Beda niet op eerste training sc Heerenveen

Vanmiddag om 14.00 uur stond voor sc Heerenveen de eerste training van het nieuwe seizoen op het programma. Diverse media blikten al vooruit. Op de site van het Friesch Dagblad deed men dat ook. En daar stond onder meer te lezen dat aankoop Pedro Henrique – niet te verwarren met Paulo Henrique en aldus ook beter te herkennen onder voetbalnaam 'Beda' – zich nog niet heeft gemeld. Hij heeft nog competitieverplichtingen met zijn club Flamengo en komt over twee weken.

Uit Friesch Dagblad:
Heerenveen van start zonder Pranjic en Beda
Heerenveen – Onder leiding van de nieuwe Noorse trainer Trond Sollied is sc Heerenveen vandaag de voorbereidingen op het nieuwe seizoen gestart. Na een inleidend praatje van Sollied werd de selectie onderworpen aan een vetgehaltetest, waarna de spelers een nieuw kostuum werd aangemeten. Het echte werk begint morgen in Langezwaag, waar om twee uur de eerste training van start gaat. De Kroatische middenvelder Danijel Pranjic en de Braziliaanse aankoop Pedro Henrique, voetbalnaam Pedro Beda, ontbreken nog. Pranjic heeft vanwege het EK voetbal nog anderhalve week vakantie, terwijl Beda vanwege competitieverplichtingen met zijn vorige club Flamengo twee weken later bij de groep aansluit.
In vergelijking met het vorig seizoen zullen Jeroen Drost (verhuurd aan Vitesse), Gianni Zuiverloon (West Bromwich Albion), Miralem Sulejmani (Ajax), Gonzalo García-García (FC Groningen), Niek Loohuis (BV Veendam) en Timmi Johansen (Odense BK) op de elftalfoto ontbreken. De kans is groot dat ook de Amerikaan Michael Bradley zal vertrekken, al heeft Heerenveen nog geen serieus bod gekregen. Ook het aanblijven van Pranjic is onzeker. De Kroaat, door de supporters van Heerenveen vorig seizoen uitgeroepen tot beste speler, speelde als linkervleugelverdediger een uitstekend EK en zou in de belangstelling staan van Europese topclubs (Juventus, Bayern München).
Naast aanvaller Beda kocht Heerenveen tot dusver vooral verdedigend in. Lesley Fellinga werd bij BV Veendam weggeplukt, de Macedonische international Goran Popov komt over van het Griekse Levadiakos en de 22-jarige Tsjechische jeugdinternational Milan Kopic werd van Mlada Boleslav overgenomen. Omdat de verhouding nieuwe spelers/vertrokken spelers niet in evenwicht is, is het duidelijk dat Heerenveen zich de komende maanden nog op de transfermarkt zal bewegen, zeker nu het door de verkoop van Sulejmani (16,5 miljoen euro) en Zuiverloon (4 miljoen euro) nog een paar centen om handen heeft. De transfer window sluit op 31 augustus.
De komst van Viktor Elm is nog altijd niet rond. De aanvallende middenvelder van Kalmar FF, koploper in de Zweedse competitie, kwam eerder al tot een persoonlijk akkoord met Heerenveen maar de clubs kwamen er tot nu toe niet uit. Kalmar FF wenst de sterspeler tot het einde van het seizoen voor de club te behouden. Het is daarom niet ondenkbaar dat Elm pas later naar het Abe Lenstrastadion komt. De voetbalcompetitie in Zweden loopt tot en met 9 november. Daarnaast is Heerenveen nog altijd met ADO Den Haag in de slag om verdediger Daryl Janmaat.
Op korte termijn zal Heerenveen ook de opvolger van Sulejmani willen presenteren. ,,Mar it mei dúdliuk wêze dat je net alle dagen tsjin sa’n grut talint oanrinne”, aldus directeur Yme Kuiper. Twee andere aanvallers, Gerald Sibon en Roy Beerens, meldden zich vanochtend wel op de eerste werkdag. De verwachting is dat ze niet de gehele voorbereiding mee zullen maken omdat ze door bondscoach Foppe de Haan zullen worden opgeëist voor de Olympische Spelen van Peking. Ook Geert Arend Roorda en Calvin Jong-A-Pin komen wellicht in aanmerking voor een plaats in de Olympische selectie.
Volgens de Zweedse sportkrant Sport Expressen volgt Heerenveen twee talenten van de Zweedse club Malmö FF. Het zou gaan om Ola Toivonen en Guillermo Molins. Eerstgenoemde is een multifunctionele speler die op het middenveld en in de aanval uit de voeten kan. Molins is een defensieve middenvelder. Naast deze talenten van Malmö zou Heerenveen ook Andreas Granqvist hebben bekeken. Granqvist is een 23-jarige Zweedse verdediger die uitkomt voor het Engelse Wigan Atletic. Granqvist is een gewild doelwit. Ook Groningen, Bologna en Nantes hebben interesse in de verdediger

Lees ook:Wordt het FC Groningen of toch sc Heerenveen?
Lees ook:In januari versterking voor SC Heerenveen, maar in welke linie?
Lees ook:In de voetsporen van Sulejmani bij Heerenveen?
Lees ook:Heerenveen heeft een nieuw…. **tromgeroffel**… clubkostuum
Lees ook:Schandalig, wanprestatie etcetera: Heerenveen staat voor schut

8 reacties op “Beda niet op eerste training sc Heerenveen

 1. Niveau

  En nog meer verdedigers, hmmm ;-\

    /   Beantwoorden  / 
 2. tukker

  Heerenveen word toch niet NAC uit Brabant met al die verdedigers.Vorig jaar zo leuk gevoetbald,laten we het hopen dat het dit seizoen net zo word,als jullie maar achter Twente eindigen,hey jongs succes en open weer de aanval op die klere clubs die denken dat ze zo goed zijn top 3 ohja top4 AZ hoort er ook nog bij al hoewel ik heb mijn twijfels haha

    /   Beantwoorden  / 
 3. friesje

  Ben benieuwd hoe het afloopt. Mijn vertrouwen in Yme Kuiper is weg. Ik vind hem een praatjesmaekr eerste klas. Eerst een grote mond opzetten dat hij miki zeker niet naar Ajax laat gaan, vervolgens brullen dat ajax met Sneijder bedragen moet komen en vervolgens voor slechts 16 mijoen (10 miljoen minder dan Sneijder) hem laten gaan. Voor mij is het duidelijk zolang Kuiper cs er zitten halen we nooit de top. Nu zul je ook zien dat ze weer op de centen gan zitten en op koopjes loeren. Kop verdorie ook eens een echte bestaande topper. Laat aan je fans zien dat het jullie menes is en hou op een doorvoer station voor de grote clubs te zijn. Schroef de salarissen fors omhoog en spelers gaan minder snel weg. Mik kan ik begrijpen bij Heerenveen speelde hij voor een mini salaris vegeleken bij dat wat hij nu krijgt. Dus Kuiper kom met spraakmakende namen of rot op. Misschien moeten de fans maar eens in opstand komen in plaats van hun mond te houden.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Damaverick

  nou je bent op je wenken bedient met Kalou

    /   Beantwoorden  / 
 5. Mack

  Misschien moet jij eens wat minder hoog van de toren blazen friesje. Heeft dit bestuur niet al lang bewezen dat het de supporters niet afvalt? Keer op keer werden en worden er toppers verkocht. Keer op keer worden er ook weer nieuwe toppers gekocht. Dit blijft in het buitenland echt niet onopgemerkt en er zullen dus spelers bewust kiezen voor Heerenveen. Wellicht dat Tarik Elyounoussi hiervan een voorbeeld wordt. Hij kon kiezen tussen Ajax, Heerenveen, Groningen, Tottenham, Manchester City en weet ik welke clubs meer maar zie waar hij nu is voor een medische keuring en gesprekken……….Juist in Heerenveen!!!
  Spreken is zilver. Zwijgen is GOUD!!

    /   Beantwoorden  / 
 6. CX

  Ik sluit me aan bij Mack.

  @ Friesje: Het is een illusie dat spelers langer blijven als je de salarissen flink opschroeft. Dat effect is slechts van korte duur.

  Tuurlijk ben ik niet blij dat Sulejmani weg gaat, maar kijk ook naar de lange termijn. Je mag nooit een solide basis in gevaar brengen voor een piekprestatie op korte termijn. Het is een kweste van de juiste balans zoeken, en ik denk met een transfersom van 16.25 mln een verkoop wel degelijk gerechtvaardigd is.

  Bovendien is Heerenveen nu in staat een paar miljoen voor spelers te betalen, waar dat 5 jaar terug allemaal voor minder moest. Het feit dat je 30 miljoen in een jaar binnen krijgt, wil niet zeggen dat je spelers van 10 miljoen moet kopen.

  Heerenveen groeit elk jaar in begroting en kan over de gehele linie duurdere spelers halen. Je moet even geduld hebben, want als Heerenveen inderdaad eenmaal in de top 3 meedraait, zal het een blijvertje zijn en niet een eendagsvlieg. Waarom? Om dat het niet een piekprestatie is, maar de gehele organisatie het juiste niveau heeft.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Niveau

  Mooie teksten CX

    /   Beantwoorden  / 
 8. CX

  @ Niveau: :) Dank je!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.