Tevredenheid over UEFA Cup-loting

,,Dit voorjaar zat ik er nog op de tribune", zei SC Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek gisteren over Helsingborgs IF, de tegenstander die gisteren bij de loting voor de UEFA Cup uit de koker kwam. Binnen de Friese club is tevreden gereageerd op de Zweedse club als opponent.

Directielid Yme Kuiper verwoordde de gedachten van veel fans: hij zei dat het vooral goed 'bereisbaar' is. Bovendien, aldus Kuiper, is het ook sportief een aantrekkelijke loting. Het Zweedse voetbal kent voor 'Scandinavie-kenner' Heerenveen maar weinig verrassingen.

Helsingborgs, de ploeg van Henke Larsson, was één van de vijf tegenstanders die Heerenveen kon loten. Volgens Kuiper was het Franse Toulouse de sterkste ploeg van dat kwintet en daar kon hij wel eens gelijk in hebben.

Belenenses (Portugal), SK Brann (Noorwegen) of Aberdeen (Schotland) had men binnen de Friese club waarschijnlijk ook prima gevonden. Verbeek vond het echter ook prima, deze loting. Hij hoopt alleen wel dat het veld er goed bij ligt. Dat was in het voorjaar wel anders, zei hij. ,,Maar misschien hebben ze wel een nieuw veld inmiddels. We zien wel, we kennen de ploeg in elk geval goed."

Het wordt dus Zweden… Of zoals Brian Vandenbussche na de training verklaarde: ,,Het land van de mooie vrouwen". 

Lees ook:UEFA Cup: op naar Zweden
Lees ook:Wie heeft gelijk? Foppe vs. Yme in kwestie-Verbeek: het antwoord!
Lees ook:Reactie Heerenveen: stiekem wel een beetje blij met straf PSV
Lees ook:De pechvogel van SC Heerenveen heet… Kristian Bak Nielsen
Lees ook:Wordt het FC Groningen of toch sc Heerenveen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.