Kuiper: ‘AZ had niet écht de wil om Alves te kopen’

SC Heerenveen-directeur Yme KuiperIn de Voetbal International van deze week staat een uitgebreid interview met Yme Kuiper, directeur technische en algemene zaken van SC Heerenveen. En dat levert interessante quotes op. Zo geeft hij bloot hoe hij terug kijkt op de tranfserperikelen met Alves. En daarbij krijgt AZ niet alleen van Van der Velde een sneer, maar nu ook van Kuiper. AZ wilde Alves helemaal niet graag hebben, zegt hij. Toeval of niet: Heerenveen speelt zondag tegen… inderdaad, AZ.

Kuiper zegt van alles in het interview, een mooi interview. Zo heeft hij het niet alleen over AZ, maar ook over Riemer van der Velde en Koos Formsma, over SC Heerenveen en de toekomst en dus over Alves. Waarbij je automatisch op AZ uitkomt… Kuiper geeft een uitgebreide terugblik op het gebeuren rond de transferdeadline.

We pakken er even een stukkie bij uit het interview, hier wat quotes van Kuiper, waaronder die over AZ:

 ,,Blijkbaar heeft zijn zaakwaarnemer in de laatste dagen van augustus weer contact opgenomen met AZ en daarbij een veel lagere indicatie van de transfersom gegeven dan wij in ons hoofd hadden."

,,In de markt is al een tijdje sprak van oplopende transfersommen. Ryan Babel voor 17 miljoen euro naar Liverpool, Simao voor 20 miljoen van Benfica naar Atlético Madrid, Sneijder voor 27 miljoen naar Real Madrid… Met die tendens verhoudt het bedrag zich dat wij voor de topscorer van Nederland willen hebben."

(Vraag VI) Heeft u er spijt van dat u niet gewoon de 15 miljoen van AZ gecasht heeft?

,,Nee, wij hebben ons nooit gesteld op het standpunt dat we Alves niet wilden laten gaan. Wél dat het alleen op ónze voorwaarden zou gebeuren. AZ had tot vier uur 's middags de tijd om 'ja' te zeggen tegen het door ons genoemde bedrag. Dat deden ze niet, dus werd het automatisch 'nee'. (…) Af en toe moet je ook het lef hebben om 'nee' te zeggen, anders word je in de toekomst helemáál alle kanten op geduwd. Wij kónden onze rug recht houden doordat Heerenveen financieel kerngezond is."

(Vraag VI) Bij de overgang van Huntelaar naar Ajax sprak u van een echte match. Had u dat gevoel bij Alves en AZ ook?

,,Nee. AZ had naar onze mening niet echt de wil om de speler binnen te halen. Dat bleek in elk geval niet uit de biedingen."

Opmerkelijk, opmerkelijk. We zullen zien hoe het in de winterstop gaat, maar het moet wel heel raar lopen wil Heerenveen hem aan AZ 'gunnen'. Nog los van de onenigheid over de hoogte van de transfersom.

Lees ook:Spoorloos!
Lees ook:De oorlog: AZ vs Heerenveen, overzicht van argumenten mét uitleg!
Lees ook:Riemer en de 14,5 miljoen
Lees ook:‘Alves was vrijdag in Engeland om te tekenen bij Boro’
Lees ook:Wie heeft gelijk? Foppe vs. Yme in kwestie-Verbeek: het antwoord!

31 reacties op “Kuiper: ‘AZ had niet écht de wil om Alves te kopen’

 1. Guido

  Jé-zus…Wat zijn jullie friezen een triest volkje…
  Hoelang geleden was dit ook alweer?

  DIT IS DE WERELD VAN TRANSFERS, LEER ERMEE LEVEN!

  Schijnheilige nep-scandinaviers!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Willy Glitter

  God-ver…jullie dan, penetrant ruikend kaaskoppen. Er wordt door VI gevraag en dus geantwoord door Yme. De club heeft immers nooit de public gezocht inzake deze kwestie. Flapdrol…lees je eerst goed in alvorens onzin uit te kramen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. sonnema

  betaal dan ook . krenterige kaaskop. in van die makkelijke termijnen trappen we hier in het noorden niet in. nu krijgen jullie hyem zeker niet meer. ari en pelle miskopen.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Rick

  Nou Guido, zeker zelf zo’n trieste AZ-aanhanger die net als van Gaal vol blijft houden dat het zo’n geweldig bijelkaar gekocht clubje is wat alleen aan zichzelf denkt!
  Als Scheringa zijn zin eraf heeft blijft van het hele “grote” AZ niets over! Nee, dan maar wedstrijden op internet laten zien voor vijf euro!!

    /   Beantwoorden  / 
 5. AvW

  Heerenveen met zn namaak supporters!Eerst een speler tot aan de grond toe afbranden (en terecht) maar als ie scoort is het weer een held! Dat snap ik ff niet! Negamaakte zijn het!!

    /   Beantwoorden  / 
 6. FrieseFeyenoordFAN

  Dat zou bij elke club gebeuren AvW, bij AZ en bij wie dan ook… Heerenveen groot gelijk dat ze bod van AZ niet accepteerden. was verdeeld in termijnen nota bene, kom op zeg. is dus niet serieus te nemen. onzinnig van AZ en in de winterstop gaat ie vast nergens naartoe

    /   Beantwoorden  / 
 7. Gianni

  AZ heeft geen fans alleen maar meelopertjes die door Dirk betaald worden. Dirk de Dief.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Fries

  Moddergooien! Het is gewoon de waarheid. Dirkie face it. Maandag zou ik de inschrijving voor intertot alvast de deur uitdoen als ik jou was

    /   Beantwoorden  / 
 9. AP

  Zo AvW, lekker domme reactie. Leg eens uit wat jij zou doen als je ploeg met 9-0 wint. Keihard uitfluiten? Doe es effe normaal. Er werd gejuicht voor het elftal en bepaalde spelers (Sibon, Roorda), maar niet voor Alves. Helaas zijn sommmige mensen niet slim genoeg om dat onderscheid te maken.

    /   Beantwoorden  / 
 10. echt hoor

  Domme kutfriezen met hu afvallige provinzie en domme dialect. Zeker de hele tijd met jullie kom in de reet van een koe gezeten?

  Alves uitkotsen tot en met en een week erna, als meneer 7 goals maakt in 1 wedstrijd is hij ineens de held in H’veen en is iedereen z’n ‘loyale’ gedrag naar H’veen vergeten.

  En dan komt er ook nog een knuppel die zegt dat het hele stadion voor Sibon aan het juichen was i.p.v. Alves. Tuurlijk.
  En dan Dirk een dief noemen. Omdat ie geld leent aan mensen met een leuke rente? Wat dank je wat banken doen? Hoe heb jij je huis betaald, en je auto, en je verbouwing? Lot uit de loterij? Mazzelpik.
  Die friezen hebben voor de eerste keer een speler die geld waard is en ze worden gelijk arrogant. Voor de duidelijkheid, jullie zijn en blijven voor altijd domme boeren. Vanaf het moment dat Alves geblesseerd is of vertrekt worden het gewoon weer 5-0 nederlagen. Wat mij betreft mag die afsluitdijk verdwijnen. Er is nog nooit iets goed van de overkant gekomen, zelfs niet het weerbericht.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Rick

  Heerenveen heeft nog wat te juichen!!

    /   Beantwoorden  / 
 12. johan oldenhof

  wat een slap en dom gelul hier zeg!! alves is az onwaardig, ook voor heerenveen te goed, maarja hij heeft nu een maal voor 5 jaar getekend bij sc heerenveen en niet voor az. snap ook wel dat ze in alkmaar bang zijn voor sc heerenveen! word zondag nog wat daar in alkmaar!!!!!! alvast sterkete met de aanstaande nederlaag az.

    /   Beantwoorden  / 
 13. Fries

  @ echt hoor.

  Laat Scheringa het niet horen Boefje.

    /   Beantwoorden  / 
 14. Willy Glitter

  @echt hoor

  Jij bent tot nog toe wel de domste die gereageerd heeft. Komt jullie dirkie namelijk niet uit Friesland?? Denk na (als het je lukt) voor je wat neerzet dombo…hahahahahahahahahaha. Je hebt jezelf hier echt onsterfelijk gemaakt!!

    /   Beantwoorden  / 
 15. Dirk

  er is een verschil tussen toekomst en geen toekomst , boerenveen heeft dat niet.. az wel..

  zonder alves is boerenveen niets meer , bij az hangt niet alles van EEN speler.

  Dirk zegt voor de prijzen te gaan , en wilde dat doen via de opbouwende weg.. tsja dan maar in de winterstop de portomonnee tevoorschijn nemen ;)

  volgend jaar DOMINEREN WIJ A LA INTERNAZIONALE !

  forza az & Dirk je bent de beste !

  p.s. ”oude”opdam of de zeeuw tegen alves.. , nog steeds zo zelf-verzekerd? :)

    /   Beantwoorden  / 
 16. Dirk

  zeg me niet dat het niet zo is., of is de waarheid hard te verdragen?

  ja az heeft het NU effe moeilijk omdat sleutelspelers als schaars/mendes/martens elkaar steeds om de beur afwisselen door blessures…

  AZ ZAL BLOEIEN EN NOOIT VERGAAN!.

    /   Beantwoorden  / 
 17. dirk S

  Hey,

  Alves speelt niet voor zijn supporters(hoerenveen) maar voor zijn clubje!

  Wordt eens wakker Friesland = Buitenland

    /   Beantwoorden  / 
 18. Patric

  Als die eigenwijze niet tegen zijn verlies kunnende L. van Gaal zijn topscoorder van vorig jaar niet had gepasseerd (laten gaan). Dan had AZ er ook aardig anders voor gestaan dit jaar. Dus zowel AZ maar ook Heerenveen en ook andere clubs zijn min of meer ahankelijk van doelpunten makers niet van een speler. Alves maakt er niet zeven in zijn eentje hoor. Koevermans ook niet vorig jaar.

    /   Beantwoorden  / 
 19. Paultje B.

  Altijd Zielig dat is AZ.

  Geleende troep, valt straks immekaar zodra Dirk failliet is, en alle sukkelaars die zo nodig een veel te dure lening (Dirk is de Duurste van Nederland!!) moesten sluiten bij Dirk verlaten weer het stadion van Dirk.

    /   Beantwoorden  / 
 20. Dirk

  Az heeft grootste potentie en toekomst… boerenveen blijft zo door kabbelen en zal altijd net-niets zijn , het is zo , zal zo zijn , zal zo blijven…

    /   Beantwoorden  / 
 21. Willy Glitter

  Heerlijk die overenthousiaste az(ettertjes). Een periode waarin het even leuk ging en ze lopen er naast hun kaasschoenen…hahahaha. Alles maar dan ook alles hangt af van jullie friesche voorzitter. Zonder deze pias is het helemaal niets. Wen maar vast weer aan de middenmoot jongetjes. Heerenveen heeft een gezonder ‘lijf’ en absoluut meer potentie en toekomst. Hier put men uit een veel groter achterban en een stabieler financieel plaatje. Wat zal het lachen worden wanneer er daar straks in alkmaar een stadion met 40000 plaatsen staat welke 2-wekelijks gevuld is met 20000 man en een paardekop. Zal een leuk plaatje en een prettige sfeer opleveren. Just wait…and you will see.

    /   Beantwoorden  / 
 22. jan

  lekker hoor. even een vraagje terug; hoeveel onbekende spelrs kocht heerenveen en verkocht ze later weer voor veel geld.

  en jaloers zijn is ook een vak

    /   Beantwoorden  / 
 23. Willy Glitter

  Tommasson
  van Nistelrooi
  Alback
  Alves
  Huntelaar
  Samaras
  etc

    /   Beantwoorden  / 
 24. Jannes

  AZ bestaat alleen financieel bij de gratie van Dirk. Als die wegvalt is er niks meer over.
  Resultaat is niet te koop.
  Wat zal Koevermans zich doodlachen om zo’n sullig beleid. Van Gaal houdt zich nu koest maar moest wel ff afzeiken op de persconferentie na de bekernederlaag bij Cambuur. AZ blaast te hoog van de toren, Heerenveen werken bescheiden mensen, misschien niet goed genoeg voor de echte top maar wel jaren al stabiel. Heerenveen mag soms wel eens wat minder bescheiden zijn, durf ook lef te tonen naanvallend in uitwedstrijden. Ari, Pelle en Pocognoli, allemaal miskopen. Maar AZ moest zo nodig buitenlanders hebben, gewoon goede NL spelers heb je veel meer aan.

    /   Beantwoorden  / 
 25. Lieuwe

  AZ heeft he-le-maal niets. Geen Alves, geen 3 punten tegen Heerenveen, geen eigen financiele middelen en geen redelijke eigen opleiding. Oftewel: AZ’s voortbestaan hangt af van 1 man met veel centjes: inderdaad, Dirkie S. Geen echte fans, geen historie, geen identiteit… AZ is de club voor Amsterdammers die niet voor Ajax willen zijn. Ik bedoel, beter een echte boer dan een namaak-randstedeling…

    /   Beantwoorden  / 
 26. steven

  Az heeft grootste potentie en toekomst… boerenveen blijft zo door kabbelen en zal altijd net-niets zijn , het is zo , zal zo zijn , zal zo blijven…

  beter boeren dan moffen allemaal dood jullie!!!!

  je hebt niet echt een toekomst als je 12de staat

    /   Beantwoorden  / 
 27. Dirk

  jeugdopleiding is cker wel goed? staan de C/B/A er niet goed voor;) ?

  medunjanin,vormer,matic e.a. komen eraan ja.. ;)

  en az is een van de gezondste clubs van nederland , een begroting van 28milj. die zeer wss naar rond de 35 gaat komend seizoen…

  en ja dat geld word niet alleen gegenereerd of erin gestoken door scheringa..

  binnekort groter stadion , kantoren/winkels erbij en het is helemaal kassa ;) + nieuwe tv rechten..

  az is in opbouw , en niet te stoppen meer… een perfecte opbouw is er nooit , anders hoofde niemand ooit te wachten?

  en anders zou IEDERE club alles winnen.. en waar iets wint verliest iets , maarja kdenk zeg het maar want ik zeg het tegen friezen , dus het niveau zal wel rond de schaapsherder liggen de koeienwasser..

  grtz

    /   Beantwoorden  / 
 28. Ajacied

  Hey Dirkie, terug in je hok joh

    /   Beantwoorden  / 
 29. SCH

  AZ is zonder geld nergens, dat geld is niet van AZ, is van iemand anders

  Als je dan nog trots op je club kan zijn, succes dermee
  Ik zou me club uitkotsen als het gebeurd

  0-1 ALVES TOPPERTJE KOM IN ME ARMEN IK BEN AL HELEMAAL WEER VERGETEN HOE LOYAAL JE WAS

  Als je dat wil horen, doe ik het! Heerlijk! Maar goed dat hij scoorde uit buitenspelpositie, LEKKER AZ NAAIEN! HEERLIJK!

    /   Beantwoorden  / 
 30. louis lijpe sch fan

  stelletje wanckers in alkmaar
  haghahahahahhahaha
  dirkie moet zelf lene om alves te kunnen betalen

    /   Beantwoorden  / 
 31. Anti-friesland

  Redactie SC Heerenveen Blog zegt: deze reactie is verwijderd. Verwensingen die verwijzen naar één van de ergste ziektes ter wereld, worden niet op prijs gesteld.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.