Brian Vandenbussche krijgt het vertrouwen als eerste keeper

Brian Vandenbussche (rechts) staat woensdag onder de lat bij België. De doelman van SC Heerenveen krijgt de voorkeur boven zijn concurrent Stijn Stijnen.Brian Vandenbussche staat woensdagavond in de basis tijdens de laatste EK-kwalificatiewedstrijd van België in en tegen Azerbaidzjan. De goalie van SC Heerenveen krijgt van oud-FC Twente-trainer René Vandereycken de voorkeur boven eerste keus Stijn Stijnen. ,,Ooit hoop ik de nummer één van de Rode Duivels te worden. Ik denk dat ik er de capaciteiten voor heb. Maar het is niet de gewoonte, van geen enkele trainer, om snel van doelman te wisselen", zegt Vandenbussche in de Belgische media.

De Belgen zijn al uitgeschakeld in de strijd om het EK. Overigens had een deel van de selectie een probleem bij het binnenkomen van het land. Van twaalf van hen bleek het visum niet in orde.

Lees ook:Vandenbussche: reservebank, verdachtebank, rechtbank, wachtkamer
Lees ook:AA Gent wil geld zien als Sollied coach van Heerenveen wordt
Lees ook:Vandenbussche ziet komst Stijnen als ,,een nieuwe kans”
Lees ook:Vandenbussche niet in Belgische selectie
Lees ook:Geneuzel over oefenduels: Prager en Vandenbussche

5 reacties op “Brian Vandenbussche krijgt het vertrouwen als eerste keeper

 1. Ego!

  Ik denk dat ik stront in mijn ogen heb, of dat er nog een Vanderbussche rondloopt die wel kan keepen. De Belgenook de voorkeur bij de staf van SC Heerenveen. Hoe is het mogelijk? Elke week schuttert deze man alsof het een lieve lust is. En ze verkopen de bijna beste keeper van Nederland aan AZ.

    /   Beantwoorden  / 
 2. XS

  Ze hebben het hier over Vandenbussche, met een N, misschien dat je in de war bent :P

    /   Beantwoorden  / 
 3. WERNER

  Je hebt inderdaad stront in je ogen maar voor een andere reden en je schuttert ook een beetje want vandenbussche
  kreeg in 5 matchen slechts één doelpunt tegen en stond toevallig in het elftal van de week.Ga eens naar het voetbal kijken beste man

    /   Beantwoorden  / 
 4. Jaap Schaap

  @ Werner,

  Wel leuk je eigen zoon verdedigen ;) . Maar dat ter zijde. Brian is een topkeeper. Een van de betere van Nederland en veel mensen willen dat niet zien. Oh ja voor de mensen die Boy Waterman zo graag hadden willen gehouden(wat een kneus):

  Boy Waterman wil niets van eigen kind weten
  AZ-keeper laat eigen kind in de steek

  AMSTERDAM – Op het voetbalveld gaat het de jonge Boy Waterman (23) voor de wind. Het privéleven van de AZ-keeper is echter een rommeltje. Zo zou hij niets van zijn pasgeboren dochter Jeada moeten hebben..

  Boy Waterman (23) was eens zielsgelukkig met de zwangerschap van zijn vriendin Thalita. Dat sloeg echter snel om, meldt weekblad Story.

  ,,Alles staat in het teken van zijn voetbalcarrière. Na een gesprek met zijn ouders wilde hij het kindje ineens niet meer hebben. Boy vroeg me om een abortus te plegen. Als ik het weg liet halen konden we samen verder. Anders niet.” Om deze reden verbrak Thalita haar relatie met de AZ-keeper, zo meldt Story.

  Sindsdien blijft het stil staat Thalita er alleen voor. Het ziet er naar uit dat haar dochter zonder vader door het leven zal gaan: ,,Ik heb het inmiddels wel behoorlijk gehad met hem”, schrijft Story.

    /   Beantwoorden  / 
 5. plopkabouter

  zie je wel van de Bussche moet er gewoon staan, hij heeft nu weer het vertrouwen na een paar foutjes, tegen ajax pakte hij een paar schitterende ballen, voor mij blijf je nummer een in het doel. wat ik van de trainer niet begrijp tegen ajax( ondanks tegen tien man) werd er goed gespeeld zeker door Sibon, kent hij de slogan niet never change a winning team. tegen Vitesse was het drama voor al de eerste helft. toen sibon er in kwam hield hij de bal weer mooi vast aan het elastiekje dan kom je pas onder de druk vandaan.Sibon is nog steeds van groote waarde waarom probeert hij steeds zonder Sibon??? koste tegen Vitesse ieder geval dure punten groetjes plop

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.