Alves is niet vergeten hoe AZ haar belofte niet nakwam

   0-1

Oei, oei, oei. De pijn bij AZ was groot na het verlies van zondagmiddag tegen SC Heerenveen. Vooral ook door de manier waarop, want uitgerekend Afonso Alves die de enige treffer scoort, en dat ook nog op een uiterst lullig moment en – eerlijk is eerlijk - óók nog in buitenspelpositie. Maar ach…! Opvallend: hoe uitbundig hij zijn doelpunt vierde tegen juist de club waar hij in augustus nog zó graag naar toe wilde. Wat zei dit? Liet het ons zien dat Alves dus nog niet vergeten is hoe AZ hem een loze belofte deed?

Want de Alkmaarders hadden hem toegezegd dat de transfer zou plaatsvinden, wist trainer Gertjan Verbeek ons eerder dit seizoen via Voetbal Insite te melden. AZ bleek die belofte niet te kunnen nakomen, waarna Alves weinig trek zou hebben om komende winter alsnog naar Alkmaar te gaan (en terecht).

Overigens zei Verbeek vrijdagavond al op Omrop Fryslan in een vooruitblik op het duel dat hij hoopte dat Alves zou laten zien dat AZ zich vergist heeft door niet dieper in de buidel te willen tasten voor de spits.

En de Braziliaan liet dat ook daadwerkelijk zien. Hij zal niet vergeten zijn dat AZ dat AZ de belofte niet nakwam en hem blij maakte met een dooie mus. Dirkie Scheringa en co konden de 20 miljoen euro niet ophoesten die Heerenveen wilde hebben. En tsja, Alves op afbetaling kopen (zoals je hier kon lezen), daar begint een club als Heerenveen natuurlijk niet aan. Logisch.

Natuurlijk had Heerenveen mazzel met de goal in de slotfase en in buitenspelpositie. Maar je krijgt wat je toekomt, hoe sneu dat voor sommige clubs soms ook kan zijn: als je zelf geen kansen afmaakt krijg je vanzelf een goal tegen. ,,Deze wedstrijd verdiende geen winnaar", vond Verbeek. ,,Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven. Maar wij hebben nog niet zo lang geleden tegen FC Utrecht ook een tegengoal gehad in de slotminuut, dus ik weet hoe dat voelt."

AZ begon aardig, maar maakte er qua veldspel gedurende de wedstrijd een zootje van. ,,Foutenfestival", bromde trainer Louis van Gaal na afloop tegen Barbara Barend van RTL. Gertjan Verbeek was wél tevreden: na de zege op Heracles (9-0) opnieuw geen tegentreffer voor de eerder dit seizoen nog schutterende defensie.

Heerenveen was na de openingsfase de betere met veel dreiging van Alves. Na de pauze bleef Heerenveen op zoek gaan naar de zege. AZ had zondag op zich ook een paar prima kansen via Alves' landgenoot Ari. Dat juist hij niet scoorde en Alves uitgerekend wel, maakte het bijna genant voor de club die hem op de laatste dag van de transferperiode liet lopen. Maar vanuit Heerenveen oogpunt een prachtige zege waardoor de ploeg weer naar boven kan kijken.

Louis van Gaal toonde zich overigens weer een 'erg goed verliezer' (not!!!). Een uiteenzetting van de Feyenoord Blog legt de vinger op de zere plek. Als AZ verliest heeft hij altijd wat te zeuren, zo lijkt het. Als AZ van Heerenveen had gewonnen had Van Gaal vast niet zitten mekkeren over technische hulpmiddelen. Hoe gelijk hij ook had met zijn opmerkingen.

De magie van Louis (en dat rijmt) lijkt uitgewerkt in Alkmaar. En Alves heeft nu vast ook wel door dat van Heerenveen naar AZ gaan nauwelijks (of misschien juist zelfs wel 'niet') een stap vooruit is.

Lees hier dat:

- bij Heerenveen de indruk bestaat dat AZ Alves niet écht wilde kopen

- Verbeek niet denkt dat Alves in de winter alsnog naar AZ vertrekt

AZ – SC Heerenveen 0-1 (0-0). 90. Alves 0-1. Scheidsrechter: Luinge. Gele kaart: Opdam (AZ), Breuer (SC Heerenveen).

AZ: Waterman; Steinsson (46. Koenders), Jaliens, Donk en Opdam; Jenner (55. El Hamdaoui), De Zeeuw, Cziommer en Agustien; Dembélé (76. Pelle) en Ari.

SC Heerenveen: Vandenbussche; Zuiverloon, Bak Nielsen, Dingsdag en Breuer; Poulsen (66. Beerens, 84. Sulejmani), Roorda, Bradley en Pranjic; Sibon en Alves.

Lees ook:‘Alves ook in winterstop niet naar AZ’
Lees ook:Spoorloos!
Lees ook:Heerenveen: ‘Transfer Alves naar AZ is NIET rond!’
Lees ook:Heerenveen-directeur: ‘Vertrouwen in Alves nog niet hersteld’
Lees ook:AZ Fanatics lachen zich kapot na bericht over Afonso Alves

18 reacties op “Alves is niet vergeten hoe AZ haar belofte niet nakwam

 1. bune

  he boske ,zeker een heel groot fries bord voor je kop?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Willy Glitter

  HAHAHAHAHA…een ieder krijgt wat het toekomt. “uitgerekend Afonso Alves die de enige treffer scoort, en dat ook nog op een uiterst lullig moment en óók nog in buitenspelpositie”. Dit is extreme vernederens voor het klote AZ. Echt een zaligheid om te zien. Achterbakse stinkclub krijgt wat het verdiend. Daaaag az. Top 4 laat me niet lachen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Boske

  he bune… Nee hoor, geen bord voor mijn kop! Hoezo? Vanwege de link met de loze belofte?

  Even uitleg dan maar, voor het geval dat:

  het is bekend dat Alves danig teleurgesteld was in het mislukken van de transfer en dat hem door AZ dingen zijn beloofd die niet zijn nagekomen. Zou begrijpelijk zijn als je daar van baalt en dus het misschien wel extra lekker is om juist tegen AZ te scoren als je Alves heet.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Guido

  Triest en laf volkje die friezen…
  Ze hebben ook eens gewonnen hoor!
  En nou nou, poe poe!
  Wat was Alves weer spectaculair!
  Tegen Heracles laat ‘ie ‘t zien.
  Maar tegen AZ heeft ie het benodigde geluk nodig.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Lieuwe

  He Guido, janken he? Dat uitgerekend Alves scoort tegen de “absolute top” van nederland, AZ.. Mwoehaha.

    /   Beantwoorden  / 
 6. slootsman

  het slecht tegen je verlies kunnen van hun coach stroomt zo langzamerhand over naar de suporters voor zolang ze nog in DAT stadion zitten

    /   Beantwoorden  / 
 7. Jitzak

  Huilen in Alkmaar, verder iedereen dus blij.

  Wat een sublieme vernedering van Altijd Zielig :(

    /   Beantwoorden  / 
 8. bune

  Eigenlijk wil ik deze discussie niet aangaan
  maar hier ga ik nog 1 keer
  -AZ belt Alves(foei dat mag niet)en vraagt”Goh Afonso wil je 2 keer zoveel verdienen als bij dat schaatscluppie?
  -Alves zegt ,maar natuurlijk zo snel mogelijk weg bij dat 65+publiek
  -AZ belt de schaatsclub met een bod van een miljoentje of 18
  -schaatclub wil 20 en niks anders
  -Vervelend voor AZ en ook voor Alves
  _Vervolgens vliegt het cluppie er weer eens in de 1e ronde van de uefa cup uit (wat verwacht je anders)en Afonso is de grootste klootzak en zal beter kunnen oprotten
  Daarna begint ie te draaien als een gek en laat zien waar hij goed in is nl scoren,en opeens weer de grootste held
  -Conclusie:
  Wanneer je nu een lange neus naar AZ wil maken ,is dat je goed recht…..had ik andersom ook gedaan
  Dat AZ niet volgens de regels heeft gewerkt zal ook wel kloppen ,maar wie doet dat nog wel?
  O,ja de club van de huilende ex voorzitter
  Maar zeg niet dat Alves, AZ de schuld geeft van het niet nakomen van afspraken want dat is gewoon niet waar
  En ja Op dit moment is het geen feest om AZ supporter te zijn maar ooit zullen de ballen er wel weer invliegen en kijk dan hoe snel we weer bij de eerste 5 staan…..En als laatste tegen wie speelt jullie Alves donderdag????Oja die speelt niet
  Dan speelt namelijk de club die samen met PSV nog wat puntjes voor het NEDERLANDSE (en geen fries) voetbal heeft gepakt

    /   Beantwoorden  / 
 9. Jonny

  Proficiat Heerenveen. Prima gedaan al was hij buitenspel. ” Altijd Zonnig” laat de zon in de zee zinken.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Boske

  bune, goed dat je je opmerking beargumenteerd hebt. En je hebt voor een deel gelijk, maar voor een deel ook niet. Er zitten volgens ons echter feitelijke onjuistheden in je betoog, maar het is vooral een beetje jammer dat je er dingen bij haalt die er niet toe doen (huilende ex-voorzitter, fries voetbal, schaatsclubje etc. Mag hoor, maar ja, voegt weinig toe aan de kern van de zaak)

  - AZ bood geen 18 miljoen. Ze bood 14,5 miljoen (en bij doorverkoop dan nog 3 miljoen), maar A) dat vond Heerenveen te laag en B) dat wilde AZ in termijnen betalen, met in het eerste jaar slechts 4,5 miljoen. Tja, dan lijkt het ons logisch dat je als Heerenveen zijnde dat bod terzijde schuift.

  - “Zeg niet dat Alves AZ de schuld geeft van het niet nakomen van afspraken”, zeg je. Maar beste Bune… het is een publiek geheim in Heerenveen dat Alves wel degelijk not amused was dat AZ de hem gedane belofte (‘wij maken de transfer koste wat kost in orde’) niet heeft kunnen waarmaken.

  En ja, wij zijn er niet bij in de UEFA Cup. Jullie wel ja. En ook al zijn jij en ik het niet eens over Alves en de feiten: ik hoop voor de echte AZ-fans (en niet de gloryhunters) en vooral voor het Nederlands voetbal wél dat AZ het goed gaat doen in Europa.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Fryslân boppe

  Hoelang duurt het nog dat die van Gaal es op de schopstoel komt te zitten. De chemie is al lang weg man! Hij kan deze ploeg ( met wereldspitsen haha) niet meer wakker krijgen en ik vrees dan ook UEFA ………kwestie van tijd!

    /   Beantwoorden  / 
 12. slootsman

  liever schaatspubliek trouwens dan de hele wedstrijd met je programma boekje in je handen klappen(ja dat viel me best wel op tijdens elk shot richting het kaaspubliek)Gaan jullie maar weer lekker verder dromen over alves want het zal voor jullie wel bij dromen blijven en heel veel sterkte in europa want dat zullen jullie echt nodig hebben.o nee toch niet want jullie hebben ari

    /   Beantwoorden  / 
 13. GB

  Jammer jongens dat jullie gewonnen hebben. Die gifbeker moet en zal leeg. Gaan we nu weer verder tot de orde van de dag??
  AZ zal bloeien en nooit vergaan.

    /   Beantwoorden  / 
 14. steven

  Triest en laf volkje die friezen…
  Ze hebben ook eens gewonnen hoor!
  En nou nou, poe poe!
  Wat was Alves weer spectaculair!
  Tegen Heracles laat ‘ie ‘t zien.
  Maar tegen AZ heeft ie het benodigde geluk nodig.

  smoarige rotmof

    /   Beantwoorden  / 
 15. uiteraad

  en omdat alves het tegen heracles wel laat zien en tegen az niet (volgens jou dan) daarom zijn friezen een triest en laf volkje? Dan heb je trouwens ook niet de wedstrijd helemaal goed bekeken, want als hij even aanzet zoals bij de bal op de paal van pranjic wat kwam door zijn actie en later nog een keer de versnelling om jaliens heen en de bal voor het goal waar dan niemand staat omdat hij er zelf meestal staat tja en als die ballen erin gaan heeft ie het wel weer helemaal zelf gedaan.

  Maar ja er zijn vorig jaar al zoveel verdedigers geweest die dachten hem de hele wedstrijd in de tang te hebben gehad maar na afloop had heerenveen dan toch 3 punten en alves 2 a 3 goals

    /   Beantwoorden  / 
 16. SCH

  Grappige mensen hier
  Er zijn serieus nog achterlijke mensen die denken dat Alves word geaccepteerd, en word toegezongen + dat Alves een held is.

  Ik lach je hard in je gezicht uit.. Alves word geaccepteerd, ja. Alves word niet toegezongen en is zeker geen held.

  Maargoed, zon nepsupporter uit Alkmaar zal uiteraard wel thuis voor teletekst zitten wachten, en hoort dus niet de liedjes van het uitpubliek. Zodoende mag/moet je ook geen oordeel geven over deze situatie. En nee, ook andere wedstrijden (lees: heracles thuis) werd er niet voor Alves gezongen.

  Triest en laf volke die Friezen… Waarom? Omdat we met 0-1 winnen? Nee, er speelde gister maar 1 Fries in de basis, en nee, die scoorde niet.

  Zullen we dan maar zwijgen over AZ-supporters? Nee, doen we niet. Ik wil het wel even kwijt.

  Loop ik met mij broer door Alkmaar terug naar het station. Uiteraard zoals al de gehele dag mijn Heerenveenshirt aan en mijn sjaal om. Rijd er een oud koekenblik over de weg, die plotseling stopt. Word ik bedreigd door ene AZ-supporter, die van mij eist dat ik mijn sjaal en shirt af en uit doe. Dus niet, ik weiger. Met als gevolg dat deze man uitstapt.

  Uiteraard gebeurde er verder niks, aangezien het watje ook direct alweer in zijn auto stapte.

  Wat wil ik hiermee duidelijk maken? Dat AZ in zijn geheel een trieste club is. Even alles op een rijtje:

  Dirk Scheringa
  Moet je nou echt geld hebben van een (nep)Fries? Kun je nou echt niet op een andere manier groot worden? Nee, dat kunnen ze niet in Alkmaar. Punt 1, negatief.

  Loius van Gaal
  Clubliefde voor AZ? Ho maar. Toegeven na tegenslagen? Ho maar. Arrogant? Jazeker. Kan deze tegen zijn verlies? Nee. Gaat voor het geld van Dirk? Jazeker!

  AZ Supporters
  Van je retteket, nep is AZ. Triest dat je als 20/21 jarige supporter een 4/5 jaar jongere supporter van de andere club moet bedreigen. Triest als je geen sfeer in je stadion kan hebben omdat je supporters een jaar geleden allemaal nog bij Ajax zaten. Triest dat je denkt kampioen te worden en een week later thuis zit te janken, en 2 weken later nog een keer omdat je de beker niet wint. Hoeveel supporters zijn er toen afgehaakt?

  Wil ik graag afsluiten met de volgende woorden:
  het ALLER-ALLER-ALLER-SLECHTSTE toegewenst, jullie zijn een schande voor het ‘Nederlands’ voetbal met jullie Engelse praktijken. Wanneer ben je trots op je club? Als je door combinatie van sportieve kennis en zakelijke kennis, met een vleugje scoutingsgevoel en een topcoach in wording van een club uit de onderste regio van de eerste divisie met enorme schulden jezelf binnen 10 jaar naar de eredivisie weet te vechten en je daar vestigd als subtopper met 1 van de betere financiele status in Nederland. Zonder ook maar enige hulp van de gemeente of investeerders. DAN BEN JE TROTS OP JE CLUB! FORZA HEERENVEEN

    /   Beantwoorden  / 
 17. gb

  SCH, vind je jezelf niet een beetje te ver gaan? Wat is er met AZ mis?? Heb je je wel eens verdiept in de geschiedenis van De Alkmaarse voetbal club? Heerenveen heeft met Lenstra een legende, heel mooi maar wat heeft het nu méér dan AZ. Is het omdat er toevallig een rijke meneer is die de club uit het slob heeft gehaald? Wij hebben in Noord Holland de concurrentie van Volendam, Ajax, Telstar en Haarlem. Ajax is een van de grootste clubs van Europa, die concurrentie hebben jullie niet. Bij jullie is het gezellig en heerst er een sportieve fijne sfeer. Dat heerst er bij ons nu ook. 2 Jaar geleden met 7000 man en nu met 17000. En wie weet over drie jaar met 40.000. Je houdt van je club Heerenveen en vindt het uiteraard vreselijk als AZ aan Alves komt. Hadden jullie dat niet met Van Nistelrooy en Huntelaar?? Dat komt omdat dat geen concurenten van Jullie zijn. AZ is dat wel. Wij zijn net zo klein als jullie groot zijn. Heb dan een beetje respect voor de tegenstander, die 3 jaar lang Nederland toch prachtig voetbal heeft laten zien. Dat deden wij ook toen jullie de CL speelde. Dat er een gek jullie bedreigede is niet stereotype aan een AZ supporter. Wij hebben in Bremen, Zurich, Lissabon, Griekenland, Oostenrijk een goede indruk achter gelaten. Dáár spreken ze met respect over ons AZ supporter. In Rotterdam, waar AZ helaas de titel verloor, spraken de Rotterdammers met respect over de wijze hoe wij met de teleurstelling om gingen. Rotterdammers die ons trooste en ons cola en bier schonken. Jouw verhaal is een verhaal met een brok frustratie van ik weet niet hoe groot.En waarom???? Dan nog even over de sfeer, hoezo sfeer?? Op de radio spraken ze anders over een goed sfeer in het stadion. Bij New Castle spreken ze nog over de Hel van Alkmaar. Of je ht nu eens bent met de klappers ja of nee. De sfeer is altijd redelijk tot goed in Alkmaar. Het is inderdaad triest dat wij toen en beker en titel verloren. Wij waren er allemaal kapot van. Net als jullie toen, jullie uitgeschakeld werden door de Zweedse amateurs. Waarom zijn wij een schande voor het voetbal?? Omdat wij 3 jaar lang samen met PSV de punten voor Nederland binnengehaald hebben? Omdat Dirk zijn nek uitsteekt? Omdat wij in 1993 zo goed als Failliet waren en er een Supporter van AZ die in 1975 al bij AZ zijn eerste sponsorbijdrage leverde, de club overnam?? Dat is clubliefde. Dirk is ook door schade en schande wijs geworden. Ik hoop maar dat hij van het drama Alves ook geleerd hebt. Want jonge jonge je mag je nek niet uitsteken in Nederland. Eigenlijk is dat triest. Dus conclussie?? WIj komen net zo van ver als Heerenveen. In het jaar dat AZ haar kampioenschap vierde kwamen er maar 2000 supporters bij Heerenveen. AZ had toen met gemiddeld 10000 mensen de 4na grootste supporters schare. Dus waar de supportes van daan komen??? Uit ALkmaar en Omgeving. Ik wens je veel plezier in de toekomst en ik hoop voor jullie dat AZ nooit kampioen zal worden, want dat zal nog meer frustratie te weeg brengen. Helaas vrees ik voor je dat dat Kampioenschap binnen nu en 3 jaar er wel aan staat te komen en weet je hoe dat komt??
  Door te leren van het verleden, goed beleid en Visie.

    /   Beantwoorden  / 
 18. HmBob

  Er zijn ook goeie AZ-fans, dat blijkt tenminste wel uit het eerste deel van het verhaal.

  Daar kan ik als rasechte fean-supporter weinig tegen in brengen

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.