Geluk bij een ongeluk voor SC Heerenveen

Tja, zoals we maandagochtend al meldden, was er grote vrees bij SC Heerenveen dat middenvelder Danijel Pranjic misschien wel vier tot zes weken aan de kant zou staan met een hamstringblessure. De echo die maandagmiddag in ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen werd gemaakt, wees echter uit dat er bij Pranjic geen sprake is van een scheur. Wel zijn er diverse beschadigingen aan de hamstring. De Kroaat mist nu twee tot drie weken. En dat is dus een geluk bij een ongeluk. Vervelend is het wel, maar wat is nu precies een hamstringblessure? Hier het antwoord.

De hamstringblessure dus. Het is één van de meest vervelende spier- en peesblessures voor een voetballer. Want als je ook maar iets te weinig tijd neemt om te herstellen, is de kans op herhaling erg groot. Vaak is het dan nog veel erger dan de eerste keer. Rust is dus het medicijn, aldus de wonderdokter van de SC Heerenveen Blog.

 

Er zijn verschillende gradaties qua hamstringblessure, zo lezen wij. Zo kan er lichte beschadiging zijn aan de hamstring (plaatje 1), kunnen er lichte scheurtjes zijn (plaatje 2) of een grote scheur (plaatje 3). Onze vrolijke vriend Pranjic heeft dus last van wat je op het eerste plaatje ziet. Clubfysio Erik ten Voorde bevestigde op de site van SC Heerenveen dat er geen sprake is van een scheur.

 

Een hamstringblessure kan het gevolg zijn van een slechte warming up, maar zelfs als dat niet het geval is, kun je de kwetsuur oplopen. Het kan er ook 'zomaar' inschieten, een gevalletje van pech. Bij explosieve acties als sprintwerk gebeurt het veelal. Je voelt stekende pijn of kan het letterlijk horen knappen. Vast wel eens gezien, atleten die tijdens een sprint ineens naar de achterkant van hun dijbeen grijpen. Want daar zit de hamstring.

Lullig voor Pranjic en Heerenveen. Maar de Kroaat mist nu ook de Ek-kwalificatiewedstrijden van zijn land tegen Macedonie en Engeland. En dat is helemaal wrang voor de man die dicht tegen een basisplaats in het nationale elftal aanzit.

Zie ook:
Echo biedt duidelijkheid over blessure Pranjic
Danijel Pranjic geselecteerd voor ontknoping EK-kwalificatie

Lees ook:Echo biedt duidelijkheid over blessure Danijel Pranjic
Lees ook:Debuut lonkt voor Grindheim in basiself SC Heerenveen
Lees ook:‘Juventus wil Pranjic als nieuwe linksback’
Lees ook:FILMPJES: Pranjic valt op tegen Engeland en de goal van Matusiak
Lees ook:‘De EK-beslommeringen van…’ deel 2

Eén reactie op “Geluk bij een ongeluk voor SC Heerenveen

  1. Gerwin

    Oke das “positief”! Beterschap Danijel, zullen we maar zeggen :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.