Categorie: "Overig"

sc Heerenveen Blog keert terug na ‘verplichte’ pauze

Zo, we leven nog. Jazeker. De redactie van deze blog had even een korte, gedwongen doch niet-onplezierige 'zomerstop' ;) Want een EK voetbal reis zat zowel zakelijk als privé even het bloggen in de weg. En tja, zoveel was er nu ook weer niet te melden de afgelopen weken? Of toch? Hm… We gaan even een en ander op een rijtje zetten de komende dagen én we pakken de actualiteit weer op. Het EK is nu toch over…. Hup Spanje, hup Rusland!

Huishoudelijke mededeling voor bezoekers

Het zal jullie vast zijn opgevallen: er wordt de laatste dagen wat minder geblogd dan jullie gewend zijn. Dat heeft verschillende oorzaken. De redactie van de sc Heerenveen Blog kampt even met wat persoonlijke omstandigheden die nog al wat tijd vragen. Naast die drukte is er ook nog een technisch probleem geweest voor de redactie. Maar we pakken de draad weer op, al zal de frequentie misschien iets lager zijn de komende dagen. Tijdens het EK bevindt de redactie van de Heerenveen Blog zich namelijk zo nu en dan in Zwitserland. Zoals bijvoorbeeld al vanaf komende zaterdag. Maar niet getreurd: we houden het nieuws over de club bij en zullen waar mogelijk ook leuke EK-ervaringen met jullie delen.

De man die bijna van sc Heerenveen was

Hij had al een rondleiding gehad door het Abe Lenstra-stadion. Hij was al mondeling akkoord, als we het goed hebben. Slechts een handtekening scheidde hem van een toekomst als Heerenveenspeler en een toekomst in Nederland. Maar François Sterchele koos voor Club Brugge; even goede vrienden. Maar toch, had hij maar voor Heerenveen gekozen zou je bijna denken. Dan had deze getalenteerde voetballer (26)waarschijnlijk niet in het Belgische land vertoeft deze week. Daar raakte hij van de weg, kreeg een ongeluk en was op slag dood. Een goede spits en jong mens is heengegaan. Zonde.

Zie ook hier.

Heerenveen en… PSV, Ajax, Groningen, Twente en Feyenoord; geen NAC

Na mooie bruiloftbezoeken, vrijgezellenfeesten (waarbij de sc Heerenveen Blog werd toevertrouwd dat Martin Jol vrijdagavond in een Enschedees etablissement met Joop Munsterman is gezien en we derhalve richting de collega's van de FC Twente Blog hebben doorverwezen), gaan we ons maar weer eens richten op play-off-toestanden. Onze hoop: dat sc Heerenveen uiteraard Ajax wiebert, en dat Twente maar mag winnen van dat veel te overschatte NAC Breda… En dat FC Groningen ook UEFA Cup voetbal haalt: PSV, Ajax, Heerenveen, Twente en Groningen samen met Feyenoord Europa in. Zijn wij bloggers allemaal ook weer blij. En NAC Breda? Succes in de Intertoto ;)

Onder de pannen

Kijk aan, je bent drie dagen onder de pannen – letterlijk en figuurlijk amigo's – en er is als blogger weer heel wat nieuws onder de Heerenveense zon. En dus gaan we weer vrolijk verder met het geven van onze irritante, flauwe, goede, slechte, discutabele alleraardigste kijk op de zaken. Zo komen we nog ff terug op de wedstrijd tegen es-pee-a-er-tee-aa (bleegh) en onze voorwaardelijk van zijn vrijheid beroofde Belgische kameraad.

En nee, ik was niet één van de zoveel gewonden van het binnenbrandje in de Euroborg zondag… Foei!

FILMPJE: Vertrek Verbeek, hoe ging dat ook alweer? Zo dus

Ja, Verbeek naar Feyenoord. En hij gaat zijn huis in Jubbega verkopen. (Wie biedt! Mooi huis hoor). Weg, bij de gratie weliswaar van het besluit van sc Heerenveen om zijn contract niet te verlengen. Want de coach had immers best twee jaar doorgewild, zoals hij ook op onderstaand filmpje zegt. Want hoe ging dat ook alweer een paar maanden geleden? Dat vertrek van Verbeek? Nou zo dus. Terugblikje… (Fries item, dienen we erbij te zeggen)

Speculaties over Heerenveen-spelers naar Feyenoord: lulkoek

Gertjan Verbeek haastte zich deze week te zeggen dat Feyenoord niet heeft zitten slapen als het om Miralem Sulejmani gaat. De trainer van Heerenveen MOEST dit ook wel zeggen om zijn eigen geloofwaardigheid te waarborgen, want hij werkte zich vorige week aardig in de nesten door een link te leggen met Ajax en Sulejmani. Wij melden bij deze even dat we kennis nemen van alle speculaties over transfers van Sulejmani, Pranjic, Bradley, Dingsdag of wie dan ook van Heerenveen naar Feyenoord. Lulkoek natuurlijk, maar begrijpelijke speculaties omdat Verbeek naar Rotterdam gaat. Gelukkig nemen wij ze niet serieus.

Round-up: alle heisa rond het vertrek van Verbeek

Gertjan Verbeek bij zijn presentatie in de Kuip.   (Foto Florèn van Olden)Nou, nou. Die Gertjan Verbeek toch. Wat velen al vermoeden, is dus gebeurd. Trainer van Feyenoord. Het zal niemand ontgaan zijn dat het hot news was overal in den lande. Nu de storm is geluwd en de sc Heerenveen Blog de luiken maar weer opent, is het tijd voor een round up. We zullen in diverse delen nog maar eens terugkijken op deze hele toestand! Met filmpjes, uiteraard!

Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek voert lijstje aan

Tijd voor een top-10! Tijd voor een overzicht van de tien best gelezen op de sc Heerenveen Blog in de maand maart! Gertjan Verbeek en diens mogelijke nieuwe club voeren de lijst aan.

1. 'Gertjan Verbeek nieuwe trainer van Feyenoord' 4037
2. Mogelijk protestacties tijdens SC Heerenveen – NAC 2344
3. Heerenveen-spits Lopes wilde zélf niet naar Cambuur 2308
4. Michael Bradley niet naar Ajax, maar naar de… Bundesliga? 1969
5. Gonzalo (Heracles) boos op Verbeek: 'Rare spelletjes' 1207
6. VI loopt blauwtje met Heerenveen-bericht 1205
7. AA Gent wil geld zien als Sollied coach van Heerenveen is 1175
8. Roda-speler krijgt 't in de bol en uit kritiek op Foppe 1073

9. Vandenbussche reserve: 'meedenken in teambelang'

1013
10. Over de transfer van Prager naar FC Groningen 1001