Jong Heerenveen wint wél in competitie (werd tijd ook…!)

Arnor Smarason van SC HeerenveenJong SC Heerenveen was afgelopen week vooral in het nieuws vanwege de KNVB Beker-wedstrijd tegen PSV en het meespelen van Afonso Alves. Maar de competitie gaat voor de regerend kampioen bij de beloftes natuurlijk ook gewoon door.

Tot nu toe ging het niet bijster goed: er werd drie keer gelijkgespeeld tegen achtereenvolgens Jong Sparta, Jong RKC en Jong FC Groningen. Maar gisteren werd dan toch echt de eerste overwinning geboekt. Hoera voor trainer Henk Herder en de zijnen, het werd 3-1 tegen NAC Breda. Onder anderen Arnar Smarason scoorde namens de Friese beloftes.

De IJslander was niet de enige doelpuntenmaker. Ook Mark Bloemendaal en Donovan Deekman kwamen tot scoren. Heerenveen sleepte dankzij hun treffers de eerste seizoenszege in de wacht. Voor NAC Breda, vorig seizoen nog eerstedivisionist bij de beloftes, was Tim Gilissen succesvol vanaf de strafschopstip.

Heerenveen leidde al bij rust door Smarason. Even leek NAC Breda in de tweede helft terug te kunnen komen. Maar na de aansluitingstreffer van Gilissen (2-1) kon trainer Henk Herder tevreden toekijken hoe zijn belofteteam nog de 3-1 maakte en zo eindelijk eens drie punten pakte.

OPSTELLING: Etemadi; Siwe, Balkestein, Jong-A-Pin en Johansen (61. Wilusz); Poulsen (60. Bloemendaal), Mattes en Loohuis; Smarason, Garcia-Garcia en Rozendaal (29. Deekman). 
 
UITSLAGEN: AZ  – ADO Den Haag 2-1, Willem II – FC Groningen 1-2, Sparta - Ajax 2-3, PSV – NEC 0-1, Vitesse – FC Twente 1-3, FC Utrecht – RKC Waalwijk 2-2.
STAND: 1. NEC 4-12, 2. Ajax 5-10, 3. FC Groningen 5-10, 4. Vitesse 5-9, 5. PSV 5-7, 6. FC Twente 5-7, 7. NAC Breda 5-7, 8. SC Heerenveen 4-6, 9. Sparta 5-6, 10. AZ 5-6, 11. FC Utrecht 5-5, 12. ADO Den Haag 5-3, 13. Willem II 5-3, 14. RKC Waalwijk 5-2.

Lees ook:Jong Heerenveen verslaat het ADO Den Haag van Richard Knopper
Lees ook:Beloftes zorgen ervoor dat SC Heerenveen – Vitesse een staartje krijgt
Lees ook:Calvin Jong-A-Pin weet ook weer wat scoren is
Lees ook:Gestaakte wedstrijd eindigt in forse zege Jong Heerenveen op NEC
Lees ook:Doelpuntenfestijn bij Jong Ajax – Jong Heerenveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.