Friese chicks van SC Heerenveen verliezen opnieuw

De vrouwen van SC Heerenveen mochten donderdagavond ook weer eens opdraven. Op het eigen sportpark Skoatterwald was FC Utrecht de tegenstander. En de Friese chicks gingen hopeloos onderuit, met keiharde cijfers: 0-3. Zoals zo vaak was het spel bij vlagen niet onaardig, maar scoren, ho maar.

Volgens trainer Harry Sinkgraven had zijn ploeg bij rust met 2-0 voor moeten staan. Maar ja, dan moet er wel gescoord worden dames! En wie niet scoort, krijgt de goals vanzelf tegen. Cliché misschien, maar het vervelende van cliché's is dat ze altijd waar zijn.

Zo ook tegen FC Utrecht. Want waar Heerenveen het spel niet wist om te zetten in doelpunten, deden de chicks uit de Domstad dat wel. Roos Kwakkenbos bijvoorbeeld. Zij bracht de gasten op voorsprong, waarna Manon van den Boogard en Gillianne Louwaars de marge vergroten tot drie.

Door de 0-3 nederlaag staan de Friese vrouwen na vijftien wedstrijden inmiddels op elf verliespartijen. Met acht punten sluit Heerenveen nog altijd de ranglijst.

Opstelling: Van Poucke; Schaareman, Olde Loohuis, Kogelman en Eelkema; Beekhuizen, Spitse en Beekhuis en Huijing (62. Roeles); Eefting (85. Bouwmeester) en Frijlink (69. Vied).

Overige uitslagen: FC Twente – ADO Den Haag 2-2, AZ – Willem II 1-0.

Stand: 1. AZ 15-29, 2. FC Utrecht 15-28, 3. Willem II 15-23, 4. ADO Den Haag 15-21, 5. FC Twente 15-18, 6. SC Heerenveen 15-8.

Lees ook:Spectaculaire prestatie vrouwen Heerenveen tegen FC Twente
Lees ook:Heerenveen als decor van confrontatie Friese en Twentse chicks
Lees ook:Heerenveen-dames staan laatste na verlies
Lees ook:En dat is twee…
Lees ook:Vrouwen Heerenveen nog ongeslagen in 2008

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.