De soap-Alves; een roundup

Goedemorgen zeg! Het is the day after… Wat een dag: de gekste 31 augustus ooit uit de clubgeschiedenis. Alves blijft...!En wat een ontknoping. Of anti-climax, of hoe je het maar wil zien. Maar het is inmiddels 1 september, de transferperiode is gesloten en nu alle rook is opgetrokken is Afonso Alves nog altijd een speler van SC Heerenveen.

De dag van gisteren verliep als een spannende film, met keer op keer nieuwe wendingen in het verhaal.

Alleen de hoofdrolspeler was steeds dezelfde: Alves. En zijn tegenspeler? Directielid Yme Kuiper, die bij Omrop Fryslan Radio menigmaal een update gaf over de situatie.Yme Kuiper, directielid SC Heerenveen

Kuiper vertelde 's middags dat Alves in de ochtenduren enkele spullen ophaalde en daarna het stadion verliet. Ook denkt hij dat Alves ,,door anderen (zaakwaarnemer?) wordt gestuurd."

Op de eigen site geeft Heerenveen toe dat AZ een poging deed om Alves aan te trekken. Maar volgens geruchten zouden AZ en Alves al een persoonlijk akkoord hebben gehad, zonder dat SC Heerenveen hiervan af wist.

 Niet alleen is dat volgens de reglementen verboden, de handelswijze van de Alkmaarders zou in het Friese Haagje kwaad bloed hebben gezet. Daarom is besloten om niet te willen onderhandelen over de vraagprijs. AZ-trainer Louis van Gaal

 Volgens AZ-trainer Louis van Gaal had zijn club zich al in mei bij Heerenveen gemeld voor de Braziliaan. ,,Maar toen was hij te duur en nu nog", luidt de strekking van Van Gaals uitleg tegenover Sportweek.

 

Vorige week uitte Alves al zijn onvrede op zijn eigen website. Hoe hij op deze uitkomst reageert, is afwachten. Volgens Kuiper is het zaak om nu de ,,brokken te lijmen". Feit is dat Alves een contract heeft tot 2011 en dus sowieso de komende tijd bij SC Heerenveen speelt. In elk geval tot de winter, wanneer de volgende transferperiode aanbreekt… Wordt vervolgd!

Lees ook:Heerenveen: ‘Transfer Alves naar AZ is NIET rond!’
Lees ook:Gertjan Verbeek naar AZ als opvolger van Van Gaal?
Lees ook:Van Gaal veegt vloer aan met Heerenveen
Lees ook:FILMPJE: Van Gaal is getergd na vragen Wilfred Genee over Alves
Lees ook:De oorlog: AZ vs Heerenveen, overzicht van argumenten mét uitleg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.