Gestaakte wedstrijd eindigt in forse zege Jong Heerenveen op NEC

Arnor Smarason van SC HeerenveenDe beide goals waren donderdagavond goed zichtbaar op het veld van sportpark Skoatterwald en dus kon het duel tussen Jong SC Heerenveen en Jong NEC uitgespeeld worden. De wedstrijd werd op 30 oktober al na 17 minuten gestaakt wegens mist. In het restant van de wedstrijd tegen de Nijmegenaren scoorden de Friese beloftes er op eigen veld lustig op los. De beloning? Weer uitzicht op de titel.

Jong SC Heerenveen was donderdag veel beter dan de beloften uit Nijmegen, met een 4-0 zege tot gevolg. Arnor Smaráson brak de ban in de tweede helft, waarin de Friese beloftes afstand namen. Donovan Deekman volgde het voorbeeld van de IJslander en vond ook het net: 2-0. Opvallend: Samuel Armenteros toonde zich wéér in de slotfase doelpuntrijk. De jonge aanvaller was maandag tegen Ajax (3-4 winst) ook al twee keer doeltreffend in de laatste minuten. Na de 3-0, zorgde Smaráson voor de laatste goal.

Door de overwinning klimt Jong Heerenveen in de beloftencompetitie naar de derde plaats. Na een moeizame seizoenstart doet de formatie van trainer Henk Herder daardoor weer mee om de titel. De beloftes zijn regerend kampioen. Overigen nemen in Nijmegen zaterdag de eerste elftallen van NEC en SC Heerenveen het tegen elkaar op.

Jong SC Heerenveen – NEC 4-0 (0-0). 55. Smaráson 1-0, 76. Deekman 2-0, 86. Armenteros 3-0, 90. Smaráson 4-0.

Overige uitslag: FC Groningen – RKC Waalwijk afgelast.

Stand: 1. FC Twente 10-22, 2. FC Groningen 9-20, 3. SC Heerenveen 10-18, 4. Ajax 10-17, 5. AZ 10-16, 6. Sparta 10-15, 7. NAC 10-14, 8. Vitesse 10-13, 9. NEC 10-12, 10. ADO 10-11, 11. PSV 10-10, 12. RKC Waalwijk 9-9, 13. FC Utrecht 10-8, 14. Willem II 10-7.

ZIE OOK:
Jong SC Heerenveen in doelpuntenfestijn langs Jong Ajax
Scheidsrechter staakt wedstrijd van Jong SC Heerenveen

Lees ook:Doelpuntenfestijn bij Jong Ajax – Jong Heerenveen
Lees ook:SC Heerenveen-beloften winnen van aartsrivaal FC Groningen
Lees ook:Jong Heerenveen wint wél in competitie (werd tijd ook…!)
Lees ook:Beloftes Groningen en Heerenveen in pittig duel naar gelijkspel
Lees ook:Henrique debuteert bij SC Heerenveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.