Sollied: ‘aanval oogt niet fris en te weinig concentratie bij spelers’

Er werd dit weekeinde weer heel wat inkt verbruikt door de media om de verrichtingen van sc Heerenveen te volgen. Zaterdag won de ploeg van trainer Trond Sollied met 8-0 van zaterdagtweedeklasser 't Fean'58 uit Surhuisterveen. Dat vierde – zoals de cijfers in de clubnaam al doen vermoeden – haar vijftigjarig bestaan. Sollied was niet helemaal te spreken over zijn spelers, zo lezen we op de site van het Friesch Dagblad. ,,De aanval oogt niet fris." 

bron: FD
Sollied valt vooral op door niet op te vallen
Surhuisterveen – Met een 0-8 overwinning op ’t Fean’58 sloot Sportclub Heerenveen zaterdagavond in Surhuisterveen de eerste week onder leiding van de nieuwe trainer Trond Sollied af. De Noor viel vooral op door niet op te vallen. Bij elke serieuze handeling van de spelersgroep keek Sollied – uiterlijk onbewogen – vanaf de zijlijn toe.
Voor Sollied is het een beproefd recept. ,,Als je middenin een groep staat dreigt het gevaar dat je ‘blind’ wordt. Daarom trek ik me terug, dat vind ik belangrijk. Bovendien werken wij als trainers samen, vormen we een groep binnen een groep. Voor de ambitie en de ontwikkeling van mijn assistenten is het ook goed dat ze belangrijk zijn.”
Sollied liet in de eerste twee oefenduels – vrijdagavond won Heerenveen met 0-5 van een selectie van Gaasterlân/Sleat – vrijwel alle selectiespelers opdraven. ,,Ik wil een goed beeld krijgen. Volgende week spelen we vier oefenwedstrijden. Daarna trek ik mijn conclusies. Als trainer zoek je altijd naar perfectionisme, al weet je dat het nooit perfect zal worden. Toch moet je ook aan de kleinste details werken.”
De Noor is daarom kritisch over het scorend vermogen van zijn ploeg. ,,We missen te veel kansen. De aanval oogt niet fris en sommige spelers missen de concentratie.”
’t Fean’58 – sc Heerenveen 0-8 (0-3). 25. Prager 0-1, 33. Matusiak 0-2, 35. Matusiak 0-3, 52. Armenteros 0-4, 80. Poulsen 0-5, 83. Poulsen 0-6, 86. Grindheim 0-7, 88. Henrique 0-8. Scheidsrechter: Auke van der Horn (Buitenpost). Toeschouwers: 1.500.

Lees ook:Doelstelling Sollied: niet verrassend, wel reëel
Lees ook:Foto’s en filmpjes eerste training sc Heerenveen
Lees ook:Sollied tevreden over fysieke gesteldheid van Heerenveen-spelers
Lees ook:‘Hij kan ongelooflijk boos worden, van binnen kookt hij dan’
Lees ook:Trond Sollied nieuwe trainer van Heerenveen, ja of nee

Eén reactie op “Sollied: ‘aanval oogt niet fris en te weinig concentratie bij spelers’

  1. Niveau

    Tja vind je het gek dat de anval nog ‘niet fris’ oogt. Sulejmani weg, Sibon naar peking, er staat dadelijk een heel andere voorhoede.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.