Eén verrassende naam bij afvallers SC Heerenveen

sc-heerenveen.nlMaandag maakte Heerenveen bekend dat zes spelers weg moeten bij de club. Vier van de namen zijn geen verrassing, die andere twee wel min of meer. Ook benieuwd wie hier nu de stem in heeft gehad, want Gertjan Verbeek wordt inmiddels nergens meer bij betrokken. Dat is wel logisch. Ook de twee assistenten gaan weg, dus ook die zullen weinig hebben bijgedragen. Een overzichtje.

Dat Age Hains Boersma, onze Friese kameraad, weg mocht was vorig jaar al duidelijk. Hij is verhuurd aan Veendam, dat hem naar verluidt wil behouden. Sebastiaan Steur (Excelsior) was ook nimmer een succesvolle versterking; hij kon het niveau van Heerenveen nooit aan en werd de laatste twee jaar ook al verhuurd. Datzelfde geldt voor Robbert Maruanaya (Go Ahead Eagles) en sinds kort voor Maciej Wilusz, die naar Sparta ging. De andere twee spelers komen uit het succesvolle belofteteam van Heerenveen.

De ene Jong Heerenveen-speler is Tom Siwe. Dat hij moet vertrekken heeft naar verluidt veel te maken met het aanhoudende blessureleed dat hem parten speelt. Siwe, een verdediger uit Zweden, kwam al op jonge leeftijd naar Heerenveen. Daar werd hij wel een vaste waarde in de beloftes,  maar een stap naar het eerste zat er nooit in.

De echte verrassing bij de zes spelers die weg moeten, vinden we Rawley Rozendaal. De aanvaller werd een mooie toekomst voorspeld, maar hij moest vechten tegen het etiket van 'lastige jongen''. Dat werd hem onder meer opgeplakt na een periode bij Ajax. Bij Heerenveen speelde hij veelvuldig in de beloftes, met succes. Hij zat zelfs enkele malen bij de selectie en toch moet hij nu weg.

Ons leek met name Rozendaal wel een nog even te behouden talent. Maar bij Heerenveen hebben ze nog altijd meer verstand van voetbal dan bij de sc Heerenveen Blog, zullen we maar zeggen.

Lees ook:SC Heerenveen-beloften winnen van aartsrivaal FC Groningen
Lees ook:Beda niet op eerste training sc Heerenveen
Lees ook:Beloftes Groningen en Heerenveen in pittig duel naar gelijkspel
Lees ook:Foppe: ‘Ik heb de kwaliteiten om bondscoach worden’
Lees ook:[POLL] Driekwart stemmers zegt: ‘Alves in winter verkopen’

4 reacties op “Eén verrassende naam bij afvallers SC Heerenveen

 1. GW

  Rawley Rozendaal: Iets voor RBC?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Dirk

  Ik vind eerlijk gezegt dat Robbert Maruanaya het ook niet heel slecht doet.

  Maargoed, zoals je zelf ook al zegt, ze zullen het daar ongetwijfeld beter weten! ;)

    /   Beantwoorden  / 
 3. onecellorganism

  “Maar bij Heerenveen hebben ze nog altijd meer verstand van voetbal dan bij de sc Heerenveen Blog, zullen we maar zeggen”

  En dat klopt!

    /   Beantwoorden  / 
 4. theoz

  er komen en gaan zoveel beloften die nooit het eerste halen. vind het allemaal niet egt erg goed wat heerenveen de laan uit stuurt goede keuze dus van SC!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.