Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 1, januari!

De SC Heerenveen Blog presenteert:
 HET GROTE SC HEERENVEEN JAAROVERZICHT 2007

Eén jaar, 12 maanden. Tussen 20 en 31 december behandelen we elke dag één maand uit het afgelopen jaar, met daarin een greep uit het nieuws dat in de bewuste maand speelde rond SC Heerenveen. Twaalf maanden, twaalf dagen; dat betekent één groot jaaroverzicht. Vandaag, 20 december… deel 1: januari!

 ________________

1: Het grote Heerenveen-shirt van de supportersclub duikt na enige tijd vermist te zijn geweest, weer op. En wel in Drachten. Daar wordt het op nieuwjaarsdag gepresenteerd als zijnde nieuwjaarstunt van de Frijstaet.

10: Op de nieuwjaarsreceptie wordt bekend dat voor het stadion alweer een wachtlijst is van 2000 mensen. Ook voor zakenloges is het dringen geblazen. Beloof wordt dat Afonso Alves niet wordt verkocht in de transferperiode die tot 31 januari duurt.

11: BV Veendam-speler Niek Loohuis wordt voor drie jaar vastgelegd. De middenvelder komt na de zomer naar Heerenveen en is daarmee de eerste aankoop voor het seizoen 2007-2008.

12: SC Heerenveen verliest in een oefenduel met 2-1 van de Belgische eersteklasser Cercle Brugge.

16: Tijdens een vergadering in Zeist wordt duidelijk dat SC Heerenveen mogelijk geinteresseerd is om deel te nemen aan de eredivisie voor vrouwen. Ook streekrivaal SC Cambuur-Leeuwarden heeft interesse.

19: In een interview met de Leeuwarder Courant laat Koos Formsma weten dat de eerste 100 dagen van zijn voorzitterschap hem goed bevallen zijn. Maar hij zegt ook dat hij zou opstappen als dat ,,in het belang van de club" beter zou zijn…

20: Afonso Alves evenaart een clubrecord door tegen PSV zijn negentiende goal van het seizoen te scoren. Ondanks de treffer van de Braziliaan verliest SC Heerenveen het eerste competitieduel in 2007 met 3-1.

24: Miralem Suljemani meldt zich na problemen over een werkvergunning eindelijk bij SC Heerenveen. De club moet nog tot overeenstemming komen met Partizan Belgrado over een opleidingsvergoeding. Er zal nog veel getouwtrek volgen, hoewel dat op dat moment nog niet bekend is.

31: De transferperiode eindigt. Als de rook is opgetrokken na veel dagen van speculeren, speelt Afonso Alves nog altijd in Heerenveen. Boy Waterman vertrekt naar AZ, Rob van Dijk (RKC) vervangt hem. Aankoop Cecilio Lopes (Dordrecht) wordt verhuurd aan Sparta en Rob Friend gaat op huurbasis naar Heracles Almelo.

Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 6, juni!
Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 5, mei!
Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaaroverzicht: deel 11, november
Lees ook:Vanaf morgen 20 december: het grote SC Heerenveen Jaaroverzicht!
Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaaroverzicht 2007: deel 12, december!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.