Categorie: "Fean in Peking"

Drie spelers Heerenveen in basis Olympisch elftal, Foppe niet blij

sportgeschiedenis.nlFoppe was niet tevreden, zo vernamen we dit weekeinde. De Friese coach zag zijn Olympisch elftal met 2-1 verliezen van Frankrijk. Maar goed, de trein is net gaan rijden en Peking is nog een verre eindbestemming. Dus geen paniek. Roy Makaay scoorde de enige Nederlandse treffer.

Namens sc Heerenveen stonden Calvin Jong-A-Pin, Roy Beerens en Gerald Sibon in de basis. Beerens en Sibon werden gedurende de tweede helft vervangen. Gianni Zuiverloon was wisselspeler en mocht nog een halfuurtje meedoen als vervanger van Dirk Marcellis.

Foppe de Haan: Makaay, Sibon en… Wielaert dan maar?

sportgeschiedenis.nlJep, het is definitief. Heerenveen-spits Gerald Sibon mag naar de Spelen in Peking. Foppe de Haan heeft tegenover Sportweek gezegd dat de aanvaller mee mag. Feyenoord-spits Roy Makaay was al eerder zeker van een startbewijs als één van de drie dispensatiespelers. Robbie Wielaert (FC Twente) zal vermoedelijk de voorkeur krijgen boven ploeggenoot Edson Braafheid. Maar… Als FC Twente de voorronde van de Champions League weet te behalen verandert de zaak. In hoeverre is overigens nog onduidelijk. Zeker is ook dat als Hedwiges Maduro bij het 'grote Oranje' afvalt voor het EK, ook hij mee mag naar de Spelen. Dankzij zijn leeftijd is hij géén dispensatiespeler. En reken maar dat Maduro afvalt voor het EK…