Vandenbussche liever reserve: ‘meedenken in teambelang’

Er valt momenteel even weinig te juichen voor onze Belgische kameraad Brian VandenbusscheZeer waarschijnlijk heeft Brian Vandenbussche zijn laatste wedstrijd van het seizoen gekeept voor SC Heerenveen. Niet omdat hij geblesseerd is, maar omdat hij gepasseerd is. Naar verluidt op eigen verzoek. Trainer Gertjan Verbeek zegt dat hij de laatste weken van de competitie de voorkeur geeft aan reservedoelman Rob van Dijk. Knap van de Belg dat hij blijkbaar het nodig vond om deze opmerkelijke verantwoordelijkheid te nemen.

,,Ik heb diverse gesprekken met Brian gevoerd. Hij zit niet lekker in zijn vel. Rob (van Dijk, red) is op dit moment een stabielere factor. Gezien de grote belangen die er op het spel staan kies ik voor hem", lezen we op de clubsite als verklaring voor de keuze van Verbeek.

Werner Vandenbussche)Vandenbussche raakte rond de winterstop geblesseerd aan zijn schouder en sinds zijn terugkeer voelt hij zich niet happy. Ook Verbeek was evenmin happy met de optredens van de goalie. ,,Ik haal mijn oude niveau niet en ik ben niet in goeden doen geweest. Er spelen ook wat privé-problemen mee, waar ik verder niet op ingaan wil", aldus de doelman. 

VDB met echtgenote Loes. Laten we hopen dat er geen huwelijksproblemen zijn, of problemen met gezondheid van naasten.

Dus VDB op de bank. En dat op eigen initiatief? Wat wij daarvan vinden? Een fraai staaltje 'meedenken in teambelang', een toch niet al te vaak voorkomende eigenschap bij menig profvoetballer. Hulde en driewerf hoera voor onze Belgische ballenvanger derhalve. Of niet soms.

Lees ook:Verbeek geeft andere draai aan kwestie-Vandenbussche
Lees ook:Voorbeschouwing: Ongewijzigd Heerenveen tegen De Graafschap
Lees ook:Rob van Dijk is nog niet uitgekeept bij Heerenveen
Lees ook:Heerenveen op zoek naar nieuwe keeper
Lees ook:Alves kampt met privé-problemen

6 reacties op “Vandenbussche liever reserve: ‘meedenken in teambelang’

 1. antine

  klasse brian je blijft toch mijn nummer 1 maar dit is beter voor het team

    /   Beantwoorden  / 
 2. Dirk

  Ook wel leuk voor Rob trouwens.. Ik denk niet dat hij had gedacht zoveel wedstrijden te keepen dit seizoen. Ook niet onverdienstelijk trouwens, ik vind hem zeer goed keepen.

  Toch opmerkelijk, zo voor het WK je basisplaats gewoon weggeven. Dat betekent dat hij danook echt niet lekker in zijn vel zit, anders doe je dit niet… Ik hoop dat hij er volgend seizoen gewoon weer staat!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Peije

  Het WK terugspeelbal-wegtrappen? Daar moet VDB ook maar niet aan meedoen, hebben we gezien tegen NAC Breda vorige week. Maar voor de rest zou ik niet weten welk WK je bedoelt. Voor zover ik weet staat er én een EK voor de deur én doen de Belgen niet mee.

  Wil niet de wijsneus uithangen, maar goed ;) Ben het overigens wel eens met je opmerkingen over Robbo.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Dirk

  Ow lol… ik bedoelde natuurlijk EK.. Maar daar doen die belgen natuurlijk niet aan mee… Was ik even vergeten… Tja, dan vind ik het zo raar nog niet als je niet lekker in je vel zit…
  Hopen dat i alles voor volgend seizoen weer op orde krijgt.

    /   Beantwoorden  / 
 5. MoneyEasy

  Great idea, but will this work over the long run?

    /   Beantwoorden  / 
 6. roulette downloaden

  Dat is kras! Ik had niet gedacht, dat zoiets tegenwoordig mogelijk zou kunnen zijn…

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.