Goed gevuld stadion zorgt ook zege voor jonge Heerenveners

Dat het eerste elftal van sc Heerenveen gemotiveerd wordt door een goed gevuld Abe Lenstra-stadion mag geen verrassing heten. Dat er daardoor menig thuisduel gewonnen wordt, ook niet. Maar ook voor Jong sc Heerenveen werkt het heilzaam. Dat bleek maandag tegen Jong AZ. De ploeg van de vertrekkende trainer Henk Herder won. Een nieuwe titel zit er voor de kampioen van afgelopen seizoen echter niet in, een terugblikje derhalve.

Bij rust stond Heerenveen nog achter tegen Jong AZ, door een goal van Nelson. Maar in het laatste kwartier werd dankzij doelpunten van Arnor Smaráson en Paulo Henrique (tweemaal) orde op zaken gesteld: 3-1 winst.

,,Voor sommige jongens is het één van de eerste keren dat ze voor zoveel publiek spelen", beseft Herder. ,,Het is leerzaam, maar ook apart." Dat zijn ploeg niet opnieuw kampioen zal worden, is jammer maar ook niet meer dan dat: ,,Opleiden is belangrijker dan kampioen worden. Sommige jongens hebben ook al de stap naar het eerste gemaakt. En deze ploeg is jonger dan die van vorig seizoen."

Jong sc Heerenveen – Jong AZ 3-1 (0-1). 42. Nelson 0-1, 76. Smárason 1-1, 82. Henrique 2-1, 86. Henrique 3-1. Scheidsrechter: Gözübüyük. Rood: Pocognoli (Jong AZ, 2x geel).

Lees ook:Cecilio Lopes lijkt zo goed als wedstrijdfit voor Heerenveen
Lees ook:Henk Herder assistent van Foppe de Haan bij Olympisch elftal
Lees ook:SC Heerenveen-beloften winnen van aartsrivaal FC Groningen
Lees ook:Kaartverkoop Jong Heerenveen – PSV
Lees ook:Voorbeschouwing: Jong Heerenveen wil stunten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.