Categorie: "De club"

Heerenveen houdt vertrouwen ondanks slechte voorbereiding

Er werd verloren van Eindhoven en Emmen, maar bij Heerenveen is men niet in paniek. Veel spelers zijn er niet in verband met de Spelen en daarnaast is de speelwijze van trainer Trond Sollied anders dan gewend. Directeur Yme Kuiper maakt zich op de eigen site niet zo veel zorgen: ,,De competitie is nog ver weg, de juiste spanning ontbreekt. En Sollied wil een andere manier van verdedigen. Een aantal jongens kan daardoor niet op vertrouwde patronen terugvallen en dat zorgt in het begin voor onzekerheid. Dat zie je in het voetbal terug.’’ De andere manier van verdedigen is namelijk zonedekking, in plaats van mandekking.

‘Het is allemaal een storm in een glas water’

sc Heerenveen en AZ moeten op donderdag 11 september voor de tuchtcommissie verschijnen, zo werd ons allen gisteren duidelijk. Omdat beide clubs inzake de (mislukte) transfer van Afonso Alves naar de Alkmaarders onderhandeld hebben met zaakwaarnemers die niet over een FIFA-licentie beschikken. Tja, dat wordt interessant: de KNVB roept namelijk nu al gedecideerd dat 'alle straffen mogelijk zijn'… Yme Kuiper, directeur van Heerenveen, is niet onder de indruk, zo heeft hij – net als AZ overigens – al laten weten. ,,Dit is een storm in een glas water." Dat denken wij ook: de KNVB zal wel met een geldboete komen van tien-, twintig of voor mijn part vijftigduizend euro. Schijntje voor deze clubs.

Jan de Jonge: al uitgebreid gesproken met Heerenveen

Naast het nodige nieuws over spelers, valt er ook wat te melden over een trainer. Of beter gezegd: hoofd opleidingen. Want Jan de Jonge is daarvoor kandidaat bij sc Heerenveen. De voormalige assistent-coach stapte enkele maande geleden op bij De Graafschap, waar hij drie jaar hoofdtrainer was. In de Leeuwarder Courant zegt hij al uitgebreid met Heerenveen te hebben gesproken. De club is nog op zoek naar een opvolger van Wim Dusseldorp, die recentelijk vertrok als hoofd opleidingen.

Heerenveen raakt nog een spits kwijt aan Ajax

Nee, Gerald Sibon, Paulo Henrique en Radoslaw Matusiak zijn het niet. Maar toch is sc Heerenveen na de verkoop van Miralem Sulejmani opnieuw een spits kwijtgeraakt aan Ajax. Dit keer echter voor heel wat minder euro's. Namelijk: nul. Het gaat om A-junior Darko Bodul, een Oostenrijker die de afgelopen vier jaar de jeugdopleiding van Heerenveen doorliep en die vorig seizoen voor de A1 elf goals maakte. Ajax kan hem gratis overnemen, omdat Bodul geen contract had. Vreemd dat de Amsterdammers er blijkbaar niet in slagen om zelf een goede spits op te leiden. Maar goed, ook een beetje jammer dat Heerenveen deze jongen 'gratis' laat (of moet laten) lopen.

Foto’s en filmpjes eerste training sc Heerenveen

De eerste training van sc Heerenveen…dat nodigt uit tot nieuwsgierigheid. Over de spelers die er wel en niet (meer) zijn, over de nieuwe trainer Trond Sollied, de nieuwe staf en wat al niet meer. Hieronder even wat linkjes voor een ieder, want er zijn veel fotoverslagen of filmpjes gemaakt. Natuurlijk waren veel van onze collega-websites er ook, dus we maken even wat reclame:

- Hier de bevindingen van Forza Heerenveen

- Hier de bevindingen van Frisian Pride

- Hier de bevindingen van Fean Online

sc Heerenveen opent deuren voor supporters

Even heel kort, en iets minder krachtig… Maar hadden we op de Blog al gerefereerd aan de jaarlijkse Open Dag van sc Heerenveen? Nee, dat dachten wij ook niet inderdaad. Dus bij deze alsnog. Op 16 augustus is het zover, dan opent de club haar figuurlijke hart en de letterlijke deuren voor de supporters. Het wordt vast wat minder hectisch dan vorig jaar, toen de kwestie-Alves vooral een rol speelde ten tijde van de Open Dag en de Braziliaan zich net op tijd meldde om er vervolgens het zwijgen toe te doen.

sc Heerenveen zoekt hulp van supporters

sc Heerenveen heeft de hulp ingeroepen van supporters en alle andere bezoekers van de officiele website van de club. Want voor de zogeheten 'pronkkeamer' in het stadion, is Heerenveen nog op zoek naar oude elftalfoto's uit de jaren vijftig en zestig. Je zou zeggen dat men daar toch wel eens eerder bij stil heeft gestaan? Maar goed, we helpen maar even mee om deze bijelkaar te krijgen. Hieronder de officiële tekst van de site.

De wedstrijden van sc Heerenveen: waar, wanneer en tegen wie?

Omdat we bezig zijn even een inhaalslagje te maken, wordt het ook tijd voor een overzicht van alle oefenduels van sc Heerenveen dit komende voorseizoen. Want de voorbereiding begint al bijna weer. Daarom brengen we hieronder nog even het lijstje met waar, wanneer en tegen wie de Friese formatie van de nieuwe trainer Trond Sollied zoal gaat spelen. Pak de agenda er dus maar bij, voor zover de wedstrijden daar nog niet in stonden.

Mooi interview met een bevlogen clubman

,,Door met jeugd om te gaan blijf je jong.’’Zelfs betaald voetbalclubs zijn gebaat bij goedwillende mensen die zich jarenlang inzetten voor de club. Dat is niet alleen in het amateurvoetbal het geval. Reden voor sc Heerenveen om op de eigen site een mooi verhaal met Dirk van Dam te plaatsen, een bevlogen man die meer dan een decennium lang jeugdleider was en nu afscheid neemt. Daarom via onze site een link: kijk hier.
FOTO: SC-HEERENVEEN.NL

Foppe de Haan en Henk Kesler op ramkoers

Foppe de Haan wist het zeker: hij blijft tot en met het EK van 2009 bij de KNVB. Dat zei de Fries vorige week. Immers, er was hem een contract gestuurd en hij deed een tegenvoorstel aan KNVB-directeur Henk Kesler en co. Maar dat zou slechts gaan om details. Die blijken nu echter wel degelijk een struikelblok. Want Foppe is het niet eens met 'mediabepalingen' in het contract; de bond wil zeggenschap, Foppe vindt dat hij dan monddood wordt gemaakt. Kesler is niet van plan te buigen, Foppe niet van plan te barsten. Dus dit wordt ongetwijfeld vervolgd. Zou wel zonde zijn en heel dom, als de KNVB Foppe door zoiets onbenulligs zou laten vallen, nietwaar?