Categorie: "KNVB Beker"

Loting KNVB Beker: sc Heerenveen naar MVV; Ajax – FC Utrecht topper

Loting derde ronde KNVB BekerDe loting voor de KNVB Beker heeft sc Heerenveen vanmiddag een uitwedstrijd tegen eerstedivisionist MVV opgeleverd. De wedstrijd is er eentje uit de tweede ronde en zal plaatsvinden op 23, 24 of 25 september. In de eerste fase spelen amateurclubs tegen elkaar om een plek in de tweede ronde. Jong sc Heerenveen, vorig jaar nog cupfighter, is er dit jaar niet bij. Opvallend: Jong PSV treft PSV en Ajax treft FC Utrecht!

FILMPJE: Bekerduel Jong Heerenveen stilgelegd na vuurpijl

Scheidsrechter Raymond van Meenen heeft gisteren het KNVB-bekerduel tussen Quick Boys en Jong SC Heerenveen kortstondig stilgelegd. Dat gebeurde al na luttele seconden. Kort na het beginsignaal van de arbiter kwam een door supporters afgestoken vuurpijl vlakbij hem terecht. De arbiter besloot meteen het duel stil te leggen. Via de speaker is het publiek daarna gemaand te stoppen met afschieten van vuurpijlen.

Filmpje: vuurwerk was er gisteren in Katwijk in overvloed. (met dank aan YouTube-gebruikster bettyheerenveenfan)

Trainer baalt flink van verlies Jong Heerenveen tegen Quick Boys

sc-heerenveen.nl)Kansen, kansen, kansen. Maar ze gingen er niet in voor Jong SC Heerenveen gisteren in het bekerduel tegen Quick Boys. En daarmee mazzelden de amateurs, die rijp waren voor uitschakeling tijdens het duel én de verlenging. De Katwijkers namen de strafschoppen daarna beter. ,,We waren beter en krijgen kansen,
maar die gaan er niet in. Daar baal ik van", zegt trainer Henk Herder in het Friesch Dagblad. Geen kwartfinale, maar hulde voor het bekeravontuur van de beloftes.

Vooruitblik: ‘gewelddadig’ Quick Boys ontvangt Jong Heerenveen

Vanavond is het zover voor Jong Heerenveen: de achtste finale van de KNVB Beker. Opponent is hoofdklasser Quick Boys, een club met 'fans' die helaas een bedenkelijke reputatie genieten na de afgelopen jaren her en der een spoor van vernieling achter te hebben gelaten. Aan de Friese beloftes de taak om vanavond een sportief spoor van vernieling achter te laten. ,,De kansen zijn fifty-fifty", aldus trainer Henk Herder.

KNVB Beker: Deurne – Feyenoord live op tv; Jong Heerenveen op 16 januari

Loting derde ronde KNVB BekerDe KNVB heeft het speelschema van de achtste finales van de beker bekend gemaakt: Jong SC Heerenveen speelt op 16 januari uit bij hoofdklasser Quick Boys (20.00 uur). De wedstrijd komt – zoals verwacht – niet live op tv; die eer is voorbehouden aan NAC en Ajax. Een dag eerder is het Deurne – Feyenoord. En die wedstrijd tussen amateurs en topclub komt ook live op tv, dat zie je niet zo vaak! Hieronder het volledige programma.

Ajax is slordig maar succesvol; Heerenveen zwak en onmachtig

Ajax Logo3-1

Bah. Het leek op voorhand zo leuk te worden, maar helaas. SC Heerenveen bakte er niks van in Amsterdam in de bekerwedstrijd tegen Ajax. Alves? Onzichtbaar. Passes? Kwamen niet aan. Geluk? Geen. Voetbalintelligentie? Niet gezien. Laten we het houden op een collectieve offday. De Amsterdammers speelden niet eens geweldig in die oh zo lege en kille ArenA. Nee, slordig juist. Maar ze waren wel succesvol. Heerenveen was zwak, en onmachtig.

Zonde, geen sfeer, geen leuke wedstrijd, geen goed Heerenveen en geen bekervoetbal meer. et is begin november en Heerenveen ligt uit de beker en uit de UEFA Cup. Dat is lang geleden. EN een trieste constatering! Maar gelukkig is er altijd nog de competitie. Ahum.

(Later reacties en meer) 

Huntelaar: ‘Ik mis Heerenveen soms best wel’

Het is maar een bekerduel, maar in de media is er ruimschoots aandacht voor het duel van Ajax en SC Heerenveen dat vanavond op het programma staat. Onder meer Klaas Jan Huntelaar heeft zijn licht laten schijnen op het treffen. En aan de vooravond van het duel tegen zijn oude club zei de Ajax-spits: ,,Ik mis Heerenveen soms best wel."

Verbeek niet onder de indruk van Ajax

KNVB zet PSV uit het bekertoernooi, Jong SC Heerenveen naar derde rondeSC Heerenveen begint vanavond in het bekerduel tegen Ajax met dezelfde basiself als zaterdag tegen VVV-Venlo. Gertjan Verbeek zei dat na de training. En hij zei nog meer interessante dingen over het duel in Amsterdam. Zo ziet de coach alle kans om Ajax te verslaan. Hij is niet echt onder de indruk van de Amsterdammers; de coach geeft zijn visie op het duel.

Voorbeschouwing: Heerenveen favoriet tegen Ajax

Ajax LogoBoze fans, trainer weg, tegenvallende resultaten, veel rumoer, klote-spel én Jaap Stam die 'zomaar' ophoudt. Het zijn barre tijden voor Ajacieden. Als je als SC Heerenveen zijnde dan toch in de beker tegen Ajax moet, dan maar op dit moment! Heerenveen is op dreef de laatste weken, terwijl bij Ajax zoveel oproer is dat spel, resultaat en vertrouwen er onder lijden. Dus Heerenveen favoriet vanavond, stellen wij!

Ajax verwacht weinig publiek tegen SC Heerenveen

Het bekerduel van SC Heerenveen woensdag tegen Ajax maakt pijnlijk duidelijk dat publiek niet tevreden is in Amsterdam. Of beter gezegd: dat het publiek wegblijft. Ajax.nl meldt dat mensen met een kaartje voor de vakken 401 tot en met 408 en 418 tot en met 430 zullen worden verplaatst. Het wordt dus een lege en kille ArenA. Wellicht dat SC Heerenveen het nog wat killer kan maken door het bekerduel te winnen? (klik op Lees Verder om te zien wat het in de praktijk betekent, al die afgesloten vakken).