Is-ie d’r eindelijk… Is-ie geblesseerd!

EPA

Het kan verkeren. Gertjan Verbeek vond het als coach niet verstandig dat Afonso Alves tegen Ajax in de basis begon en toegegeven: voor het duel met Sparta had hij die keuze niet.

Maar: bondscoach Dunga van Brazilie vind onze spits inmiddels wel goed genoeg om in de basis van 's werelds beste landenploeg te starten. Alves is eindelijk terug, zo lijkt het. Of leek het. Want nu is ie geblesseerd… 

     

Alves mocht getooid met het nummer 9 vanaf het begin meedoen in het oefenpotje tegen de Verenigde Staten. Die hadden vooraf al de laatste vier wedstrijden verloren en zondag kwam er een vijfde bij. Het werd door onder meer Ronaldinho een 4-2 winst voor de Brazilianen. Niet dankzij Alves, want die scoorde niet. Wel was hij twee keer dichtbij: één keer schoot hij op de buitenkant van de paal, de andere keer vond hij het zijnet.

Na 62 minuten spelen – volgens de statistici – viel hij uit met een blessure waarvan de aard nog onbekend is. Te hopen valt dat het A) niet ernstig is en B) geen theater is om straks niet te hoeven spelen voor Heerenveen. Aan dat laatste zou hij trouwens ook niets hebben.

Lees ook:Liverpool gaat in januari bod doen op Alves
Lees ook:Heerenveen-debuut Paulo Henrique gaat de boeken in
Lees ook:Alves: goede herinneringen aan Helsingborgs IF
Lees ook:Jong Heerenveen verliest, Vandenbussche klaar voor rentree
Lees ook:En dat is vijf… voor de ladies van SC Heerenveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.