AZ wint titel, dames Heerenveen tevreden ondanks slecht jaar

Voor wie het ontgaan was: het seizoen van de vrouwen zit er inmiddels op. Afgelopen woensdag werd AZ kampioen door te winnen van sc Heerenveen: 2-1. Judith Frijlijnk maakte het Friese doelpunt. De afgelopen dagen hebben we her en der wat kunnen lezen en horen over de visie van Heerenveen op het seizoen. Een seizoen dat gezien de klassering, het weinige aantal goals en de weinige overwinningen allesbehalve tot tevredenheid stemt.

Hoewel??? Wrevel of paniek is er niet. Niet bij de beleidspalers binnen het Abe Lenstra-stadion en niet bij de speelsters. Sherida Spitse bijvoorbeeld, middenvelder van Oranje, sprak van een leerzaam seizoen waarin het de laatste tijd steeds beter ging. De omschakeling naar meerdere keren per week trainen had in eerste instantie zijn weerslag op de selectie; het ging moeizaam. Maar Spitse denkt dat het komend seizoen de naar boven ingezette lijn kan worden doorgezet.

Ook aanvoerster Mariska Kogelman ziet het komende seizoen met vertrouwen tegemoet. Helemaal dankzij de versterkingen die er komen. Dus de vrouwen van Heerenveen het lelijke eendje van de eredivisie? Dacht het niet.

ZIE OOK: Versterkingen voor sc Heerenveen

Lees ook:Heerenveen-dames staan laatste na verlies
Lees ook:Versterkingen voor sc Heerenveen
Lees ook:Drie Heerenveen-vrouwen afwezig
Lees ook:Dames: weinig volk en nul punten
Lees ook:Foppe: ‘Ik heb de kwaliteiten om bondscoach worden’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.