Categorie: "Interlands"

Roda-speler krijgt het in de bol en uit kritiek op Foppe de Haan

'Wie denkt Willem Janssen dat hij is?' Het is de huiskamervraag van vandaag, Freunde! Deze verdediger van Roda JC meent namelijk dat hij thuishoort in Jong Oranje en dat ons aller Foppe de Haan hem steevast over het hoofd ziet. Benieuwd hoe er in huize De Haan in Nes (B) wordt gereageerd…
- Geke: ,,Willem Janssen is kwaad op je."
- Foppe: ,,Wie!?"
 
Janssen zegt op VI.nl dat hij ,,zich verbaast over de namen in de selectie van Jong Oranje". Ok, bedankt Willem! Nu maar snel trainen. Dan wordt het misschien nog wat met je.

Geneuzel over oefenduels: Prager en Vandenbussche

Stop de persen (not). Selectienieuws. We zullen het nog vaak meekrijgen en het is allemaal maar kierekrabbelig geneuzel, want in oefeninterlands gebeurt toch (bijna) nooit iets vermeldenswaards. Maar enfin, de SC Heerenveen Blog is de beroerdste niet. En dus melden we plichtsgetrouw dat Thomas Prager weer eens is opgeroepen voor Oostenrijk. Meneer heeft een enkelblessure, maar goed. Het duel is overigens tegen Nederland, volgende week. Oh, vriend Vandenbussche mag zich ook melden bij de Belgen. Ondanks al zijn issues. 'Slechts' als derde keeper, dat wel.

Chicks van Heerenveen in actie op het zonnige Cyprus

vrouwenvoetbal.nl/Leo SoetersDe vrouwen van SC Heerenveen hoeven de komende weken niet te spelen. Twee van de Friese chicks (?) zijn met Oranje op Cyprus as we speak. Woensdag verloor het Nederlands elftal daar met 3-1 van Japan. Heerenveen-speelster Sherida Spitse mocht ook 45 minuten meehobbelen. Als invalster. Voetbalster Atty Eelkema was weer eens 90 minuten lang bankzitster (emanicipatie viert hoogtij, ook op de SC Heerenveen Blog, ja). Anyway, maar snel genieten van het mooie weer op Cyprus.

Nog drie spelers over van Heerenveen bij Olympisch elftal

Aanvaller Roy Beerens van SC Heerenveen is er vanavond niet bij als het Olympisch elftal een oefeninterland afwerkt tegen Jong ItalieHet aantal Heerenveenspelers in de selectie van het Olympisch elftal van Foppe de Haan was aardig groot voor het oefenduel tegen Italië: vijf. Maar Geert-Arend Roorda en Roy Beerens meldden zich de afgelopen dagen af. Daardoor zijn  Henrico Drost, Calvin Jong-A-Pin en Gianni Zuiverloon nog over. Roorda liep tijdens de 7-0 zege van Heerenveen tegen Vitesse een lichte blessure op. Beerens kampt met griep.

FILMPJE: Michael Bradley niet in selectie nationaal team VS

sc-heerenveen.nlMichael Bradley is door zijn vader Bob niet geselecteerd voor de oefeninterland van de Verenigde Staten op 6 februari tegen Mexico. De middenvelder van Heerenveen, die volgens het Algemeen Dagblad in de belangstelling staat van Everton, ontbrak ook al in de selectie voor het oefenduel tegen Zweden onlangs. Bradley is bezig aan een topseizoen bij Heerenveen en het lijkt er op dat hij simpelweg rust krijgt van de bondscoach. Voor de liefhebbers, hier het filmpje van de hattrick die Bradley maakte tegen FC Groningen (4-2 winst).

Eindelijk goed nieuws voor Thomas Prager

Thomas Prager zit weer eens bij de nationale selectie van Oostenrijk.Goed nieuws voor Thomas Prager. De Oostenrijker is door bondscoach Josef Hickersberger opgeroepen voor de interland tegen Duitsland op 6 februari in Wenen. Omdat Prager bij Heerenveen nauwelijks aan spelen toekomt, speculeerde hij al eens op een mogelijk vertrek. Dit om zijn EK-deelname niet in gevaar te laten komen. Oostenrijk zit in op het EK in dezelfde groep als Duitsland, samen met Kroatië (Danijel Pranjic) en Polen (Radek Matusiak).

Ook het Nederlands elftal krijgt te maken met Danijel Pranjic

Danijel Pranjic speelde tot nu toe zeven interlands voor het Kroatische naionale elftalSC Heerenveen-middenvelder Danijel Pranjic maakt deel uit van de selectie van Kroatië voor de oefeninterland tegen Nederland op 6 februari. De twee EK-deelnemers nemen het dan in de Kroatische hoofdstad Zagreb tegen elkaar op. Pranjic speelde tot nu zeven interlands en is onder bondscoach Slaven Bilic een vaste waarde geworden in de selectie. Tijdens het EK zit Pranjic met zijn land in groep B, 'de Heerenveen-groep'. Want hij moet het met Kroatië opnemen tegen het Oostenrijk van Thomas Prager en het Polen van Radek Matusiak. Het vierde land in de groep is Duitsland.

ZIE OOK:
FILMPJES: Pranjic valt op tegen Engeland, Matusiak scoort voor Polen

Vervanger van Afonso Alves helpt Brazilië aan zege

Braziliaans international Luis Fabiano (links), de aanvaller van Sevilla, verving woensdag SC Heerenveen-spits Afonso Alves en scoorde meteen tweemaal voor zijn land in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen UruguayHij was eerst niet eens opgeroepen: Luis Fabiano van Sevilla. De scorende spits in Spaanse dienst mocht zich afgelopen week echter alsnog bij het Braziliaanse elftal melden, nadat SC Heerenveen-spits Afonso Alves zich afmeldde met een blessure. Alves kon woensdag toekijken hoe zijn vervanger de redder van de natie bleek. Luis Fabiano scoorde namelijk beide goals voor Brazilië tegen Uruguay, na een 1-0 achterstand nota bene. Puntje voor de concurrent van Alves dus.

FILMPJES: Pranjic valt op tegen Engeland en de goal van Matusiak

SC Heerenveen-speler Danijel Pranjic (links) juicht nadat hij namens Kroatië de assist heeft gegeven op de scorende Mladen Petric (rechts) tegen Engeland

Wie woensdag op RTL7 of zelfs de BBC (zoals wij) naar de EK-kwalificatiewedstrijd Engeland – Kroatië (2-3) keek, zag hem ruim een kwartier voor tijd ineens komen opdraven: Danijel Pranjic. Prendritz, zoals de Engelse commentator John Motson zei. En de Kroaat viel op, in positieve zin. A) omdat hij liet zien geen hinder meer te hebben van zijn hamstringblessure. En B) door het geven van de assist voor de winnende goal van collega-invaller Mladen Petric, die de Engelse droom op EK-deelname aan flarden schoot. Er waren meer Heerenveners succesvol woensdag in de EK-kwalificatiestrijd. Zo scoorde ook Radek Matusiak. Hij maakte namens Polen de 0-2 tegen Servië…
Hieronder filmpjes: van Pranjic en co EN van de goal van Matusiak (update)

Zege Olympisch elftal; KNVB en SC Heerenveen spreken elkaar tegen

Natuurlijk ontbreekt het Olympisch elftal niet in het interland-overzicht van de afgelopen dagen. In Venlo werd dinsdag een oefenduel tegen Jong Roemenië gewonnen met 1-0. Bondscoach Foppe de Haan zette Heerenveen-speler Roy Beerens in de basis. Of dat ook gold voor Gianni Zuiverloon en Calvin Jong-A-Pin is onduidelijk: SC Heerenveen en de KNVB spreken elkaar tegen.