Beloftes Groningen en Heerenveen in pittig duel naar gelijkspel

 

De beloftes van SC Heerenveen hebben maandagavond gelijkgespeeld tegen hun leeftijdsgenoten van FC Groningen. De 'kleine' derby van het Noorden eindigde in een pittig duel op sportpark Skoatterwald in 1-1. Onverdiend, want Jong Heerenveen kreeg veel meer en veel betere kansen. De regerend landskampioen blijft door het gelijkspel derde op acht punten van Jong FC Twente. ,,Het gaat ons om opleiden, maar we willen natuurlijk ook meedoen om de titel", zei trainer Henk Herder.

Dan moet je wedstrijden winnen en dat deed Heerenveen maandagavond niet. Kansen benutten is niet alleen een probleem bij het eerste elftal op dit moment. En het begon allemaal zo goed voor de Friese beloftes: Thomas Prager schoot al na een paar minuten prachtig raak van afstand: 1-0.

Daarna verzuimde Heerenveen om de voorsprong te vergroten en dat werd later in de wedstrijd bestraft. De Groningers maakten uiteindelijk gelijk uit een vrije trap van Mark Veldmate: 1-1. Daarbij blunderde doelman Harmen Kuperus, want hij had de bal die in zijn hoek kwam, nooit mogen laten gaan.

Groningen-keeper Da Silva maakte wat dat betreft een veel betere indruk, want de sluitpost van de tegenstander was er grotendeels zelf verantwoordelijk voor dat hij maar één goal tegen kreeg. De Heerenveners vonden in Da Silva steevast een hinderlijke sta-in-de-weg.

Jong SC Heerenveen – Jong FC Groningen 1-1 (1-0). 4. Thomas Prager 1-0, 72. Mark Veldmate 1-1.

Jong SC Heerenveen: Kuperus; Svec, Loohuis, Kamara en Johansen; Prager, Grindheim, Bloemendaal (75. Rozendaal) en Beerens (60. Deekman); Henrique, Smarason (81. Armenteros).

Jong FC Groningen: Da Silva; Ramalho, Sankoh, Cahais en Thalen; Pompstra, Janssen en Veldmate; Van der Laan (30. Pellegriti), Tavavz (85. Krohne),  Kolder (46. Krohne).

Stats: sc-heerenveen.nl

VOOR UITSLAGEN EN STAND, KLIK HIER!

Lees ook:Henrique debuteert bij SC Heerenveen
Lees ook:Jongelingen van Heerenveen geven goede voorbeeld
Lees ook:SC Heerenveen-beloften winnen van aartsrivaal FC Groningen
Lees ook:Doelpunten- en kaartenfestijn in duel beloftes NAC en Heerenveen
Lees ook:Cecilio Lopes lijkt zo goed als wedstrijdfit voor Heerenveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.