Categorie: "Transfers"

Soap rond Janmaat ten einde: Heerenveen haalt rechtsback

Het duurde lang. Nog langer. En nog langer. Maar de aanhouder wint. Heerenveen deed de afgelopen tijd verwoede pogingen om rechtsback Daryl Janmaat over te nemen van ADO Den Haag. De onderhandelingen verliepen stroef, de clubs werden het uiteindelijk wel eens. Daar ging tegenbod na tegenbod aan vooraf, waarbij de Hofstedelingen hem graag een jaar wilden terughuren. Daar voelde Heerenveen weinig voor. De verdediger (19) is per direct een zeer gewenste versterking in verband met het eerdere vertrek van Gianni Zuiverloon naar West Bromwich Albion. Janmaat zal vandaag een vierjarig contract tekenen. Vorig jaar kwam hij tot 25 wedstrijden voor ADO, waarin hij tweemaal scoorde.

‘Ik zie sc Heerenveen heus wel zitten’

Aldus doelman Stijn Stijnen maandag in de Telegraaf. De doelman van Club Brugge staat in de belangstelling van Heerenveen, dat volgens de media al een (afgewezen) bod van 1 miljoen euro deed. Maar Stijnen hoopt dat de clubs er uit komen; hij wil graag naar Friesland. ,,Heerenveen zie ik heus zitten, want mijn oude trainer Trond Sollied werkt daar ook", zegt de international in De Telegraaf. Het woord is aan de clubs. Of beter gezegd aan Heerenveen. Want 1 miljoen voor een doelman die international van België is en nog een doorlopend contract tot 2011 heeft? Beetje weinig vond Club Brugge. Beetje weinig, vindt ook de sc Heerenveen Blog.

Komst Janmaat nog steeds niet uitgesloten

Volgens de laatste geluiden uit Den Haag is het nog steeds niet uitgesloten dat rechtsback Daryl Janmaat naar sc Heerenveen vertrekt. De club onderhandelde al enige tijd met ADO Den Haag over een transfer, maar zonder succes. Nu echter lijkt er toch nog sprake van vooruitgang, want trainer André Wetzel heeft laten weten dat een overgang nog niet definitief van de baan is. De constructie dat Janmaat een langdurig contract krijgt bij Heerenveen en dan komend seizoen wordt terug verhuurd aan de Hofstedelingen, lijkt ons persoonlijk echter weinig nuttig. Heerenveen zoekt immers nu een rechtsback en (bij voorkeur) niet eentje die pas vanaf 2009-2010 mee kan spelen.

Stijnen, Krul of toch iemand anders als nieuwe Friese keeper?

De dagen van Brian Vandenbussche lijken definitief geteld als eerste doelman van sc Heerenveen. De berichten over het aantrekken van een nieuwe keeper nemen de laatste weken een vlucht. Eerder liet Tim Krul weten in de Engelse media ,,dat ik zo goed als eruit ben met Heerenveen." En Club Brugge-manager Luc DeVroe bevestigde vrijdag tegenover Voetbal International dat Heerenveen een bod heeft gedaan op goalie Stijn Stijnen, die al eerder met trainer Trond Sollied werkte. ,,Lachwekkend", was zijn typering van het bod. Het hoort allemaal bij het spel. Wordt het Krul, Stijnen, iemand anders? In elk geval lijkt Vandenbussche het slachtoffer te worden.

De handtekening van Viktor Elm

Viktor Elm, middenvelder van Kalmar FFMondelinge afspraken, á la. Maar pas als de handtekening is gezet, is iets echt zeker. En dat is het geval met de transfer van Viktor Elm naar Heerenveen. De club bevestigde vrijdagochtend bij monde van algemeen directeur Yme Kuiper dat de handtekening nu echt zijn gezet en niets de overgang van de Zweedse middenvelder van Kalmar FF nog in de weg staat. Dus voor wie nog een slagje om de arm hield; Elm komt dus echt. In januari, laten we dat niet vergeten.

Heerenveen-aanwinst Elyounoussi: ‘Nederlandse spel past bij mij’

Eerder deze week werd het al door zijn club Frederikstad gemeld: de Noorse international Tarek Elyounoussi (20) zou met Heerenveen onderhandelen over een contract. En vandaag werd het bevestigd, zoals we hebben kunnen zien. Voor ruim drie miljoen euro neemt de club de aanvaller over van de Noren. Maar wat vindt hij er zelf van? ,,Heerenveen behoort tot de betere clubs in Nederland en speelt jaarlijks Europees voetbal. Het Nederlandse spel past bij mij. Ik houd van aanvallend en technisch verzorgd voetbal. Bovendien heb ik familie en vrienden in Nederland wonen." Ook de aanwezigheid van trainer Trond Sollied speelde een belangrijke rol, zo gaf de Noor aan. Hij is voor vijf jaar vastgelegd.

‘Heerenveen onderhandelt met Elyounoussi deze week’

Voetbalprimeur heeft goed opgelet: de websiteredacteuren hebben op de site van Frederikstad gelezen dat de Noorse international Tarik Elyounoussi deze week naar Heerenveen afreist voor contractonderhandelingen. Het Friesch Dagblad meldde de interesse van Heerenveen voor deze speler al eerder. Hieronder het bericht van Voetbalprimeur.

Kalou eerste drie weken niet beschikbaar voor Heerenveen

Daar was de aanvallende versterking: Bonaventura Kalou. Een mooie naam, een ervaren speler en iemand die in elk geval niet zijn zakken komt vullen. Want de Ivoriaan, oud-speler van Feyenoord, Auxerre, Paris Saint Germain en Al Jazira, kon elders volgens de officiele site van sc Heerenveen viermaal zoveel verdienen. De inmiddels 30-jarige Kalou kan echter de komende drie weken nog niet ingezet worden.

Krul: ‘ik ben er bijna uit met Heerenveen’

Doelman Tim Krul zegt in de media dat een transfer van hem naar sc Heerenveen bijna rond is: ,,We zijn er zo goed als uit." Ook Chelsea en Feyenoord hebben interesse getoond in de keeper van Newcastle United, maar volgens diverse media heeft Heerenveen naar verluid met 2,5 miljoen euro het meeste over de keeper. Feyenoord zou hem willen huren, Newcastle wil juist verkopen. Op Chelsea wil Krul niet meer wachten. Volgens Krul heeft Heerenveen het hoogste bod gedaan. ,,En dat geeft een goed gevoel."