Kuiper definitief ‘opvolger’ Formsma

In plaats van een nieuwe voorzitter, krijgt SC Heerenveen een compleet nieuwe bestuursstructuur. Vanmiddag werd op een persconferentie in het Abe Lenstra-stadion tekst en uitleg gegeven. Het komt er op neer dat Yme Kuiper, in de praktijk de laatste maanden al de spreekbuis van de club, naar buiten toe de 'baas' is als directeur algemene en technische zaken. Goede zaak, de man kwam de laatste tijd over als een goed bestuurder (Beter dan Formsma). Hij is daardoor de feitelijke opvolger van oud-voorzitters Van der Velde en Formsma.

Sinds het vertrek van voorzitter Koos Formsma, werd er veel gespeculeerd over zijn opvolger. Maar die komt er dus nu niet. Tenminste niet als in een functie van voorzitter. De hele functie verdwijnt. Daardoor is het dus zo dat de directie de baas is. En binnen een directie (waarin ook Henk Hoekstra en Jan van Erve zitten) is Kuiper als algemeen én technisch directeur de man die ook de woordvoerder van de club zal zijn in de media. En dus voor de buitenwacht de baas, zoals Riemer van der Velde dat ook altijd was.

Diezelfde Van der Velde, die niet tevreden was met zijn adviseursrol, krijgt weer een functie binnen de club. Hij wordt lid van de Raad van Commissarissen. Die zal de directie controleren op haar werkzaamheden en bestaat uit zeven man. Opvallend: ook Foppe de Haan komt in de RvC.

De slotconclusie: twee clubiconen in de RvC en de man die de afgelopen tijd naar buiten toe prima functioneerde als 'baas' wordt dat nu ook écht.

Lees ook:Riemer van der Velde was bron VI voor bericht vertrek Verbeek
Lees ook:Nieuw veld voor sc Heerenveen; PSV achterna
Lees ook:Wie heeft gelijk? Foppe vs. Yme in kwestie-Verbeek: het antwoord!
Lees ook:Kuiper: ‘AZ had niet écht de wil om Alves te kopen’
Lees ook:‘Gertjan Verbeek nieuwe trainer van Feyenoord’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.