Categorie: "Fean op het EK"

‘De EK-beslommeringen van…’ deel 6

NRC Handelsblad, december 2007We kijken in deel zes (slot) terug op het EK van onder meer Danijel Pranjic. De Kroatische middenvelder van sc Heerenveen speelde ook tijdens de kwartfinale van zijn land tegen het op papier klopbare Turkije. Als winnaar van groep B nam Kroatie het tegen de nummer 2 van groep A op. En dat werden de Turken na een miraculeuze ontsnapping in het laatste groepsduel tegen Tsjechie. Helaas voor Pranjic en co was de ontsnapping van Turkije tegen Kroatie nog veel miraculeuzer. Zelden vertoond. En zeer wreed voor alle Kroaten, inclusief de Friese middenvelder…

‘De EK-beslommeringen van…’ deel 5

NRC Handelsblad, december 2007Voor Danijel Pranjic was het genieten geblazen na zijn goede spel tegen Duitsland in de tweede groepswedstrijd van het EK voetbal. Niet alleen hij, maar ook zijn ploeggenoten kregen lovende kritieken na de even fraaie als verdiende zege van de Kroaten op Duitsland in het mooie en knusse Wörthersee-stadion in Klagenfurt. Bovendien was de voormalige Joegoslavische deelrepubliek zeker van een plaats in de kwartfinale. Maar eerst wachtte nog een derde poulewedstrijd. Tegen het Polen van Leo Beenhakker. En Pranjic? Die speelde gewoon, ondanks negen wisselingen in het elftal. En weer was er een assist.

‘De EK-beslommeringen van…’ deel 4

NRC Handelsblad, december 2007Hoe zou Danijel Pranjic nu op zijn vakantie-adres terugdenken aan dit EK? Ondanks de treurige afloop voor zijn Kroatië, zal de poulewedstrijd tegen Duitsland hem een glimlach op het gezicht bezorgen. Want Pranjic en co deden wat door hen als zeer belangrijk werd bestempeld: de Duitsers verslaan. Daar waren ze op gebrand en dat bleek. Het lukte, mede met dank aan de invloed van onze Heerenveense Kroaat. Deel 4 van de 'EK-beslommeringen van…', oftewel de tweede groepswedstrijd van de Kroaat.

‘De EK-beslommeringen van…’ deel 3

In deel 3 de beslommeringen van Foppe de Haan tijdens het EK. Althans, een klein stukje beslommering, waarover ook al wat te lezen viel in Voetbal International. Want ook Foppe was in Bern, de hoofdstad van Zwitserland. Voor zijn plezier, voor de liefhebberij en voor werkgever KNVB. En Foppe zag dat goed was. Zoals ze ook bij Nationale Nederlanden merkten.

‘De EK-beslommeringen van…’ deel 2

NRC Handelsblad, december 2007Juist, laten we beginnen met de heer Pranjic. Danijel van voren. Nummertje 22 in de selectie van de helaas te vroeg en op dramatische en vooral onterechte wijze uitgeschakelde Kroaten. In totaal mocht de jonge ploeg van Pranjic en co maar vier potjes spelen, net als Oranje en Portugal bijvoorbeeld. Pranjic begon in de eerste wedstrijd tegen Oostenrijk in de basisformatie van bondscoach Slaven Bilic. Heel spectaculair was het niet. En gemakkelijk ook niet, bekende Pranjic na afloop.

‘De EK-beslommeringen van…’ deel 1

Jep, het EK voetbal dus. Waarbij we vele Fries- of Heerenveen-achtigen tegenkwamen. Daarom even de 'EK-beslommeringen van…' in verschillende delen, van verschillende mensen. Waarbij ons oog voornamelijk op Oranje gericht was en op Danijel Pranjic uiteraard. De man van wie het nog maar de vraag is of hij daadwerkelijk na de zomer ook nog bij Heerenveen speelt (gaan we wel vanuit overigens), is al weer thuis van het EK. Dit na de dramatische uitschakeling (zoals de Kroaten er uit vlogen, dát doet pas pijn!) tegen Turkije. Dus laten we eens even kijken naar zijn toernooi en dat in een paar stappen! Te beginnen zo dadelijk!