Hoooo, niet de vrouwtjes van Heerenveen vergeten

En dat hadden we bijna wel gedaan! De vrouwen van Heerenveen vergeten. Althans, die paar internationals die het damesteam heeft. Want het was deze week dat Sherida Spitse en Atty Eelkema met het Nederlands elftal op Cyprus het vriendschappelijke toernooi afsloot waaraan het deelnam. En geweldig verliep het allemaal niet, gezien de eindrangschikking op sunny Cyprus.

Vierde, dat was de eindrangschikking van de Oranjedames op het mooie eiland. Oranje verloor woensdag de laatste wedstrijd van de strijd om de – jawel - Cyprus Cup (verrassend!) met 2-1. Sherida Spitse speelde vanaf de aftrap mee als middenvelder, voordat ze tien minuten voor tijd naar de kant werd gehaald. Atty Eelkema mocht weer eens de hele wedstrijd voor bankzit(s)ter spelen – what else is new?

Hoe dan ook, lullig was het verlies wel voor de vrouwen. De SC Heerenveen Blog had ze meer gegund. Uiteraard! De winnende treffer viel helaas voor de vaderlandse voetbalsters pas in de blessuretijd, zuur verlies dus.

Maar goed: de ladies hebben er weer wat internationale ervaring bij en dat komt goed uit in de verhitte strijd om de tweede plaats achter grootmacht Duitsland in de EK-kwalificatiegroep. Oranje mag zich in april weer melden in die strijd, België is dan de opponent.

Opstelling Nederlands vrouwenelftal: Loes Geurts (AZ), Dyanne Bito (ADO Den Haag), Liesbeth Migchelsen (AZ), Marloes de Boer (FC Twente), Daphne Koster (AZ), Sherida Spitse (sc Heerenveen), Karin Legemate (ADO Den Haag), Karin Stevens (Willem II), Marije Brummel (FC Twente), Nangila van Eyck (ADO Den Haag), Kirsten van de Ven (Willem II).

m.m.v. knvb.nl

Lees ook:Chicks van Heerenveen in actie op het zonnige Cyprus
Lees ook:sc Heerenveen levert dit keer maar één international
Lees ook:Heerenveen-dames in actie tegen wereldkampioen
Lees ook:Drie Heerenveen-vrouwen afwezig
Lees ook:Spitse kan niet stunten tegen wereldkampioen Duitsland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.