AA Gent wil geld zien als Sollied coach van Heerenveen wordt

Raar volk, die Belgen. AA Gent wil het liefst van trainer Trond Sollied af. De club doet namelijk niet mee om de prijzen. De Noor is een dure coach en daarom vindt AA Gent het mooi geweest. Nu Heerenveen zich heeft aangediend om Sollied en AA Gent van elkaar te verlossen door hem de opvolger van Gertjan Verbeek te maken, zou je denken: polonaise bij Gent. Maar nee. Want de Belgen ruiken geld en willen volgens het Friesch Dagblad een zak met euro's hebben als Sollied naar Heerenveen gaat.

Volgens het bericht bevestigt Sollied niet dat hij in beeld is bij de club. De Noor ontkent ook niet, maar onthoudt zich van commentaar en zegt alleen dat hij een doorlopend contract (tot 2009) heeft bij de Belgen. Ach, zoveel geld zullen de Belgen niet eisen toch? En anders Verbeek maar in een ruil betrekken, die wilde toch graag nog eens in het buitenland werken…

Lees ook:Trond Sollied nieuwe trainer van Heerenveen, ja of nee
Lees ook:Belangrijk succes voor nieuwe Heerenveen-coach Sollied
Lees ook:Heerenveen-directeur: ‘Sollied moet doorgaan met onze werkwijze’
Lees ook:Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek voert lijstje aan
Lees ook:FILMPJE 1: Belgische reportage over Trond Sollied

8 reacties op “AA Gent wil geld zien als Sollied coach van Heerenveen wordt

 1. SCH

  Ten eerste zijn ze niet ongelukkig met hem bij Gent en ten tweede heeft hij een afkoopsom in zijn contract

    /   Beantwoorden  / 
 2. Eise

  SCH, Ik kom ff de redactie te hulp: die Belgen zijn wel ongelukkig met hem, ze willen namelijk niet zijn contract opwaarderen en verlengen omdat de resultaten niet zijn wat ze hoopten. En idd, die afkoopsom staat er wel, maar nu doen ze ineens alsof ze Sollied niet kwijtwillen en schermen ze ook nog eens met andere clubs. Maximaal slaatje willen slaan dus, beetje hypocriet.

  Bist een beste jonge SCH, maar hest geen gelyk. Groeten uit WOlvega

    /   Beantwoorden  / 
 3. SCH

  CITAAT:

  [i]De coach van AA Gent heeft altijd gezegd dat hij pas in april beslist over zijn toekomst. Sollied ligt nog een jaar onder contract bij AA Gent, maar heeft wel een opstapclausule aan het eind van dit seizoen. Hij wil graag in het Ottenstadion blijven, maar stelt wel bepaalde voorwaarden, en zal daar nog deze week met het bestuur over praten. Heel belangrijk voor hem is dat Gent niet langer de ploeg is die uitverkoop houdt. Meer nog, de Noor is ambitieus en wil er volgend seizoen een tweetal versterkingen bij. AA Gent reageerde gisteren rustig. ‘Als Sollied wil vertrekken, kunnen we hem niet tegenhouden’, zei voorzitter De Witte. ‘Maar we doen hem nog een voorstel.’[/i]

  Als ze echt ontevreden waren, deden ze geen nieuwe aanbieding dacht ik! ;)

    /   Beantwoorden  / 
 4. SCH

  Het is een grote naam en coach, maar toch liever een Nederlandse coach

    /   Beantwoorden  / 
 5. Mart

  Is dit nu de trainer die SC Heerenveen naar een hoger niveau moet tillen en nu notabene in Belgie moet werken omdat andere clubs deze fantastische trainer niet hebben opgemerkt?

  Verbeek heeft het voor elkaar gekregen om alle jaren dat hij werkzaam was bij Heerenveen, Europees voetbal te spelen. En, zoals het er nu voorstaat gaat het dit jaar weer lukken nadat ook Groningen thuis is verslagen.

  Trouwens moet die Sollied niet eerst een verblijfsvergunning aanvragen omdat hij naar Friesland gaat?

    /   Beantwoorden  / 
 6. maatje

  @mart,
  En ook nog een speciaal paspoort, anders komt hij niet door die krantenbarriere heen.Maar pas op voor de friese douane, ze hebben hun pijl en boog al in de aanslag.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.