Cecilio Lopes lijkt zo goed als wedstrijdfit voor Heerenveen

 Cecilio Lopes heeft maandag opnieuw bewezen dat hij op het niveau komt dat nodig is voor het eerste elftal. Want de aanvaller speelde met Jong SC Heerenveen andermaal een goede wedstrijd en kwam ook tot scoren. De Friese beloftes versloegen in Waalwijk thuisclub RKC met 0-2. De van zijn achillespeesblessure herstelde Lopes wordt met de week fitter, maar wanneer zal hij wedstrijdfit genoeg zijn om in aanmerking te komen voor een debuut in het eerste?

Niet alleen Lopes valt in positieve zin op in de ploeg van coach Henk Herder. Die ziet tot zijn genoegen hoe Paulo Henrique zich blijft manifesteren bij de beloftes na zijn veelbelovende debuut in het eerste tegen NAC, enkele weken geleden. Hij was maandagavond zeer dreigend en stond aan de basis van beide doelpunten.

Henk Herder, trainer-coach van Jong SC HeerenveenHerder toonde zich op de website van de club  tevreden. Hij had lovende woorden voor Calvin Jong-A-Pin. ,,Na rust ging RKC va banque spelen, maar Calvin was overal en won alle duels", zei Herder. ,,Vrust hebben we uitstekend voetbal laten zien. Het enige minpuntje is dat we niet eerder afstand hebben genomen, maar dat we veel kansen creëerden is natuurlijk wel positief." 

De goal van Lopes was de openingstreffer. Die viel in de eerste helft en het was niet meer dan terecht gezien het spelbeeld. Henrique had al twee keer een bal van de doellijn gehaald zien worden, voordat hij de goed meegelopen Lopes op maat bediende voor de 0-1. Na de pauze verzuimde Heerenveen het karwei af te maken. Pas in de slotfase waren de drie punten definitief voor Herder en co. Invaller Donovan Deekman besliste het duel: 0-2.

Jong SC Heerenveen: Kuperus; Siwe, Bergsma, Jong-A-Pin en Johansen; Rozendaal, Prager, Smaráson en Bloemendaal (65. Deekman); Paulo Henrique en Lopes (83. Bodul).

Lees ook:Verlies beloftes, debuut van Grindheim bij SC Heerenveen
Lees ook:Jong Heerenveen verliest, Vandenbussche klaar voor rentree
Lees ook:Goed gevuld stadion zorgt ook zege voor jonge Heerenveners
Lees ook:Henrique debuteert bij SC Heerenveen
Lees ook:Eerste overwinning voor Jong Heerenveen in 2008

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.