeep hielp.

Maar goed, derde dus weer. Recht zo die gaat.

ZIE OOK:
Het pak slaag van Jong Heerenveen eerder dit seizoen tegen PSV

Jong SC Heerenveen – Jong PSV 1-0 (0-0). 67. Smarason 1-0.

Jong SC Heerenveen: Kuperus; Svec, Loohuis, Jong-A-Pin (60. Kamara) en Johansen; Poulsen (60. Deekman, Grindheim, Prager en Roozendaal; Henrique en Smarason.

Opstelling PSV: Roorda; Fagner (24. Munz, Van Eijden, Rajkovic en Ojo; Culina, Reis, Van der Leegte en Achenteh; Wuytens en Koevermans.

Uitslagen en stand:

Lees ook:Jong SC Heerenveen tiende na eerste nederlaag
Lees ook:Beloftes Groningen en Heerenveen in pittig duel naar gelijkspel
Lees ook:Jong Heerenveen verslaat het ADO Den Haag van Richard Knopper
Lees ook:Calvin Jong-A-Pin weet ook weer wat scoren is
Lees ook:Poulsen en Loohuis in basis bij Heerenveen – Feyenoord

Eén reactie op “Jongelingen van Heerenveen geven goede voorbeeld

  1. Theoz

    altijd mooi! groningen voorbij gaan!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.