Trainer baalt flink van verlies Jong Heerenveen tegen Quick Boys

Kansen, kansen, kansen. Maar ze gingen er niet in voor Jong SC Heerenveen gisteren in het bekerduel tegen Quick Boys. En daarmee mazzelden de amateurs, die rijp waren voor uitschakeling tijdens het duel én de verlenging. De Katwijkers namen de strafschoppen daarna beter. ,,We waren beter en krijgen kansen,
maar die gaan er niet in. Daar baal ik van", zegt trainer Henk Herder in het Friesch Dagblad. Geen kwartfinale, maar hulde voor het bekeravontuur van de beloftes.

Omdat Heerenveen niet scherp was in de afronding, draaide het duel in Katwijk uit op strafschoppen. Ook daarin hadden de Heerenveners moeite om het net te vinden. Dat was gezien de vele gemiste kansen  geen toeval. Maar ja. Je kan nu eenmaal een off-day hebben in de afronding. Zonde, want het was verdiend geweest als Quick Boys ook aan de (beker)zegekar was gebonden.

Het begrip strafschop was sowieso nadrukkelijk aanwezig in het bekerduel. De Katwijkers kwamen op voorsprong via een penalty die geen penalty was. Hendrik van Beelen (onder meer ex-Cambuur, ex-Haarlem en ex-Willem II) schoot de bal op de elleboog van Pim Balkestein en op appel gaf arbiter Van Meenen een strafschop.
 
,,Het was beslist geen
strafschop", reageert Herder in het FD. ,,De regel is dat de hand naar de bal
moet gaan en dat was niet het geval." Middenvelder Niek Loohuis gaat nog een stapje verder: ,,Volgens mij heeft de
scheidsrechter het niet eens gezien, maar de supporters begonnen te
schreeuwen."
 
Maarten Bak benutte de penalty, waarna de Friese beloftes er ook eentje hadden moeten krijgen. Van Meenen durfde dat niet aan: eerst was er een overtreding op Sam Armenteros, daarna maakte Quick Boys-middenvelder Van der Plas hands.
 
Hoewel de thuisclub ook kansjes kreeg, was Jong Heerenveen beter en gevaarlijker. Alleen Cecilio Lopes scoorde echter: na een uur spelen maakte hij als invaller zijn rentree nadat in april zijn achillespees afscheurde. De 1-1 van Lopes was verdiend, maar hij miste in de verlenging helaas ook een grote kans.
 
Penalty's, Herder had ze nog geoefend met zijn ploeg op de laatste training. Maar voor 4200 bezoekers een strafschop nemen is toch een andere ambiance. Helemaal voor jonge, onervaren jongens als in een belofteteam. ,,Je moet je zenuwen goed
in bedwang houden. Dat deden zij goed en wij misten ze bijna allemaal",
baalde Herder. 

Het was een mooie 'cuprun' voor Jong SC Heerenveen. Een fraaie beloning voor de bekerwinst en het kampioenschap vorig seizoen en ook een compliment voor de club. Namelijk dat de werkwijze omtrent talenten bij Heerenveen werkt. Gisteren deden ook de A-junioren Arjen Bergsma en Rico Wolven mee. Goed voor de ervaring, dit soort potjes. Maar toch was een de verdiende zege ook wel erg leuk geweest.
 

Quick Boys – Jong SC Heerenveen 1-1
(1-0). 19. Bak 1-0 (pen.),
67. Lopes 1-1. Scheidsrechter: Van Meenen. Toeschouwers: 4238. Gele
kaart: Van Beelen (Quick Boys), Loohuis en Balkestein (Jong SC
Heerenveen). Quick Boys wint na strafschoppen: 3-1.
 
Quick Boys: Kromhout; Van Duijn, Ros,
Ravensbergen en Pronk; Timmermans (71. Esajas), Van der Plas, Schaap en
Bak; Harfaoui (79. Ouwehand) en Van Beelen (91. Van der Horst).
 
Jong SC Heerenveen: Van Dijk; Bergsma (100. Akouili), Jong-A-Pin, Balkestein en
Wolven; Deekman (64. Lopes), Loohuis, Smárason en Bloemendaal (46.
Roozendaal); Armenteros en Henrique.

Lees ook:Vooruitblik: ‘gewelddadig’ Quick Boys ontvangt Jong Heerenveen
Lees ook:SC Heerenveen wijst aartsrivaal Cambuur de deur
Lees ook:SC Heerenveen-beloften winnen van aartsrivaal FC Groningen
Lees ook:Eerste overwinning voor Jong Heerenveen in 2008
Lees ook:Doelpunten- en kaartenfestijn in duel beloftes NAC en Heerenveen

3 reacties op “Trainer baalt flink van verlies Jong Heerenveen tegen Quick Boys

 1. QB'er

  Ik ben het met sommige dingen niet echt eens. Ik vond dat QB af en toe gewoon beter was. Kwa kansen had Heerenveen de beste kansen om te scoren, maar ik viond ook dat je niet had mogen klagen als er vlak na de penalty ook nog de 2 – 0 had gevallen.

  Het voordeel van onze penaltyreeks was dat we meestal wel met minimaal 1500 supporters langs de lijn staan. En dat het dan voor onze spelers wat makkelijker is om met de druk om te gaan.

  Maar bedankt voor jullie komst en veel succes in het vooruitzicht.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Quick Boys Zuid

  ja precies in het eerste half uur viel qb voortdurend aan dus ja

    /   Beantwoorden  / 
 3. willem

  Lekker objectief stukje .. ? Laten we eerlijk zijn, de 2 clubs waren totaal gelijk aan elkaar en het geluksdubbeltje valt aan de kant van Quickboys. Maar om nou te zeggen dat Heerenveen verdiende te winnen. Qua techniek en conditie zijn ze uiteraard beter maar in mijn ogen ontbrak het aan inzet en was het spel nonchalent. (Voorzetten achter het standbeen en heel laconiek uitverdedigen..).

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.