‘De EK-beslommeringen van…’ deel 3

In deel 3 de beslommeringen van Foppe de Haan tijdens het EK. Althans, een klein stukje beslommering, waarover ook al wat te lezen viel in Voetbal International. Want ook Foppe was in Bern, de hoofdstad van Zwitserland. Voor zijn plezier, voor de liefhebberij en voor werkgever KNVB. En Foppe zag dat goed was. Zoals ze ook bij Nationale Nederlanden merkten.

Een van de grootste sponsoren van de KNVB wil zijn relaties natuurlijk het aan niets laten ontbreken tijdens een bijeenkomst tijdens het EK voetbal. En dus krijgen de genodigden ook sprekers voor de kiezen. Bijvoorbeeld Foppe. En die is altijd wel goed in dit soort zaken. Door humor, door ervaringen te delen en door hier en daar zijn vileine mening te geven. Tenminste, bij dit soort evenementen. En daar willen ze liever geen pers, zo ervoer ook VI-verslaggever Iwan van Duren in Bern.

Want die dacht een leuk wat sfeer op te kunnen tekenen voor zijn avonturenrubriek in het voetbaltijdschrift. Totdat iemand van N-N hem vriendelijk doch dringend de deur wees onder de noemer van 'pers is niet welkom'. Want, zo zei de man, Foppe moet vrijuit kunnen spreken en mensen hebben een glaasje op. Juist ja. Maar Foppe deed zijn ding en genoot verder vooral van Oranje.

Want hij liet in de media optekenen te genieten van het spel dat de heren van Marco van Basten lieten zien. Uitgezonderd natuurlijk de wedstrijd tegen de Russen, maar dat is logisch (om maar eens even met Foppe's minst grote fan Johan Cruijff te spreken). Verder zag Foppe her en der ongetwijfeld zaken die hij wellicht ook kan aanreiken bij zijn Olympisch elftal. Want dat Oranje zal vanaf augustus de Nederlandse harten weer sneller doen kloppen. Succes Foppe.

Lees ook:Foppe: ‘Ik heb de kwaliteiten om bondscoach worden’
Lees ook:Foppe de Haan en Henk Kesler op ramkoers
Lees ook:Jong Oranje: Beerens en Zuiverloon in basis, debuut De Jong (Ajax)
Lees ook:Zege Olympisch elftal; KNVB en SC Heerenveen spreken elkaar tegen
Lees ook:FILMPJES: Heerenveen als WK-stadion; een impressie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.