[Reacties UEFA Cup] Verbeek: ‘Voetballend steeds minder’

Het is zo langzamerhand crisis bij SC Heerenveen. Zelden toonde trainer Gertjan Verbeek zich zo schuldbewust als donderdagavond na het schandalige 5-1 verlies tegen Helsingborgs.

De coach zei zich verantwoordelijk te voelen voor de uitschakeling van Heerenveen. Ook Brian Vandenbussche en Michel Breuer trokken het zogenaamde boetekleed aan. Maar Verbeek sprak de harde woorden: ,,Wij zitten op dit moment in een neerwaartse spiraal. Voetballend wordt het steeds minder."

Geen mooie praatjes dus van de coach; op zowel de video op de site van Heerenveen als in het interview met Omrop Fryslan was hij kritisch. Hij liet ook nog optekenen dat ,,de technische staf de ploeg niet klaar heeft gekregen voor deze wedstrijd."

Michel Breuer sprak van een ,,trieste avond." De verdediger was zichtbaar aangeslagen na afloop. ,,We staan 3-0 achter bij rust en dat was verdiend. We waren veel te slap. Van nummer 1 tot en met nummer 11 was het gewoon slecht."

Na de 1-0 was hij het spoor bijster: ,,Wat er daarna allemaal gebeurt… Ze kregen kans na kans. In de rust hoef je als trainer dan helemaal niet tegen ons te zeggen dat het slecht was. Dat was duidelijk. Een 5-1 uitslag was dikverdiend. Vorig jaar hebben we er alles aan gedaan om Europees voetbal te halen en dat hebben we in één avond weggegooid. Tja."

Verbeek was begrijpelijkerwijs not amused na afloop: ,,Hier had ik geen rekening mee gehouden. Maar de wijze waarop zij ons tegemoet traden, was willen winnen. Snel een doelpunt willen forceren." Volgens de coach speelde Heerenveen te weinig naar voren. ,,We speelden juist alleen maar ballen terug."

Bij 2-0 vond Verbeek nog niks aan de hand. ,,Maar na de 3-0 was het bijna een gelopen koers. Met 4-0 is het dan helemaal over en uit, dan moet je drie goals maken. Zoals wij speelden, zat dat er niet in.

Vandenbussche bleef erbij: ,,Zij zijn geen goed team, maar ja. Als ze vijf keer vrij staan… Wij hebben hier als groep gefaald." Hij had het ook nog over Afonso Alves, die hij begin dit seizoen na het verlies tegen Ajax al bekritiseerde om diens afwezigheid: ,,Normaal is-ie super, maar vandaag heb ik Alves niet gezien."

Het gaat niet goed met Heerenveen, zoveel is duidelijk, wist Vandenbussche ook nog te melden. Zondag wacht Heracles Almelo. Maar zover is de ploeg – die vanmiddag aankomt in Eelde en om 16.00 uur alweer traint – nog niet. Eerst deze wonden helen, al zou het niet verwonderlijk zijn dat deze wond nog lange tijd doorettert.

Heerenveen stak donderdag na afloop echter wel de hand in eigen boezem dus. Dat is ook wel het minste dat spelers en trainer konden doen na de beschamende afstraffing in Zweden. En hoe nu verder? Dat is de vraag die er nu toe doet… Kom maar met op met de suggesties, mensen..!

Lees ook:‘SC Heerenveen-coach Verbeek is goede trainer’
Lees ook:Heerenveen-trainer Verbeek uit forse kritiek
Lees ook:Verbeek niet onder de indruk van Ajax
Lees ook:Verbeek geeft andere draai aan kwestie-Vandenbussche
Lees ook:Verbeek: ‘Dit is vragen om problemen’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.